|
|||
|
|||
chef mare la Chicago ?
Intimplator am dat de asta:
http://www.tvr.ro/tv/tvri/?tip=14 "Organizatorii au pregatit deja o impresionanta desfasurare de ansambluri folclorice, de cantec si dansuri populare romanesti, fara sa uite ca la romani, muzica se cere insotita si de ceva & de-ale gurii &. Asa ca, locuitorii din Chicago sunt invitati sa guste dupa pofta inimii (si pe gratis) mustul proaspat iesit din teasc si sa se infrupte cu mititei, sarmale, sau friptura la protap. Pe langa cei peste 300 de purcei si miei ce vor fi sacrificati, romanii din Chicago se vor lauda in fata americanilor si cu vinurile romanesti, ape minerale si bere special aduse din tara" |
|
||||
|
||||
Se va difuza dum 19 sep ora 22.15, abia astept sa vad ce va fi .
Asteptam poze de la ostilitati ! |
|
||||
|
||||
rasp
Este vorba despre festivalul TASTE OF ROMANIA organizat in fiecare an in Chicago.
|
|
|||
|
|||
Presedintele Ion Iliescu va purta convorbiri cu prim
ministrul Canadei, Paul Martin, precum si cu prim ministrul provinciei Quebec, Jean Charest. In perioada 18-20 septembrie, seful statului se va afla la Chicago (SUA). Cu aceasta ocazie, presedintele Ion Iliescu se va intalni cu senatorul republican de origine romana Chris Lauzen, membru al Senatului statului Illinois. Totodata, seful statului va sustine o conferinta la World Trade Center din Chicago, cu tema "Romania and its new status of NATO member: Prospects for Regional Stability and Economic Growth" - "Romania si noul statut de membru NATO: Perspective pentru Stabilitate Regionala si Crestere Economica". In dupa-amiaza zilei de luni, 20 septembrie, presedintele Ion Iliescu se va afla la New York, unde va participa la Reuniunea la nivel inalt consacrata luptei impotriva foametei si a saraciei, organizata in marja celei de-a 59-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU. kef de kef
|
||||
|
||||
Taste of Romania
Cine a vizionat spectacolul de final al emisiunii "Alege ASIA", poate isi aminteste ca la sfarsit a fost prezentat un "impresar american", care le va duce pe fete in turneu in US.
Ei bine, este vorba de un cetatean american, nascut undeva in fosta Yugoslavie, in apropiere de granita romaneasca. Vorbeste romaneste si a descoperit ca poate face afaceri mai bune cu "comunitatea romanilor" din Chicago decat cu proprii lui compatrioti. Asa ca a deschis un restaurant "romanesc", numit Little Bucharest, si in fiecare an organizeaza Taste of Romania. De obicei inchiriaza o parcare din apropierea restaurantului, unde se monteaza un cort imens, se amplaseaza o mica scena si se aranjeaza mese si bancute pentru participanti. Se plateste intrarea (cam 5$), taxa perceputa de proprietarii parcarii, pentru a acoperi costurile inchirierii spatiului respectiv. Sunt cateva companii romanesti care au standuri acolo, se vand cd-uri cu muzica romaneasca, sunt companii de asigurari samd. In ultimii ani, doritorii de masaje pot beneficia de serviciile unei firme de profil. In rest... sunt cativa artisti veniti din Romania, anul acesta vor veni si cei de la Directia 5. Se ofera must proaspat stors, pe gratis. Restul insa nu mai este gratis deloc. Berea romaneasca (Ursus) este cam 4-5$ sticla, o doza de Coca Cola 2$, un pahar de vin 4-5$. Noi (eu si logodnica) o sa mergem, cunostiintele mele care au cel putin un an de sedere aici nu sunt prea incantate de aceasta manifestare, insa mie imi place, am prilejul sa imi intalnesc fostii colegi si sa mai barfim putin. Pentru cei care merg la "festival" : distractie placuta, si poate ne intalnim pe acolo. Have fun !
|
||||
|
||||
Shaguna, sa inteleg ca a venit si logodnica ta, in sfirsit, in US?!
Felicitari!
Display Modes | |
|
|