![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Azi am fost la Bancpost.In Timisoara.
Ati putea sa ma intrebati: si ce ne priveste asta pe noi? Pai raspund si eu precum angajata Bancpost, ghiseul carduri ![]() Eu va relatez pe scurt prin ce peripetii am trecut incercand sa imi lichidez descoperirea de cont, adica sa depun pe contul de card o suma modica de care am beneficiat ca si credit de la Bancpost.Pentru care am platit lunar dobanda.Si comision de administrare cont. Depun eu suma respectiva la casierie si ma duc la etajul unu sa mi se semneze fisa de lichidare. Dau acolo peste o"cunostinta" veche de a mea, o cucoana acra ca o muratura indigena , cu care am mai avut un schimb agitat de replici si asta iarna.Si care a reusit astazi in 2 minute sa ma enerveze atat de tare ca si acum ma doare capul...prostia in sine e demna de mila, dar cand e si dublata de aroganta, lipsa unui elementar bun simt si ingamfare cat cuprinde, atunci il scoate din bojoci si pe Sfantul Parinte. Ei, ajung eu la ghiseu la madama si o intreb extrem de politicoasa :" doamna, sunteti draguta sa-mispuneti ,daca mi-am lichidat creditul acum 5 minute depunand banii la casierie, imi puteti viza si mie fisa de lichidare?" si inchei intrebarea intr-o tonalitate ascendenta, inghitind la greu galuste cu prune, deoarece imi venea s-o pocnesc fix intre ochi. La care ea scuipa in directia mea: "chitanta cu afisare de sold". Inghit cu un efort vizibil inca aproximativ un kilogram de corcoduse verzi si clipesc bovin din pleoape in timp ce formulez urmatoarele:"da, am inteles, dar se vad deja banii pe cont daca eu am facut depunerea acum 5 minute?" si flutur gales din gene asteptandu-i verdictul. Ea imi raspunde dupa un timp oarecare, de undeva de sub birou(--probabil isi cauta tineretea pierduta printr-un vraf de hartii-- ): "chitantaaaa cu afisareaaa de sooold!!!!". Moment in care icnesc scurt si ca sa evit la limita un atac de apoplexie, replic peacelasi ton: cucoanaaa, am pus o intrebareee despre respectivul soooold, si anume daca s-a actualizaaaat, cam ce trebuie sa faaac ca sa compilezi???? Ea: "dar ti-am spus de treii ooori sa-ti afiseziii soldullll" Eu: "perie-ti limbajul si adreseaza-te la persoana a doua plural ca n-am copilarit impreuna!! Una peste alta cu ce te indeletnicesti domnia ta pe aici, daca nu esti in stare sa raspunzi politicos nici macar la o intrebare?" Ea ca "ba a fost politicoasa, are caseta video drept proba", eu ii sugerez subtil sa o pastreze cu sfintenie , poate ii va folosi la urmatoarea evaluare psihiatrica,ea se ineaca si tuseste, eu plec invartindu-ma sa iau chitanta buclucasa de la ATM-ul de jos. Dupa ce m-am intors,discutia a continuat pe acelasi ton inca vreo 10 minute, dupa care s-a pus acritura sa dea telefon la Bucuresti la centrala ca sa verifice daca e ok creditul meu.Prilej pe care l-a folosit din plin pentru a-i strecura comentarii omoloagei ei de la capatul firului explicandu-i plina de sine ca " e aici la ghiseu o doamna foarte jignitoare". Pe onoarea mea ca m-a umflat un ras prostesc chiar sub nasul ei care s-a inrosit violent, eu radeam cu