![]() |
|
|||
|
|||
![]() Salut ,
Ma adresez tuturor care si-au dat testul Toefl .In legatura cu acesta l-am dat si azi am primit si scorul care este 237 pct(computer based) Listening - 23 Structure/Writing - 20 Reading - 28 Essey - 4 Total - 237 Intrebarea mea este daca stie cineva ce scor imi trebuie pt admiterea la universitate.I-am sunat si nu au stiut sau nu au vrut sa-mi raspunda.La colegiu stiu ca iti trebuie Scor min- 215 pct si 5 la eseu. Daca stie cineva ceva va rog sa-mi raspundeti ca sa pot face o alta programare pt test(daca e cazul) Multumesc anticipat Livia ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Salut eu am dat TOEFL , acum mai multi ani , atunci cand m-am interesat pentru admiterea la faculate era nevoie de minim 250 la colegiile mai bune , dar erau si unele care te acceptau cu 230.
Este vorba de cele computer based , cele pe hartie care nu se mai tin acum aveau un tabel de echivalenta de genul 250 la computer based este 600 la paper based. Eu am luat usor peste 250 la TOEFL computer based, insa este cel mai putin relevant test din tot procesul de admitere , Nu stiu in ce stadiu esti tu .. vrei admitere pentru faculate , primii 4 ani, sau pentru masterat sau doctorat? Daca vrei pentru prima parte, Bachelor sa stii ca este foarte foarte greu , eu nu vreau sa te descurajez dar pararea mea , traita pe pielea mea, este ca daca nu ai rezultate olimpice sau la alte concursuri deosebite, si aici ma refer la olimpiade internationale, nu la cele tinute la noi in tara, sansele sunt minime. Daca ai un asemenea premiu sau mai multe atunci ai sanse foarte mari iar TOEFL nu este foarte relevant. Daca vrei pentru Master sau Doctorat, procesul este mult mai simplu iar sansele de success mult mai mari mai ales daca alegi un colegiu mai micutz . Mult success! daca vrei mai multe detalii despre procesul de admitere pentru Bachelor, desi au trecut ceva ani de atunci , poti sa iti spun ce stiu eu.
|
||||
|
||||
![]() Livia:
Esti la limita cu 237. Unele facultati au prag 230, altele 250. Acest test este eliminatoriu. Nu este suficienta nici pe departe departajarea prin TOEFL ca sa fii admis, nefiind singura piesa din dosar, dar este necesara. Deci eu zic ca e relevant testul. Daca iti trebuie cumva nivel graduate/postgraduate (ex. dai TOEFL pt echivalare medicina, stomatologie) atunci e bine sa tintesti spre 250. Eu zic sa-l mai dai o data, peste cateva luni ca sa ai vreme sa te pregatesti. Concentreaza-te pe ce poti imbunatati (stiu ca la partea de Listening e mai greu sa faci progrese, dar la eseu ai luat 4 din maxim 6, daca exersezi la compuneri o perioada si te straduiesti sigur iei macar 5.) Stiu ca e usor de zis, dar toti am trecut pe acolo. Uite, eu am dat testul asta de mi s-a acrit. De trei ori. Nu de altceva, dar tovarashul test TOEFL expira din doi in doi ani. Ultima data am luat asa: Listening- 29 Structure and Written Expression- 30 Reading- 28 Essay- 6 Total- 290 (din 300) Culmea e ca prima data cand l-am dat am luat punctaj perfect. Si de atunci tot mai putin... probabil ca nu l-am luat in serios decat prima data pe tovarashul test...
