|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Misoti - Florida 2005
Interviu reusit -26 octombrie 2004-
Dragi prieteni, Sunt fericita pentru ca pot sa va scriu aceste randuri. Am reusit la interviu din prima si pentru asta trebuie sa-i multumim in primul rand lui Dumnezeu care ne-a ocrotit in ziua de Sf.Dumitru si voua tuturor care sunteti prezenti pe acest forum, la bine si la rau, la bucurie si la necaz, in fiecare zi. Dar sa revin la povestea noastra. Luni 25.10.2004 ne-am prezentat la vizita medicala la CM Unirea. Totul a decurs bine. Doamna doctor s-a purtat foarte frumos cu noi. Va recomand cu caldura sa efectuati controlul medical acolo. Nu ne-a facut vaccinuri suplimentare. A doua zi 26.octombrie 2004 la ora 7 si jumatate eram deja in fata Ambasadei. Era intuneric si multa lume adunata deja. Am spus soldatului de la intrare ca suntem cu loteria si ne-a lasat sa trecem de bariera. Ne-am apropiat de intrarea in Ambasada unde mai astepta o familie cu o fetita de vreo 2 ani. Deodata a aparut Nicole Draghici la poarta si era foarte agitata spunand ca sa intram repede si inainte de a trece de controlul bagajelor ne-a cerut pasapoartele si pozele. Noroc ca le aveam pregatite, pozele facute cu o zi inainte la dubita ,le-am scris numele pe spate si le-am prins cu un ac de fiecare pasaport. A luat deci pasapoartele si pozele de la noi si de la familia din fata noastra si a fugit in cladire. Noi am ramas la control cu servieta cu acte si poseta mea. Apoi am trecut de un domn care ne-a verificat numele pe o lista si in sfarsit am urcat in sala de la et.I. unde scaunele sunt dispuse cu spatele la ghisee. Ne-am asezat, intre timp familia din fata noastra a si fost chemata de N.Draghici la ghiseul 6. In tot acest timp aveam niste emotii groaznice. Din cand in cand intorceam capul sa vad daca familia aceea mai este la ghiseul 6 dar nu vedeam de paravan in schimb la ghiseul 5 o vad pe Simina (Shrek) cu sotul si baietelul lor la roscata. M-am gandit ca noi vom fi la blonda fiindca ea ne-a luat pasapoartele dar roscata a terminat mai repede cu Simina si ne-a chemat pe noi. Pot sa spun ca am avut trei dosare aranjate in ordinea stiuta original- copie xerox (nelegalizata)- traducere legalizata Am mai avut si un dosar cu tot ce am crezut noi ca poate sa ne ajute. Ne-a intrebat cat am stat cel mai mult in strainatate, daca mai avem alti copii, cine este sponsorul, daca vorbesc limba engleza, ce profesie am. La suport material am avut un cont de 7200 euro si unul de 1700 $, un apartament evaluat la 481 mil.lei si un AOS. Dupa ce a preluat toate actele ne-a trimis sa platim, am dus chitanta inapoi si ne-a spus sa asteptam in sala de la parter. Am asteptat de la 8,30 pana la 12,30 si aceasta astepare a fost cel mai greu de indurat din tot interviul. Erau multe familii cu copii mici. Toti eram foarte tensionati. In tot acest timp erau chemate persoane la ghisee mai ales la ghiseul 4 pentru alte vize . Noi am fost chemati de 3 ori dar nu am inteles fiindca pronuntau numele atat de pocit. Atunci d-na consul ne-a strigat prenumele la toti 3 si cand am ajuns in fata ei era foarte zambitoare si ne-a spus ca ne-a chemat de 3 ori. Mi-am cerut scuze si ea a zis hai sa incepem odata. Ne-a luat amprentele apoi m-a intrebat ce vreau sa lucrez, a vorbit si cu sotul intrebandu-l ce lucreaza, ne-a dat sa semnam formularele si mi-a cerut adresa unde vrem sa mergem. Eu i-am spus ca este trecuta in AOS. Si a spus ca totul e in regula sa venim la ora 16 dupa vize. Nu stiu daca am relatat totul, poate mi-a mai scapat cate ceva, oricum va stau la dispozitie pentru intrebari. Imi cer scuze pentru ca nu am postat povestea noastra mai repede dar nu am fost in stare. M-am consumat foarte mult pentru viza asta si chiar am muncit mult pentru ea. Va multumesc la toti pentru sprijin si indrumare, pentru Cezar o dedicatie speciala fiindca mi-a dat acest nume pe care il iubesc mult , ne-a sustinut si incurajat in momentele grele, pentru Shaguna care ne-a ajutat si el cu data interviului, Gianina pe care o pretuiesc mult si toti moderatorii care mentin viu acest forum si nu in ultimul rand pentru Alex cel care ne-a adunat pe toti aici si ne-a dat aceasta sansa unica de-a fi bine informati. Multa bafta celor care vor urma si sa ne vedem cu bine in USA. Noi vom pleca in februarie spre Florida. Misoti & familia |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|