lacrimi, ea se pierduse cu firea si cum sunt milostiva de felul meu, ma induplec si ii furnizez pretioasa informatie "tanti, asa s-o fi vorbit biata limba romana pe vremea demuuuuuuuuult apusa a adolescentei dumitale cand--e doar o supozitie--ti-ai facut litzeumul, ca in zilele noastre, anno domini 2004 se poate spune cel mult despre o atitudine ca e jignitoare nicidecum despre o persoana. Si conchid sictirita"in sfarsit, mi-ati stampilat lichidarea aia?" In sfarsit, imi stampilase lichidarea, dar avea o alta surpriza majora pentru mult incercatul meu sistem nervos.Surpriza pe care mi-o trambiteaza cu satisfactie evidenta in felul urmator: "dar aveti inca un card Ultra pe minussss" si-si lateste un ranjet pe toata fatza uitandu-se incantata inspre scaunul meu si asteptandu-mi reactia.Ii raspund obosita"cocoana, check-uieste-ti evidentele again ca l-am lichidat acum o luna pe cardul ala Ultra, am depus banii la casierie am facut si cerere de anulare etc". Ea suiera incantata prin strungareatza dintre incisivi"dar cardul este inca valiiid!!!nu l-ati lichidat" Eu: "si atunci cum iti explici ca respectivul card se afla la centrala Bancpost din Bucuresti si nu asupra mea?" In acest punct al discutiei a redevenit extrem de sobra si cu un profesionalism desavarsit mi-a replicar" va rog, asta trebuie sa intrebati jos la carduri, nu e treaba mea,eu ma ocup de overdrafturi". Ceea ce am si facut, am intrebat jos la carduri, si cu intrebarea am ramas, m-au pus aia sa mai depun vreo 10.000 pe card si am mai completat o cerere de inchidere. Operatiune dupa care nu tac naibii sa-mi vad de ale mele ci intreb ca tot omul :"donsoara, de unde am eu siguranta ca peste o luna nu patesc la fel,avand in vedere ca acesti bani i-am mai depus o data si aceasta cerere am mai completat-o o data, cu aproximativ o luna in urma?" Iar donsoara surade tamp si imi sugereaza relaxata:"pai veniti aici si verificati". In acest punct am concluzionat ca e mai intelept sa bat in retragere...am dat marunt din buze, am facut cazon stanga-mprejur si m-am tot dus... Ca si completare de ultim moment, treaba cu overdraftul nu este raposata de-a binelea, cardul meu este blocat pana la data de 01 octombrie.Nu mai are rost sa adaug ca in acest interval o sa-mi rod unghiile dupa salariul care-mi va fi virat pe el si pe care nu-l voi putea ridica. Poate ati vrea sa stiti si motivul acestei blocari?Da..si eu am vrut .. Va citez din colectia de vorbe de duh ale angajatei Bancpost: "Bine, dar e logic sa fie blocat ".Eu ma holb simtind ca-mi ies ochii din orbite si intreb "de ce logic?". Tanti Aglae care atat astepta, isi umfla pieptul si zice nazal "pai in ce data vi se trage dobanda la credit?nu in ultima zi din luna ?" Eu raspund naucita de un asemenea rationament:"ba da" ![]() Iar ea triumfatoare se lasa pe spatarul scaunului" pai vezi? de aia e blocat, pana vi se trage dobanda". ![]() In final, mai adaug doar ca dupa data de 01 octombrie trebuie sa ma duc IARASI la Bancpost si sa lichidez definitiv cardul. Asa ca romanul foileton nu se incheie aici...va urma.
|
|||
|
|||
![]() Foarte frumos povestit Maia!
