|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Kinga si Otto - MidONo -2005
Am luat si noi vizele!!!
Iata si povestea noastra. Fiind forumist deci bine informat, am avut toate actele in ordine. Analizele medicale le-am facut la CMU in data de 20.12.2004, unde totul a fost OK (totul a decurs foarte repede, doctorita a fost foarte amabila si foarte draguta cu copii, rezultatele le-am primit la ora 16,30) In data de 21.12.2004 la ora 7.25 am fost la ambasada unde am asteptat la bariera din fata. La aceasta ora eram 12 persoane adunate cu loteria vizelor (familia noastra 4 prs plus alte familii si persoane mai tinere si mai in varsta) La ora 7.30 a venit doamna blonda si a adunat pasapoartele. O singura familie a trebuit sa faca alte poze la dubita, deoarece nu erau bune cele trimise la KCC. La 7.50 am fost deja inauntru, am stat cu spatele catre ghiseele 5 si 6. La 8.10 am fost primii chemati la ghiseul 6 pentru verificarea si predarea actelor. Doamna Draghici ne-a cerut scrisoarea de invitatie si pasaportul de Ungaria. Le-am dat scrisoarea de invitatie si i-am spus ca nu avem pasaport de Ungaria. Ne-a intrebat ca de ce am trecut atunci in P1 la rubrica Nationality (HUNGARIAN). Le-am spus ca noi suntem cetateni romani de nationalitate maghiara, si asa am inteles ca trebue trecut acest lucru. Ne-explicat ca in engleza Nationality inseamna de fapt cetatenia, si ne-a lasat sa corectam, dar trebuia semnat in dreptul corecturii. Mai departe lucrurile au mers fara problema, actele le-am avut pregatite exact in ordinea ceruta, iar ca document pentru suport material am avut extras de cont BCR si un AOS. Ne-a intrebat daca adresa la care mergem corespunde cu cea de pe AOS, de unde cunoastem sponsorul, cand ne-am intalnit ultima data cu sponsorul. Ne-a spus sa platim taxa pentru vize si sa-i dam chitanta. Intre timp a fost chemata o alta familie din Negresi Oas la ghiseu. Se parea ca au probleme cu un evaluare de apartament, dar pana la urma si ei au fost trimisi sa achite taxa pentru vize. Ei aveau un baietel de 4 ani care s-a imprietenit f. repede cu fetita noastra de 2 ani. Erau necajiti din cauza ca nu s-a luat in considerare evaluarea lor de apartament, dar aveau si extras de cont, respectiv barbatul avea o angajare (oferta de lucru). Cam atat am reusit sa aflu de la ei si am fost chemati pentru amprente. Am mai asteptat 30-40 minute dupa care am fost chemati pentru interviu tot la ghiseul 6. Deoarece la doamna Draghici inainte am spus ca nu vorbim fluent engleza, ea a notat acest lucru pe hartie. In formularele din P1 la limbile straine am avut scrise Germana si eu si si nevasta, iar dupa ce consulul(barbat de 35-40 ani)ne-a pus sa juram ca totul ce am scris si am declarat in formulare este adevarat, respectiv am si semnat formularele, a urmat surpriza. Consulul a inceput sa ne intrebe in limba germana: Unde mergem in state, ce vom lucra, cu ce ne ocupam aici in Romania. Bineinteles i-am raspuns tot in germana, dar am fost foarte foarte surprinsi, cred ca s-a si vazut acest lucru pe fata noastra. Totul a fost in ordine, si ne-au spus ca nu au inca rezultatele de la amprente, dar vom primi viza si sa nu mai stam in sala, sa revenim la 13.30 ca pana atunci vor sosi rezulatele, si atunci primim pasapoartele. La 13.30 a urmat o alta surpriza, si anume din cauza ca retelele sunt supraincarcate inca nu au rezultatele, si nici nu este sigur ca vor avea in ziua respectiva. I-am lasat doamnei Draghici numarul de la mobil, ca daca vor primi totusi rezultatele, sa ne poata suna si sa primim pasapoartele. Nefiind gata rezultatele nici la ora 16.30, noi ne-am intors in Satu Mare, iar azi dimineata (22.12.2004) ne-a sunat ca la noapte au primit rezultatele, si se pot ridica pasapoartele. Ne-am inteles ca dupa 3 ianuarie vom rezolva si aceasta problema... Multumesc lui Alex pentru acest forum. Dupa ce am gasit pe internet acest forum(din pacate formularele din plicul1 erau deja in drum spre KCC, cu nationalitiy hungarian) am intrat aproape in fiecare zi si am citit ce s-a mai intamplat cu forumistii. Nu am fost un tip activ care pune intrebari si deschide subiecte noi, deoarece in totdeauna cand am avut o problema, am folosit motorul de cautare si am gasit suficiente raspunsuri pentru intrebarea mea. Multumesc lui Shaguna pentru telefoanele la KCC. Va doresc tuturor de pe forum sarbatori fericite si multa bafta in continuare. Cu stima, Kinga si Otto(sarmasio) |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|