|
|||
|
|||
![]() Probabil ca depinde de universitatea la care vrei sa aplici. Eu am cerut niste informatii de la Institutul de Tehnologie din Illinois si iata ce mi-au raspuns:
Thank you for your interest in Illinois Institute of Technology! Please review the information below regarding application requirements to our university. You may also apply online for FREE at www.iit.edu/~apply or we can send you a paper copy of the application. For specific information about academics at IIT, visit our website at www.iit.edu. SUBMITTING YOUR APPLICATION To be considered for admission, you must submit the following to the IIT Office of Undergraduate Admission. 1. International Application for full-time Undergraduate Admission 2. A copy of the TOEFL score report. The minimum expected on the paper-based test is 550 and 213 on the computer based test. This requirement may be waived under any of the following conditions: a) Completion of 2 consecutive years of study at a high school in the U.S. b) Completion of a minimum of 60 semester hours at a U.S. university or college, excluding any English as a Second Language (ESL) coursework c) Completion of education (high school equivalent) in a country where the native or official language is English d) Born and raised for at least 5 consecutive years in a country where the native or official language is English e) Completion of the SAT1 or ACT examinations with the following minimum scores: SAT1: V=550 or ACT: V=25 3. Official SAT1 or ACT results (freshman applicants only); min. SAT1 composite is 1150, min. ACT composite is 24/25 4. Official or certified copies of marks or grades of courses completed prior to university or college entrance. These copies must be submitted in the native language version AND in English, where applicable. 5. Official or certified copies of a certificate of completion of education prior to university or college entrance. For those students for whom specific examinations are required for university admission in their home countries (i.e. A-level, French Baccalaureate, International Baccalaureate, Certificate Examinations, etc.) we will accept mock examination results for purposes of admission consideration. 6. Official or certified copies of marks or grades of courses completed at the university level. These copies must be submitted in the native language AND in English where applicable. 7. Course descriptions or syllabi of courses completed at the university level. The description of courses need only be in English. 8. Evaluation completed by one or your math, science, or English instructors (additional letters of recommendation is optional). Official or certified documents must bear authoritative signatures, seals, and/or stamps. These should be sent directly by the institution responsible for issuing such documents. In cases where it is impossible to have these credentials sent from the issuing institution, or only one set of the originals is available to students, applicants should forward an "attested" copy of the original. The attestation must be done by a proper institution official or by the Ministry of Education in the home country. A certified original translation must accompany all documents not issued in English. In addition to the requirements listed above, you must also submit a Financial Affidavit of Support showing that you, or a sponsor, have available finances (minimum $30,14 ![]() expenses while you are a student at IIT. You may also submit official bank documentation of finances. All letters MUST be in U.S. dollar amounts. Annual salary, investments, stocks and any potential money awarded to you by IIT does not qualify as proof of availability of funds. IIT will not issue you an I-20 until your affidavit of financial support has been verified. All international applicants will be automatically reviewed for an international student scholarship. You will NOT have to submit any additional information besides the regular requirements for general admission to received financial aid. Please check out the following IIT website for more information on international student financial aid: http://www.enrollment.iit.edu/finaid/international/ Thank you again for writing Nu stiu daca ajuta toate celelalte informatii si eu sunt putin contrariata daca fiul meu va fi tratat ca si "international student" sau altfel, in cazul ca vom avea rezidenta permanenta. Urmeaza sa le mai solicit unele lamuriri. |
|
||||
|
||||
![]() Fiul tau aplica la undergraduate studies (Bachelor) deci are nevoie de un punctaj minim de 213. Din cate stiu eu despre Livia ea este stomatolog si la nivelul asta (graduate, postgraduate) ii trebuie fie 230 fie 250.
Daca fiul tau este rezident permanent atunci nu va fi tratat ca student international. Aceia sunt pe vize F, eventual J si M. Iti inteleg confuzia din instructiunile alea neclare, dar fiul tau daca are green card nu va fi clasificat ca si student international. Partea buna e ca nu mai trebuie nici acte doveditoare si sponsor pt suma aceea de 30 mii $ si peste care reprezinta scolarizarea si intretinerea lui la facultate. daca are GC are regim de american. Tot o sa trebuiasca sa-i platesti o parte din scolarizare, dar nu trebuie sa ma faci dovada la atata amar de bani. Singura chestie de care nu va fi scutit este TOEFL pt ca nu este vorbitor nativ de lb engleza, si dupa cum se vede si din instructiunile tale, numai daca a studiat la o scoala cu predare in lb engleza ori alte situatii similare (daca a crescut intr-un mediu unde lb oficiala e engleza) se accepta sa fie admis fara sa dea TOEFL. Si din pacate nici macar prevederea asta nu se prea respecta, cand este in avantajul studentului. Eu aveam deja masterat de la o universitate americana cand am aplicat pt doctorat aici, si conform legii in vigoare am cerut sa fiu scutita de a mai repeta examenul TOEFL (expirase si nu mai voiam sa platesc banii odata). Unele programe de doctorat mi-au admis cererea in baza diplomei de masterat cu limba de predare engleza, altele nu. Concluzia: a trebuit sa mai platesc odata taxa de examen... am platit taxa de raportare a rezultatelor numai la o parte din universitati, cele care nu vrusesera sa-mi ia in considerare scutirea de TOEFL.. si am dat din umeri ca de obicei... asa se duc banii.
|
|||
|
|||
![]() Multumesc de raspuns. Oare e musai musai testul TOEFL? Fiul meu are testul Cambridge luat anul asta, in advanced English. Ar trebui sa ma interesez daca se pot echivala?
|
|
|||
|
|||
![]() Multumesc tuturor sa stiti ca m-ati lamuriot mult mai bine decat au facut-o toti astia de la scolile lor faimoase unde daca pui o intrebare habar nu au sa-ti raspunda.