Am sa ma alaturi acestui subiect si am sa povestesc, pe scurt si nu tot atat de sarcastic - asta nu pentru ca nu as dori, ci mai degraba pentru ca nu pot imbraca in suficiente cuvinte usturatoare ceea ce mi s-a intamplat mie. Se intampla in vara anului acesta, in august moment in care eram programata (verbal numai) sa ridic un contract de la Finante. Acolo o "mamaie" uitata intr-o pozitie cu mult prea mare responsabilitate decat ar putea duce ea, dupa ce mi-a cautat multdoritul contract s-a uitat tamp la mine si m-a intrebat "fato, esti sigura ca a fost depus la data X"? Ca daca nu e asa, te strang de gat!" Atunci mi-a sarit mustarul pentru ca veneam pentru a doua oara, dupa ce prima oara mi-a trimis la plimbare zicandu-mi ca e la semnat (bineinteles ca nu era adevarat, a fost o scuza a ei dupa alte indelungi cautari intr-o cutie obosita si murdara plina cu contracte, puse acolo fara nici o noima) si n-am dat vreun semn ca as renunta la el desi in spatele meu se stransese coada de altii ca si mine. "Va rog sa cautati mai bine in cutia aceeia pentru ca stiu sigur ca este acolo si de la calculator mi s-a spus ca este la dumneavoastra de o saptamana". Cred ca mi-a fost foarte mult de folos faptul ca m-am gandit in momentul acela ca voi pleca si voi lasa in urma toate aceste "mizerii", m-am mai linistit un pic si am putut astepta pana mamaia a gasit in cele din urma contractul si am putut afla cat am de plata, pentru ca aveam de platit o suma de bani si nu o puteam face fara acel contract insotit de o decizie de imputare, sau ma rog cum s-o fi numind. Sunt convinsa ca astfel de exemple pot fi gasite la ordinea zilei, este suficient numai sa intri intr-o institutie publica si sa ai nevoie de ceva, eventual sa iti platesti vreun impozit sau taxa. Traiasca Romania si ai ei conducatori!! |
|
||||
|
||||
![]() Niste tampiti...ma si intreb cum de nu o luam razna,eu una cu greu ma mai pot abtine sa nu ajung la vreun dosar penal pentru calomnie sau vatamare corporala....mai ales acum ca am nevoie de cazier curat
![]() Cel mai scurt film despre functionarii nostri este acesta in care protagonisti eram eu si o doamna de la starea civila care imi inmana noul certificat de casatorie (cel international) anuntandu-ma ca ca este un pic gresit. -Aici sa stiti ca este o greseala. -Vai! nu se poate! -eu -Trebuie sa o rectificam!-tot eu -Lasati doamna ca daca nu s-a vazut 11 ani,nu se vede nici de acum incolo. - ![]() ![]() -Pai atunci dati primaria in judecata si rectificati-va certificatul ,daca n-ati fost in stare sa o faceti cand vi s-a emis. ![]() -Da aveti dreptate ,eram mult prea tanara si nelinistita atunci si nici prin cap nu-mi trecea sa verific vreun act oficial. De acum incepand ,voi sta ore sa citesc chiar si o amarata de hartie ,inainte sa semnez pentru ea. |
|
|||
|
|||
![]() Ca veni vorba de Bancpost, eu am un card pentru salarii la care am si o descoperire in valoare de vreo 6 milioane si jumatate, plus un card Briliant, de credit, cu aceeasi suma. Cel de salarii e valabil pina in 2006, al doilea pina in 2007. Cind m-am interesat ce fac cu ele mi s-a spus urmatorul lucru: sa achit descoperirea pe cardul de salarii, in momentul cind plec de la serviciul actual ei vor fi anuntati si imi vor anula descoperirea iar cardul il pastrez pina cind expira. La celalalt, trebuie sa depun lunar o suma echivalenta cu cel putin 10% din creditul folosit, si mi s-a spus ca il pot folosi exact in aceleasi conditii tot pina expira.Ambele carduri vor fi anulate la data expirarii.
Mie ,unul, mi se pare perfect logic asa cum mi-a explicat tipa de aici. |
|
|||
|
|||
![]() In cazul tau, unul, chiar o fi logic.
Pacat ca nu putem generaliza fenomenul si ca nu e logic si in cazurile celorlalti.
|
||||
|
||||
![]() avetzi o problema de rezolvat ???? oricat de mica ...si de neinsemnata va recomand sa folositi o ciocolata Africana sau Poiana. Totul se rezolva cu zambetul pe buze, oricat de complicata si de fara iesire este solutzia.
