Gabriela&Nicolae - New York - 2004
Interviu reusit pe 15 Septembrie
Ne cerem scuze pentru intarziere, dar bucuria a fost atat de mare ca nu am avut starea necesara pentru a putea redacta cu rabdare experienta noastra.Despre vizita medicala - am facut-o la Centrul medical Unirea unde intr-adevar doctorita este o draguta si nu cred ca ar trebui sa-si faca cineva probleme din nici un punct de vedere. Foaia cu vaccinurile si adeverinta in care este specificat ca nu sunteti in evidenta cu boli cronice au fost suficiente. Ne-a luat si un pic de sange(super usor), ne-a mai luat si un pic de "tensiune" si cam atat. La copii nu a facut decat sa-i consulte usor , sa-i masoare si sa-i cantareasca. Am mers si ne-am radiat putin (mai putin copiii) si cam atat cu vizita. Noi am preferat sa o facem cu 10 zile inainte, analizele fiind valabile 6 luni.Pe 15 septembrie ne-am prezentat la Ambasada SUA la 7.45 unde am intrat dupa o foarte riguroasa perchezitie facuta de soldatii "americani" de la intrare. Sincer, sunt niste duri.Am intrat intr-o incapere in care erau cativa romani cu spaima in priviri si mult morcov in... O liniste deplina si o stare de tensiune plana in intreaga incapere. Am fost chemati la ghiseul 5 de o tanara domnisoara roscata care s-a purtat cu noi super elegant. Nu am avut impresia nici un moment ca ar fi vrut sa ne puna bete in roate sau ca ar vrea sa ne intimideze in vreun fel, ba dimpotriva. La 7.55 am predat pasapoartele cu pozele prinse cu agrafe iar in jur de 9 am fost chemati cu toate actele. A inceput cu binecunosta de acum intrebare: Cine a semnat aplicatia si cu cate ati participat dupa care am semnat de 5-6 ori pe hartiuta. Dupa care ni s-au cerut actele in ordinea specificata in plicul al doilea: Certificat nastere-ptr. toti odata (noi fiind 4 bucati ), Certif.casatorie, Cazier, Diplome, si bineinteles suportul material. Aici noi am avut un cont la City Bank de 12500 usd, un cont in lei la BCR de 10.000.000, un apartament in valoare de 20000 usd evaluare de la circa financiara(obtinuta gratis). Aici ar fi de specificat ca noi am avut un act in care mama mi-a donat partea ei pentru a deveni eu proprietar de drept. Am remarcat ca actul de donatie nu este prea bine privit pentru ca in acel moment a aparut la ghiseu si Nicole Draghici careia domnisoara i-a cerut parerea. In acel moment am dat buletinul mamei-original si copie-cu alta adresa, moment in care a spus Nicole ca este OK. Cu toate acestea am ramas cu impresia ca daca nu avem AOS-ul de 74000 ar fi fost mult mai complicat. La 11.30 am fost chemati din nou pentru discutia cu consulul. Acesta ne-a pus sa juram ca tot ce-am declarat este adevarat, ne-a spus ca totul este OK si sa revenim dupa pasapoartele vizate la 14.30
Multumim lui Alex pt. initierea acestui forum plin de informatii utile, lui Shaguna care ne-a anuntat primul data interviului si tuturor forumistilor.
Gabriela&Nicolae-New York
P.S. Te rugam Alex sa ne postezi mesajul la "Experiente personale". Multumim anticipat!