![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Cosmin si Livia - Minneapolis - 2005
Am ajuns pe Batistei pe la 7:30. Pe trotuarul de peste drum de ambasada cca. 100 persoane. La dubita coada 5-6 persoane.Am mers direct la bariera si am spus ca suntem cu loteria. Ni s-a spus sa mergem in "tzarcul" din fata unde erau adunati loteristii. Am intrat in vorba cu o familie din Timisoara care stia de forum. La 7:45 a iesit Gabi Szabo (nu prea seamana cu atleta) si a cerut pasapoartele. Pe noi ne-a trimis la dubitza la pozat, pozele trimise nefiind bune (desi incercasem sa le facem la mm la un foto digital). Am stat la dubita la coada si am facut pozele. E dotat omul cu scule profesionale, dar pacat ca studioul e in coaja de dubita. La 8:10 am intrat inapoi. Uitasem de monedele (my lucky coins) din portmoneu si a durat un pic pana mi-am dat seama. Am intrat si ne-am pus la coada de la Receptionist. Fiind grabiti am intrebat-o pe tipa din cusca cu supravegherea video daca si cei cu loteria tre' sa stea acolo. Mi-a zis sa il intreb pe moshulica ala de langa. L-am intrebat si mi-a zis sa urcam in sala sus. Am urcat si ne-am asezat langa fam. din Timisoara. Intre timp primul loterist (un flacau din Timisoara) a fost chemat la ghiseul 5 si i s-a spus ca va fi reprogramat pt. ca trecuse apart. alor lui pe numele lui si trebuia si acceptiunea sora-sii. Ceilalti loteristi (o familie din Bistrita fara copii si o familie cu o fetita) au fost la Gabi Szabo. Noi am fost chemati la ghiseul 6 la roscata (Tataru Alina-parca). Prima data am fost intrebati daca am iesit vreodata din tara si cat timp. Am dat actele pe rand fiecare cu copie si traducere legalizata. (Traducerile au fost facute de Livia - traducator autorizat si nu a fost nici o problema). 1. Invitatia din plicul 2 2. Certificate nastere 3. Certif casatorie + 2 copii 4. Caziere 5. Actele de studii ale sotiei 6. Plicuri analize CMU 7.Dovezile suportului financiar Am dat contractul de v-c al garsonierei+certif. fiscal (263 mil lei val. impunere)+extras cont - 2150 Euro. A studiat contractul de v-c atent, apoi extrasul de cont si se pregatea sa ne mai intrebe de sanatate cand am impins si piesa de rezistenta - AoS-ul. Ne-a intrebat cine e sponsorul. Un prieten. Ne-a intrebat daca mai avem si altceva (probabil dovezi suport financiar si ne-a trimis sa achitam taxa. La ghiseul de 6 la Gabi Szabo am auzit cum le spunea unora (cred ca celor cu fetita) ca le trebuia si actele aditionale AoS-ului (adev.salariu si/sau extras cont ale sponsorului). Fraza a fost: "...pai el poa' sa spuna ca are si 1 miliard de dolari...imi trebuie adev. de salariu si/sau extrasul de cont". Ne-a dat un formular pe care era incercuit ce taxe trebuia sa platim.Noroc ca s-a prins ca ne pusese si doua copii in plus. Am platit 870 USD si i-am dus chitanta. Ne-am asezat mai usurati. Apoi a urmat familia de forumisti din Timisoara. Tot la roscata a mai fost chemata o familie cu bebe pe care nu ii remarcaseram. Au avut probleme din cauza ca aveau extras CF si nu contract v-c. Cred ca au fost reprogramati. Nu i-am vazut pe nici unul dupa pasapoarte la ora 3. Dupa ei la ghiseul 6 (la d-na consul) flacaul care stia ca va fi reprogramat.Cand a iesit a venit la concetatenii lui. L-am incurajat si i-am zis ca ii vor da viza cand va veni cu actul de renuntare. Apoi la ghiseul 6 am fost chemati noi. Ne-am auzit numele clar chiar daca erau cu accent englezesc. Primul gand a fost ca ne cheama sa ne reprogrameze. Asta fiindca era doar ora 9 si ceva si eu stiam ca pe la 10-11 incep intrevederile cu consulul. M-am calmat cand ne-a zambit cald doamna consul. Lucrurile au decurs cam asa: 1.Ne-a pus sa semnam formularele. 2.Intrebare-1: Ati lucrat sau locuit vreodata afara din Ro? 3.Ne-a pus sa juram. 4.Intrebare-2: Cine e sponsorul? 5.Ne-a luat amprentele. 5.Intrebare-3: Ce vreti sa lucrati in State? 6.OK, Livia, va asteptam la ora 3. Am mai asteptat sa vedem ce fac si cei din Timisoara. Au trecut si ei cu bine si am iesit impreuna. In pauza am cautat British Airways, pe care, dupa ce am parcurs tot Magheru (eu acolo stiam ca e), i-am sunat si ne-au spus ca sunt pe Calea Victoriei. Acolo, dupa o asteptare de vreo 5 min. a venit si ne-a bagat in seama o cocoana-baba care numai amabila nu a fost si ne-a bagat niste scoruri de ma ustura la inima. 668 Euro pana la Minneapolis cu escala Londra si Chicago + inca 25 Euro daca vrem sa dormim la hotel in Londra. Am revenit la 3 dupa pasapoarte. Aceeasi multime in fata ambasadei. Cand au dat baietii semnalul am intrat la tzarc cu totii. Am asteptam ca fraierii pana a dat moshulica pasapoartele la celor cca.100 persoane si apoi l-am intrebat de cei cu loteria. Ne-a zis sa intram inauntru. Am intrat si dupa vreo 10 min. a iesit roscata cu plicurile si pasapoartele noastre. Ne-a chemat si ni le-a dat. Pe capul familiei din Timisoara l-am lasat asteptandm pasapoartele. In gara de nord ne-am intalnit cu familia din Bistrita si ne-au spus ca i-au reprogramat fiindca nu aveau cazierul lui din Angola. CONCLUZII: 1. Cei care se informeaza de pe forum (noi si familia Lupean din Timisoara) au trecut usor si cu mai putine emotii, stiind ce se intampla. Ceilalti au fost reprogramati din lipsa informarii. 2. Cand mergeti dupa pasapoarte nu asteptati sa va strige moshulica ci spuneti ca sunteti loteristi. 3. Stati linistiti, zambiti, fiti sinceri. Shansele de a fi respinsi sunt f. mici. Cel mult puteti fi reprogramati. Multumiri Alinei si lui Radu Rimbu, Luanei si lui George Apostol care ne-au ajutat enorm. Multumiri familiei din Timisoara cu care am impartit emotiile. Multumim inca o data lui Alex pentru ca a creat acest forum precum si tuturor forumistilor. Noi vom pleca la inceputul lui Martie spre Minneapolis. PS. Ii rog pe site admini sa mute experienta la Experiente personale... si sa stearga acet PS.
...tot ceea ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel... - Matei 7:12 |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cojocaru Cortizo - Chicago - 2005 | Cojocaru Cortizo | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 11-27-2004 04:00 PM |
Castigator loterie 2005 - ma mai inscriu si pentru 2006? | DanaR | Vreau sa aplic la Loteria Vizelor | 7 | 11-11-2004 05:12 PM |
Raluca & Raul - MidONo - 2005 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 10-20-2004 02:11 PM |
![]() |