Aceasta metoda am aplicat-o si a reusit cu succes atat la finantele publice, banci, primarie, CJAS, politzie, romtelecom, renel. decat sa pierd cateva ore .... prefer sa cumpar o ciocolata ...si rezolv problema rapid si fara dureri de cap si nervi la coada... Traiasca Ciocolata !!! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Gata m-am prins...esti omu' lui kraft jacobs suchard
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Da, asta e subiectul meu preferat, nesimtirea crasa a celor mai multi dinre functionarii publici, acelasi sentiment l-am avut si eu de multe ori, anume sa ma simt de parca am deranjat pe cineva sau m-am dus la mila lor acolo doar punand o simpla intrebare. Sunt multe de povestit pe tema asta dar prefer sa nu imi aduc aminte acum de prea multe sa nu imi stric seara. Insa ultima chestie pe care am patit-o a fost chiar azi cand m-am dus sa platesc caminul (un camin particular deoarece la al meu nu am mai gasit locuri care se vad pe 200$/patul). Administratorul foarte dragut si zambaret....mai mai sa ma intrebe si de viata particulara pana in momentul in care i-am zis ca s-ar putea sa stau doar doua luni deoarece urmeaza sa ma mut in apartamentul propriu si personal. Din acest moment a devenit recalcitrant, mai mai sa ma omoare din priviri, si subit m-a expediat evident nu inainte de a-mi lua banii. Asta evident vis-a-vis si de capra vecinului. Am observat ca aici in Romania nu mai pot dormii altii de binele altuia. Poate si prin alte parti o fi la fel nu zic nu, dar aici parca e prea evident. Si chestia de top din vara asta a fost la un restaurant in Mamaia. Eram cu matusa mea si unchiul meu pe la Cazino si s-a facut ora de masa a unchiului meu, care e putin cam ciudat din punctul asta de vedere...dar e unchiul meu. Cand i se face foame trebuie sa manance in momentul ala. In fine si intram noi la o terasa....aproape goala.., ne asezam si stam.....si stam....si stam.....si iar stam si dupa vreo 15 minute matusa mea a intrebat pe un ton foarte calm :"dar la masa noastra nu serveste nimeni?" iar ospatarul pe un ton foarte indignat ca si cum cum de ne-am permis..."NU DOAMNA, la masa dumneavoastra nu se serveste". Pe un ton de am ramas muti. Ne-am ridicat si am plecat fara a mai avea puterea in glas de a ingaima ceva. Pur si simplu de uimire. Nu mai zic nimik insa abia astept sa scap de oameni ca astia. BTW pe acolo sunt astfel de specimene? Ca eu din cate am vazut acolo se aplica treaba cu clientul nostru, stapanaul nostru, dar poate imi fac sperante desarte. Lamuriti-ma
![]()
|
||||
|
||||
![]() Lasa bine ca fost sincer si v-a spus-o verde -n fata ,ca altfel puteati sa riscati o experienta pe care am trait-o si noi tot pe litoral si tot la o terasa, aproape de miezul noptii,unde dupa ce am comandat si dupa ce ne-a fost servita comanda ,la cateva minute o picolita ,sau ospatarita ,sau nu stiu ce era ea pe acolo ,ne-a solicitat cu politete fata de masa (de pe masa la care tocmai mancam) si pernele de pe scaune (abia incalzite),deoarece "e aproape de ora inchiderii si o parte din personal tre' sa plece"....
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() subiectul este despre functzionarimea romaneasca .... eu v-am dat solutzia. Este experimentata si functzioneaza 95 %. iar daca nu reushiti in mod direct ... incercati cu vecinul de birou ... sau femeia de serviciu (daca o vedeti prin preajma - vetzi fi surprins sa vedeti cat de repede va rezolva pt. o adeverintza, sau o anume hartie necesara... ) Succes !!!
![]()
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Despre transfer de bani din US in Romania | Gianina | Off topic | 48 | 11-08-2006 01:21 AM |
Cartarescu despre Romania | cene | Off topic | 0 | 09-22-2006 09:45 AM |
H R Patapievici, despre Romania recenta | Virag | Off topic | 7 | 08-04-2006 07:12 PM |
Despre Cisco | Cezar | Informatica | 1 | 12-17-2004 09:47 AM |
Un articol despre emigrarea in USA | Thïżœo | Off topic | 0 | 02-24-2004 04:30 PM |
![]() |