|
|
|||
|
|||
Intrare in USA pentru rezidentii canadieni
Am o intrebare pentru cei care stiu: se poate intra legal in USA cu cardul canadian de rezidenta si pasaport romanesc? Invers, cu GC este clar ca este permisa intrarea in Canada.
Am inteles ca la "vama" Canada-USA se poate trece fara control documentar si daca ai "fatza" s-ar putea intra in USA. Multumesc. Numai bine. |
|
||||
|
||||
Din cate stiu eu nu se poate fara viza. Si stiu lucrul asta din mai multe surse.
O data ca asta vara ne-au vizitat prietenii de la Toronto si au avut nevoie de viza, luata de la Ambasada US in Canada(dar a fost doar o formalitate, li s-a dat usor, pe 10 ani). A doua oara, ca tocmai ne-am intors din Canada acum cateva zile. Tu spui ca daca ai fatza treci. Ei, nu prea e asa pentru ca la vama din Canada nu sunt canadieni ci americani. Si te controleaza baietii cu zel la acte. Si mie mi s-a parut ciudat cand ne-am intors in State din Canada ca cei care controleaza pasapoartele sunt americani si nu canadieni. Oricum am fost controlati la pasapoarte si ni s-a cerut GC de 2 ori, o data cand ni s-a eliberat biletul de imbarcare in avion(aici erau canadieni, cred eu) si o data cand am trecut de vama(astia erau americani). Nu stiu daca o fi la fel la toate companiile aeriene, dar asa a fost la American Airlines. Parerea mea este ca nu merita sa risti pentru ca, dupa cum spuneam, viza de state pentru rezidentii canadieni, e doar o formalitate. E adevarat ca e una care costa ceva dar tot o formalitate e. Gianina
|
||||
|
||||
Am vorbit cu un prieten care s-a intors din canada de sarbatori
si mi-a zis ca ar costa 100 de dolari |
|
||||
|
||||
Asa este CB, am intrebat si eu si au platit 100 dolari viza.
|
||||
|
||||
Si pentru viza turistica la care aplici in Ro, si poti plati la banca Transilvania, taxa e tot 100 $.
De aici presupun ca ar fi cam aceeasi chestie, diferenta e ca aici ar fi mai mare riscul de overstay, plus incalcarea statutului de turist. Cu Canada cred ca nu e asa, aia-s deja triati, deci nu se ajunge la 95 % reject.
|
|||
|
|||
Va multumesc. Ideea era nu de a incalca legea, dar am un prieten in Toronto care se lauda ca trece cind vrea impreuna niste prieteni canadieni, cu masina, fara sa fie controlat si fara acea viza. El nu vrea sa se duca la consulatul american de acolo tocmai ca sa nu aiba surpriza unei interdictii, in sfirsit, o aiureala de-a lui si macar as putea sa-i recomand acum sa incerce totusi sa obtina viza de state, mai ales ca este pe 10 ani.
Toate cele bune. |
|
||||
|
||||
Da, se poate intra in US din Canada ca rezident fara pasaport dar numai pentru maxim 24 ore si cu conditia sa intri pe uscat (nu air sau apa). Adica asta inainte ca US sa ceara vize Canadienilor.
|
|
||||
|
||||
.
Acum cativa ani trebuia viza, dar cum au spus toti, e o formalitate. Trebuie unul sa aibe job si o primesti repede. E doar viza turistica. Nu incercati sa lucrati cu ea, ca de va prind americanii, va pot pune interdictie de 5 ani pe viza, mi-a spus mie un avocat canadian ..
|
|
|||
|
|||
daca esti cetatean canadian poti intra in state fara pasaport. daca esti rezident canadian tre' sa mergi la amabasada si sa-ti iei viza turistica. indiferent pe unde intri.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|