Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Cum procedez daca vreau sa ma insor cu cineva din Romania...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2005, 08:28 PM
Octav's Avatar
Octav Octav is offline
Junior Member
Bobocel

Default Cum procedez daca vreau sa ma insor cu cineva din Romania...

.... dupa ce am ajuns in state, in conditiile in care persoana nu are green card sau alta forma de act pentru a putea sta in state?
Cum pot sa o aduc acolo, si ce ar trebui sa stiu?
Cred ca nu sunt singurul care s-a lovit de problema asta, asa ca pote stie cineva ceva. Nici nu sunt sigur ca e locul potrivit pentru postul asta, dar daca ii gaseste cineva un loc mai bun, sa-l mute acolo.

Numai bine,
Octav
Old 01-19-2005, 08:41 PM
Luciana's Avatar
Luciana Luciana is offline
Junior Member
Bobocel

Octav, in primul rand care este statutul tau cand vii in SUA? Vii cu o viza, ai castigat lotera vizelor s.a.m.d?
Daca va casatoriti in Romania si tu esti rezident permanent ea poate aplica pt
viza de logodnica lucru care se poate tegiversa pana la 4 ani, cand tu deja vei fi putand deveni cetatean american, iar de aici lucrurile se simplifica.

Exista tot felul de vize de munca oferite de companii intermediare romanesti. Dar aceste vize sunt temporare si pana la urma se ajunge la aceeasi problema: cum sa ramana ea in SUA legal?

Sunt cateva variante:
1-gasesti un ceatean american cu care se casatoreste de convenienta- obtine green cardul in max 3-6 luni.
2-o inscrii la o scoala - viza F1 si o tii in scoala pana devii tu cetatean american(asta in cazul in care tu esti rezident);insa costurile scolarizarii sunt mari. Poate munci doar in campus.
3-ii gasesti un angajator care e dispus sa o angajeze si care poate sa demostreze ca doar ea poate sa faca ceea ce presupune postul respectiv- viza este H1B
4- aplica pt o viza de munca H2B(munca necalificata) iar inainte de terminarea contractului/vizei (in cazul in care angajatorul nu mai doreste prelungirea vizei angajatului) o inscrii la scoala, viza ei devine una de student.
Acestea sunt variantele pe care eu le cunosc si pe care multe persoane l-au adoptat. Acum tu iti cunosti mai bine resursele.

Sper ca nu te-am bagat in ceata mai rau.
Daca informatiile oferite nu sunt veridice sau sunt incomplete, rog pe cei care stiu mai bine, sa ma corecteze.

Succes
Reply With Quote
Old 01-19-2005, 09:38 PM
Sabiuta's Avatar
Sabiuta Sabiuta is offline
Junior Member
Bobocel

green carsul se obtine dupa 8-10 luni si e doar partial in cazul casatoriei cu un cetetea american.peste doi ani mai ai un interviu cand green cardul va deveni definitiv
Reply With Quote
Old 01-19-2005, 10:06 PM
Octav's Avatar
Octav Octav is offline
Junior Member
Bobocel

Statutul meu e de loterist cu green card. Asa ca din punctul asta de vedere, vreau sa vad ce optiune ar avea jumatatea, in afara de a se inscrie la loterie si a astepta minunea. Chestia cu vize d-astea ciudate, fara sau cu prea putin drept de munca, nu prea tine - daca ai ceva planuri de viitor o persoana in plus la cheltuieli ti le poate da serios peste cap.

Octav
Old 01-19-2005, 10:21 PM
Luciana's Avatar
Luciana Luciana is offline
Junior Member
Bobocel

[quote="Octav"]- "daca ai ceva planuri de viitor o persoana"

Asta inseamna ca acele cheltuieli vor merita efortul. Nu mai spun cat de greu e sa fii singur aici, sa muncesti pe rupte dar fara sa ai pe cineva cu care sa imparti micile bucurii, marile realizari...

"in plus la cheltuieli ti le poate da serios peste cap".

Da, e adevarat. Si totusi asta depinde de cate de multe compromisuri vrei sa faci. La inceput este mai greu-stiu ca este un cliche. Insa e f adevarat. Si vorbesc din proprie experienta.

Alte solutii eu nu cunosc.
Dar, curaj! Variantele nu sunt atat de complicate pe cat par, iar daca iti doresti cu adevarat ca ea sa fie langa tine...
Uite un forum unde te mai poti informa: http://boards.immigration.com/
Reply With Quote
Old 01-25-2005, 04:37 PM
ted's Avatar
ted ted is offline
Membru
Bobocel

Default o solutie de compromis

Octav, nu ai spus unde locuiesti in US.
Daca ai o locatie apropiata de granita Canadiana, o solutie este aplicatia prietenei tale pentru o viza de rezidenta canadiana. Quebecul are timpi de solutionare a dosarelor (teoretica) de 6-18 luni, in unele cazuri fercite de sub 12 luni. Din moment ce prietena ta obtine rezidenta canadiana va fi foarte usor pentru tine sa fii aproape de ea, in cazul in care locuiesti in zona apropiata... daca nu, ... te poti muta.
Tu cu green card poti intra in Canada cind vrei fara probleme.
Timpul va trece mai usor pina veti fi impreuna, fiind unul mai aproape de altul.
Ca rezident american nu ai sanse de a o aduce in US mai repede de 4 ani.
Ea ca rezidenta canadiana te poate aduce in Canada cam intr-un an de la obtinerea rezidentei.
Pentru mai multe detalii imi poti scrie PM
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 01:16 AM
Pompita Pompita is offline
Membru
Bobocel

Default Cum sa fac?

Am venit in USA de 2 saptamani si voi primi SSN saptamana viitoare.Vreau sa-mi aduc pritenul aici si daca trece cu bine de ambasada si vine la persoana care-i face invitatie si apoi ne casatorim ce se intampla?Chiar nu primeste o alta visa?Chiar nu putem ramane legal impreuna, adica sa primesca si el drept de munca?Sunt atat de derutata!Trebuie sa-l incriu la scoala sdupa ce vine si apoi visa lui de turist se schimba in visa de student sau cum...?!! Va rog frumos, pe voi cei care a-ti trecut prin asa ceva sa-mi dati un sfet realizabil.Va multumesc mult
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 03:08 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

offffff...oofffff .... s-a discutat asa de mult si in detaliu despre aspectul asta.

Vezi ca sus este un buton care se cheama SEARCH.
Reply With Quote
Old 02-03-2005, 05:16 PM
mgorgan's Avatar
mgorgan mgorgan is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by Cezar
Vezi ca sus este un buton care se cheama SEARCH.
...m-am uitat sus da nu scrie nicaieri SEARCH , asa ca invatati engleza fratilor ca fara de ea sunt convins ca nu merge treaba pe acolo

sper ca nu te superi Cezar mai fac si eu cate o gluma cas prea fericit ca am luat viza
Reply With Quote
Old 02-03-2005, 05:33 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

hehehehehe....

vezi sa nu fie prea multe
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules