|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Rodi sau Danut - New York - 2005
Ura,ura,ura! Am castigat intr-adevar visa mult visata si dorita.Interviul a decurs foarte simplu si repede.
Am plecat la Bucuresti cu o zi inainte de data interviului pentru a ne face analizele medicale.Acestea le-am facut la centrul medical Unirea,unde am platit 49EURO ori 3 si inca 40EURO pentru baiatul cel mic, la care nici macar nu i-au luat sange ca nu avea decat 14 ani,nici de radiografie nu a fost nevoie pentru el,la radiografii noi am platit 230000lei/pers.Am fost cazati la hotel Muntenia(dist de ambasada 10 min pe jos)unde am platit 930000/noapte o camera cu 4 paturi+chiuveta,toaleta comuna. Am ajuns la ambasada la 7:20(deja erau mai multe persoane ajunse),am fost foarte bine pentru ca nu am asteptat mult si am fost deja invitati sa poftim langa prima balustrada(bara metal)pentru a ne pregati sa intram in ambasada.Nu au trecut nici 10-15 min ca,a venit "Gabi Szabo"si ne-a cerut pasapoartele.Cei care sunt mai multi in familie trebuie sa puna pasapoartele unul intr-altul( cum a fost in cazul nostru).Dupa predarea pasapoartelor la nici 5min am intrat in ambasada,ne-au verificat(purificat mai degraba)pentru obiecte suspecte(din metal,electronice)noi nu am avut nici o problema pentru ca efectiv nu am dus cu noi nimic in plus,numai actele necesare(fara telefoane, posete,sacose,etc.) La ora 9:00 am predat deja toate actele la ghiseu,aici precizez ca,toate persoanele invitate pentru interviu au predat actele pana la ora 9:00!Am fost asa: -un baiat din Prahova(a luat viza) -un baiat din Alba Iulia(a luat viza,este vorba de Done Mihai de pe forum) -o domnisoara din Sibiu(a fost reprogramata pentru ca nu a avut pasaportul vechi la ea-a stat mai mult de un an in SUA) -o familie sot-sotie,din Satu Mare(au fost reprogramati pentru ca nu au avut pasaportul vechi la ei-au stat mai mult de un an in SUA) -si ultimii noi-fam. Negrusa-patru membrii -am luat viza fara nici o problema dar totusi ....sa nu mint, la interviul cu consulul,baiatul cel mic fiind stangaci, a ridicat mana stanga in loc de dreapta la juramant,aici ne-am amuzat copios cu totii inclusiv consulul,ne-am destins putin -la predarea actelor totul a fost perfect fara nici o problema,in 5min am terminat cu Gabi Sa respecati intocmai lista din plicul 2,cea in care sunt actele ptr. interviu!Daca sunteti mai multi membri(ca noi) atunci faceti un singur dosar,in care puneti in ordine toate actele cerute de ei. NU UITATI!trebuie sa faceti copie dupa toate,absolut toate actele,in afara de pasaport si invitatie.La certificatul de casatorie trebuie 2 copii.Traduceri legalizate la fel, in afara de certif. de nastere,casatorie,daca sunt de tip nou.La evaluarea proprietatilor(daca aveti)nu uitati CONTRACT VANZARE-CUMPARARE.NU uitati de asemenea,adresa din State unde urmeaza sa va fie trimise actele(Green Card...)aceasta trebuie sa fie printata,se poate si cu scris de mana,pe o hartie,verbal nu se accepta!!! Am platit 435$ori4 pentru procesare acte,ca suport finanaciar am avut:4610$+8700EURO+evalaure apartament la 27000$.A fost arhisuficient.NU am fost intrebati de provenienta banilor. La interviul cu consulul am mers la ora 10:30 la acelasi ghiseu unde am predat actele,ne-a pus 3 intrebari: -vi s-au luat amprentele? -ce veti lucra? -la cine veti merge in SUA? -Luati loc in sala,va pregatim vizele.-sotul s-a uitat tamp si a zis:Asta e tot!??!!( in romana) La ora 12:15min am primit pasapoartele cu vizele(toti cei cu actele in regula).Asta a fost tot. Cei care au primit vizele au fost informati de pe forum si iata ca,....nu am facut greseli.Pentru asta le multumesc din suflet tuturor celor care isi dedica din timpul pretios pentru ai ajuta pe ceilalti. Pentru mine acest forum a fost si este painea Lui Dumnezeu,el m-a ajutat enorm sa reusesc fara probleme.Inca odata mii si mii de multumiri pentru ajutorul dat. Va doresc tot binele din lume,multa sanatate si sa dea Domnul sa pot candva,sa ajut la fel,chair daca va fi doar un sfat sau o idee. Multa multa sanatate si LA MULTI ANI! p.s.Noi ne indreptam spre New York pe la sfarsitul lui aprilie. Rodi sau Danut-una si aceeasi persoana |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|