Concluzia este ca o sa-l dau inca odata. In acelasi timp mi-am facut si echivalarea la ECE si am 176 de credite si averege:3.75.Bineinteles un alt pas major si de data asta eliminatoriu este NBDE 1 pt care m-am si apucat de invatat. Dac vrea cineva sa-mi interpreteze si aceasta echivalare m-asi bucura nespus. La sfarsitul paginii este urmatoarea propozitie "It is the judgement of educational CREDENTIAL EVALUATORS,INC THAT (SUBSEMNATA) has the United States equivalent of ![]() Multumesc nespus m-ati scos cat de cat din ceata asta abundenta. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Atentie, Livia, in brosura Toefl este precizat faptul ca testul nu poate fi sustinut decat o singura data intr-o luna calendaristica, chiar daca ti-ai anulat scorul. Probabil ca nu ete cazul, presupunand ca ai sustinut testul in noiembrie deja poti sa-l mai dai inca o data.
Eu unul cred ca ma aflu undeva peste 200, dar nu prea mult peste. E clar, o sa ma apuc de "buchisit". Alta acum: in legatura cu abilitatile masurate in Toefl, fie ca v-ati testat de mai multe ori, fie ca va amintiti unele lucruri din timpul testarii: ce credeti, contactul direct cu viata americana are darul de a ridica scorul? Daca da (sau dimpotriva, il coboara), m-ar interesa si in ce conditii (ce fel de cultura, ce fel de lectura, s.a.m.d.) Inca o intrebare: am inteles ca fiecare institutie isi are standardele ei. Dar exista de obicei o diferenta in cerintele aplicantilor la master si a celor la doctorat ? Banuiesc ca raspunsul va fi afirmativ, si de aceea doresc sa am o imagine, cat de cat, a acestor diferente.
|
||||
|
||||
![]() Ind_dani: testul Cambridge nu poate fi echivalat cu TOEFL (ce vrei, trebuie sa traiasca si unii si altii, de ce sa traiasca numai unii?? e chestiune de taxe aici, de ce sa nu te puna sa mai platesti o data, daca de ei depinde?). De TOEFL nu scapa decat cine a facut scoala in tara cu limba oficiala engleza... si nici macar aceia toti.
Livia: gradul de DDS este cel mai inalt posibil in stomatologie aici in USA, cu mai mult de atata nu aveau cu ce sa-ti echivaleze. Virag: despre diferitele cerinte intre masterat si doctorat am mai vorbit, las acum pe altii, repet insa, un doctorat nu prea este fezabil de facut aici decat pentru cei dispusi sa se sacrifice fiindca presupune 1. in domeniul stiintific, timp enorm consumat cu procedurile experimentale pt a produce o teza originala; 2. in domeniul umanist, o cunoastere a limbii engleze absolut de exceptie. Parerea mea. Testul TOEFL este un test relativ simplu fata de GRE, la care rezultatele nu fluctueaza mult in functie de contactul cu cultura americana. La mine fluctuatiile au fost minime. Cultura americana m-a ajutat foarte mult in progresul la alte chestiuni profesionale mai complicate. Si in paranteza fie zis, pana nu te-ai dus la cinematograf si n-ai trecut de socul filmului fara subtitluri, n-ai inteles cu adevarat amploarea limbii engleze. Ti se parea de-acasa c-o stii si uite ca n-o mai stii. Engleza cea mai buna se deprinde odata ajuns in America la cinematograf, unde este agresiune si rapiditate. Nu la televizor la stirile de la noua seara pe care le asculti in liniste la tine acasa ori la filmul video unde dai banda inapoi de trei ori pana ai priceput. Eu merg la cinema de patru ori pe saptamana, fie iarna fie vara, si e cea mai buna investitie in materie de limba engleza pe care as fi putut s-o fac.
|
|||
|
|||
![]() In departament unde sunt eu nu este nici o diferenta intre studentii admisi la masterat si cei admisi la doctorat; esti admis in departament, apoi dupa un an esti declarat calificat pt doctorat sau calificat pt masterat.
Parerea mea ca din punct de vedere aplicatie chestia asta e lipsita de semnificatie, in general cam toti stim ce vrem cand ne inhamam la aplicatul la graduate school, mai ales ca e departe de a fi gratuit. Toefl nu are nici o treaba cu nici o cultura, e o chestie scolareasca si tratata ca atare aduce destul succes; edificator e descarcatul lu powerprep si rezolvatul lui, parerea mea! n-avem mereu timps a buchisim, asa ca filme in engleza cu sau fara subtitluri dupa posibilitati, stiri in engleza, carti bune sau proaste in engleza si ne creste toeflu' pe nesimtite ![]()
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gmat & Toefl | Galea | Locuri de munca | 9 | 08-20-2006 07:44 AM |
Grant pentru studii = ajutor de la stat si deportare??? | Delphy | Primii pasi | 12 | 06-24-2006 05:33 AM |
Care este treaba cu Toefl-ul? | Sorinakis | Catre America ! | 36 | 11-06-2005 10:15 PM |
Nehotaririle loteristilor 2005 | Cezar | Am cistigat Loteria Vizelor! | 75 | 04-03-2005 06:06 AM |
![]() |