![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Buna ziua tuturor,
Desi multora dintre voi vi se va parea stupid mesajul meu si problema cu care ma confrunt, pentru mine este o chestiune importanta. De aceea ii rog pe cei care pot si vreau sa imi raspunda. Precum deja probabil stiti, avem vizele in buzunar. De plecat o sa plecam la niste rude pentru inceput, prin martie-aprilie, deci nu avem problema cazarii. Ultima problema care ne umbreste intr-un fel plecarea fara griji este ce facem cu catelul. De lasat am avea la cine sa-l lasam dar din pacate, este un catel foarte cuminte si extrem de atasat de noi. Ar suferi ingrozitor sa-l lasam cu altcineva, fie el si cunoscut lui. Prin urmare, noi am vrea sa-l luam cu noi si pe domnul catel, al carui nume este MUFFIN(singurul nume american din familie), si care este Labrador Retriever. Dupa aceasta introducere as avea cateva intrebari: 1. S-a mai confruntat cineva cu problema de a scoate un caine din tara? 2. Daca primul raspuns este da, aveti idee ce acte imi sunt necesare? 3. Aveti idee daca ar trebui sa-l tin in carantina acolo si cat? 4. Cat de greu este in America sa gasesti un apartament de inchiriat in care sa te accepte cu caine?(precizez ca am cautat pe site-uri de inchirieri si am gasit foarte putine apartamente care te accepta cu catei, in majoritate prefera catei mici iar al meu nu e tocmai un pitic, avand 50 cm inaltime si 30 kg) 5. Ai voie cu cainii in parcuri sau nu? 6. Exista asigurari de sanatate pentru animale? Daca da, cat de scumpe sunt? Pentru moment, cam astea ar fi intrebarile. Daca imi mai vin idei, voi intreba. Multumesc anticipat oricui ma poate ajuta cu un raspuns cat de mic. Daniela Last edited by Gianina; 03-16-2008 at 09:39 AM. |
|
||||
|
||||
![]()
Noi am plecat fara Becky, coker spaniel si am dat-o la cineva care iubea catzeii si care a mai avut catzei.
Am considerat ca sintem suficientzi 3 sa avem cui purta de grija pe pamint strain. Mai departe nu mai stiu nimic .... Mi-ai adus aminte insa de Becky ....
|
||||
|
||||
![]()
Iti raspund la 2 intrebari... sper sa te ajute.
Quote:
Quote:
Sper ca ai inteles cat de cat ceva din ce-am insirat eu mai sus. |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru a introduce animale pe teritoriul US:
http://www.cdc.gov/ncidod/dq/animal.htm http://www.ncbuy.com/travel/guides/gd_usdaimp_6.html http://www.ncbuy.com/travel/guides/gd_usdaimp_15.html http://overseasdigest.com/custompets.htm Pentru a trnasporta un caine cu avionul: http://www.klm-agent.ro/faq.html http://www.pluspuppy.com/pakopetairline.htm Sper sa iti fie de folos. |
|
|||
|
|||
![]()
Locuiesc in Orlando si sincer pe aici nu prea am vazut caini. In plus gindestete ca va fi greu pentru voi sa mergeti intr-o tara straina, fara garantia unei locuinte pe perioada lunga si a unui job si sa ai si grija cainelui. Eu locuiesc intr-o zona fara pretentii si nu accepta nici macar pisici. De caini ce sa mai vorbim .Ne-am interesat peste tot de asa ceva pentru ca si eu aveam in tara o pisica Misa,dar n-am avut incotro. Si asta in conditiile in care aveam deja apartament inchiriat , si job-uri pentru mine si sotul meu . Imi pare rau dar asta e parerea mea . :(
|
|||
|
|||
![]()
Sper sa nu ma considerati neserioasa dar noi avem un catel putin mai mare decat o jucarie de plus, cuminte, jucaus si tare iubaret si copii nici nu vor sa se gandeasca sa-l lasam aici. Despre asta nu incap negocieri!Puteti sa ma ajutati cu informatii despre cum as putea sa -l duc pe Misha -catelul cu noi in America?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt aia care a adus catelul in state, daca ai intrebari, da-mi MP. Bafta!
|
||||
|
||||
![]()
Si noi luam catelul, doar ca al nostru e ceva mai mare. Daca e asa de mic cum spui tu, il vei putea lua cu tine, la pasageri. Al nostru, un cocker, va calatori la bagaje. Exista niste cutii speciale, acceptate la transport aerian, care se gasesc in comert si care costa mai mult sau mai putin in functie de dimensiuni. Ciinele trebuie sa fie vaccinat de cel putin o luna si cel mult un an importiva rabiei si altor boli transmisibile, sa aiba certificat de sanatate international (se transcrie certificatul lui de sanatate) si un certificat de transport emis cu cel mult trei zile inainte de plecare. Important e si sa ai voie sa tii animale acolo unde te duci. noi sintem pe ultima suta de metri cu pregatirile de plecare, dupa ce o sa si ajungem cu catelul in state o sa pot, pser, sa-ti dau mai multe detalii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru informatiile despre catel. N-am mai discutat acest subiect pe forum pentru ca am avut in aceasta perioada alte prioritati. Plecarea noastra este pe la sfarsitul lunii martie. Catelul nostru este un pudel mijlociu, de vreo 5-6 kilograme. M-am interesat despre transport si asa cum ati zis si voi, poate calatorii in cusca speciala , la bagaje. Dar ca sa-i putem lua bilet, trebuie mai intai sa ne gasim o chirie unde sa accepte caini! Am inteles ca in state este mult mai dificil cu animalele de companie, stiti ceva concret despre animale in zona Chicago mai precis Vernon Hills?
|
||||
|
||||
![]()
Fiecare companie privata isi stabileste propriile reguli in ceea ce priveste inchirierea apartamentelor. Unele accepta caini, altele accepta numai animale care nu ies din apartament (pisici, papagali, pesti, hamsteri, broaste testoate, samd), iar alte companii au proceduri diferite pentru fiecare cladire.
Compania la care am lucrat eu mai bine de 5 ani de zile se ocupa cu inchirierea apartamentelor. Detine mai mult de 1000 de apartamente (aveau la un moment dat 10 blocuri, acum nu mai stiu cate mai au). In blocul in care locuiesc eu (223 de apartamente) nu sunt permisi cainii. Insa are alte blocuri mai mici (4-40 de apartamente) in care accepta locatari care au caini, cu plata unor depozide de siguranta. Daca ai ales ca destinatie Vernon Hills din cauza ca ai pe cineva acolo, roaga sa se intereseze la cateva companii care se ocupa cu "property management" despre politica lor vis-a-vis de inchirierea apartamentelor persoanelor care au caini. Succes!
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Bagaje - dimensiuni si ce fel? | Shrek | Catre America ! | 178 | 06-02-2009 03:42 PM |
interviu luat pe 18 aprilie 2007 | danxvaly | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 04-20-2007 07:13 PM |
cum sa transport o masina din EU in USA ? - intre realitate si fictiune | sorin_a68 | Catre America ! | 37 | 01-19-2007 10:51 PM |
cum transport o cantitate mai mare de lucruri | adana | Catre America ! | 0 | 07-23-2006 11:19 PM |