Fratilor am trecut si noi prin focul interviului si multumita bunului dumnezeu si lui alex am reusit !
de abia asteptam si noi sa intram in randul celor care apar la "Experiente personale ".
Pe data de 30.08.2004 am efectuat analizele medicale la Centrul Medical Unirea. Am avut adeverinta cu toate vaccinurile efectuate ( in plus il aveam si pe cel antihepatic ), asa ca totul a mers brici si am scapat repede. In aceeasi zi am facut pozele la celebra dubita.Cu o zi inainte de interviu ne-am cazat la hotel "Muntenia" (pret: 570.000 camera pe noapte pentru 2 persoane ), hotel care este situat in spatele Institutului de Arhitectura , la 5 minute de Ambasada SUA. Prea mare confort nu este , dar pentru o noapte merge. In dimineata zilei de 14.09.2004, emotionati si blindati cu 3 mape pline cu actele standard si nu numai ,ne-am indreptat catre Ambasada. Am fost primii ajunsi dintre cei cu loteria , deoarece avand programare la ora 8, la ora 7, 30 am incercat sa intram si nu ne-au primit spunandu-ne ca nu primisera inca pe nimeni. peste 20 de minute ne-au strigat pe toti cei cu loteria din aceea zi. Am fost 5 familii si s-a vazut clar de la inceput cat de mult a contat informatia de pe forumul lui alex.dupa ce am trecut de filtre , ne-am asezat pe scaunele de langa ghiseul 6 . Cam in 15 minute a aparut o doamna posibil Nicole Draghici )care ne-a cerut la toti pasapoartele si pozele. Am fost singurii cu pozele in regula, pe restul i-a trimis la dubita sa faca altele.lA 8, 30 a aparut la ghiseul 6 o tanara fff. draguta, roscata , cu parul lung. Ne-a cerut actele in ordinea din plicul 2,in primul rand sotului meu care este castigator . I-a verificat diplomele si cand a ajuns la functia lui nu a inteles exact ce lucreaza asa ca ne-am oferit noi sa-i aratam cartea de munca. Sotul este impegat de miscare la Electrica , adica un fel de dispecer. mie nu mi-a cerut decat certificatul de nastere , copia xerox a certificatului de casatorie , cazierul.Ne-a intrebat daca am mai fost casatoriti, daca avem copii, daca am mai fost plecati din tara . TOTUL a fost o discutie lejera, placuta, nici nu ne venea sa credem ... Ca suport financiar am avut un cont pe numele sotului de 9600 $ deschis in 2002 la BCR si un alt cont la Raiffaisen deschis in 23.08.2004 de 3000 de euro , care l-am declarat ca fiind de la parinti. apoi ea ne-a intrebat daca mai avem si altceva , gen terenuri, case si daca banii sunt imprumutati. i-am raspuns ca nu avem alte proprietati si ca banii provin din economiile noastre. Am avut un AOS de 343.000$ si oferte de munca la niste prieteni de familie de-a mamei mele si a fratelui meu care sunt in Chicago de 5 ani . A fost fff. incantata de acestea. Ne-a trimis sa platim taxa de 870 $ , dupa care am asteptat cam o ora si 20 de minute pana cand ne-a strigat consulul .ne-a luat amprentele , dupa care ne-a pus sa juram . consulul a fost numai un zambet, tot timpul se uita in ochii nostri si ne vorbea plin de bunavointa.nici o secunda nu am avut impresia ca vrea sa ne incurce . ne-a intrebat daca am mai fost casatoriti, daca avem copii , de cand ne cunoastem , cine este sponsorul nostru si de unde il cunoastem . a mai fost interesat si de oferta de munca si i-am spus ca este un caz similar cu AOS, adica de la niste prieteni romani.totul a fost atat de simplu si de frumos ca nu ne-a venit sa credem .dorim la toti multa bafta si -i multumim lui alex din tot sufletul pentru sprijinul pe care ni-l ofera la toti . fara informatia de pe forum eram mai saraci. dumnezeu sa-ti dea sanatate alex si sa-ti mearga totul din plin