Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Ce plan de asigurari sa alegem?

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2004, 06:52 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Ce plan de asigurari sa alegem?

M-am gandit sa deschid un subiect despre asigurari pentru ca, sincera sa fiu, de 2 saptamani ma chinui sa aleg un plan de asigurari si nu stiu in ce directie s-o iau. Optiunile care i-au fost oferite sotului meu la serviciu, de unde poate alege, impreuna cu preturile aferente pe jumatate de luna(ce ar trebui sa platim noi, nu firma, are si aia partea ei), pentru 2 persoane, sunt urmatoarele:

1. Kaiser HMO - 55,54 USD
2. PacifiCare HMO - 55,54 USD
3. UHC Options PPO - 78,92 USD
4. UHC Options PPO Plus - 108,94 USD

Dintre cele de dental, avem de ales intre MetLife si Aetna.

O alta intrebare ar mai fi daca a auzit cineva de compania asta care da PPO-urile, respectiv UnitedHealthcare(UHC)? E buna, nu e?

Asteptam parerile voastre cu nerabdare. Culmea e ca trebuia sa facem asigurarea asta de o saptamana si noi inca citim si analizam si nu ne putem decide ce plan sa alegem. De aceea, va cer si voua parerea.

Va rog dati-ne o mana de ajutor. Propuneri, pareri, impresii, experiente, orice e bun.
Mersic anticipat.

Gianina
Old 09-11-2004, 03:53 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Alegi, alegi....pana culegi. Glumesc, astea nu seaca niciodata doar ca, daca vi s-a dat un dead line, ar fi trebuit respectat.

Dintre cele pe care le aveti de ales nu mi-e cunoscuta decat Aetna, pe care n-as recomanda-o fiindca acu' vreo 2 ani a fost foarte tare pusa la indoiala si majoritatea spitalelor si clinicilor nu vroiau sa lucreze cu ea. Eu am avut-o gratuit pentru fiica mea in primul an si atunci e fost ok, ulterior s-au stricat treburile cu ea.
Dintre celelalte planuri(nu spui si contributia voastra cat este, banuiesc ca ea creste odata cu cresterea valorii asigurarii) as alege unul de mijloc, cum ar fi no.3 pe lista ta. Cred ca este mai mult decat suficienta la 2 persoane in cazul, Doamne fereste, unor boli sau interventii chirurgicale majore.

Cat aveti deductible?
Va doresc o alegere buna...
Old 09-12-2004, 01:07 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Gi, eu as zice ca aici e mai importanta diferenta dintre HMO si PPO nu atata numele companiei (Kaiser sau PacifiCare). Eu nu am experienta cu astea ca eu am avut mereu asigurare direct prin facultate (unde costa mult mai putin si ti se retine direct din bursa, puteam opta pt alt plan de asigurare, din afara, dar evident ca n-aveam de ce) dar pot sa-ti spun din ce am invatat pt stepuri la materia ce se cheama etica medicala, ca in general HMO urile au mai multe probleme (malpraxis etc) si sunt un fel de cooperative agricole tovarasesti unde din cate imi amintesc te duci la ce doctor ti se spune, nu prea iti alegi doctorul, sau ti se da de ales intre sa zicem 2-3 medici din care numai unul coincide cu programul tau, deci te duci in mod fortat sa te tratezi la acela, sunt foarte impersonale, medicii sunt mai plictisiti si mai prost platiti, si nu prea ai nici un cuvant de spus ca pacient, asta are consecinte negative in sensul ca ti se face numai minimul de analize si bolile initial asimptomatice (ex cancer) se depisteaza mai tarziu la HMO -uri, pt ca aia nu cheltuiesc cine stie ce cu investigatiile. HMO e numai Health Maintenance Organization, ingrijire asa de baza.

La PPO e mai bine ca e Preferred Provider Organization, iti alegi tu doctorul dintr-o lista mai larga, in functie de increderea pe care ti-o inspira, poti schimba mai usor pe parcurs, si medicii sunt ceva mai specializati si mai capabili, si optiunile mai flexibile, de-aia e ceva mai scump, dar eu zic ca merita, decat sa te enervezi la HMO, plus ca sanatatea e mai buna decat toate. Si inca ceva, sa fii atenta si la ce tipuri de proceduri chirurgicale ori transplante acopera asigurarea si daca acopera.

Iar la asigurarea dentara e important cat platesti out-of pocket, cat e patient's contribution, conteaza dupa ce ai satisfacut deductibilul si cat la suta platesti din proceduri, ex, cat platesti la o coroana? platesti 50% sau 30%? ca nu ti-e totuna, daca Aetna are 50% si MetLife sa zic 40%, un motiv in pus sa optezi pt MetLife; cat la suta din costuri platesti la o extractie de molar? cat la obturare de canale? Lista asta concreta s-ar putea sa nu figureze intre hartiile pe care le-ai primit de la ei, ca ei sunt smecheri si nu te prea informeaza, iti spun numai cat e deductibilul, dar trebuie sa aiba fiecare companie din asta un nr gratuit 1-800 sau 1-888 nu stiu ce, poate dai un telefon la reprezentanta si intreaba ex. how much do you cover for root canal treatment? how much for a bridge? si ea o sa-ti raspunda ex. la Delta Dental oferim 50% coverage pentru obturare de canale si 30% pt o punte. Asa poti compara mai bine ofertele la modul concret.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 03:03 AM
MihaiL's Avatar
MihaiL MihaiL is offline
Profesor
Forumo-dependent

Buna!

Sunt si eu la etapa in care ma uit dupa asigurari de sanatate si am descoperit subiectul vostru.
Firma la care voi lucra in NY nu ofera deloc ca beneficiu asigurare de sanatate. Totusi au probabil vreun agreement cu Atlantis Health Care.
Conform tabelului din linkul de mai jos, cei de la Atlantis fac o comparatie cu Empire de la Blue Shields si cu inca doua GHI si HIP (care nu stiu ce sunt).

http://www.atlantishp.com/comparison.asp

Din tabelul cu HMO, costa 840$ pe luna pentru Family la Atlantis, firma imi ofera cu 748$ pe luna, probabil ca au obtinut ei un discount.
Nu stiu cum sa facem...

Varianta 1) luam doar planul Employee plus Spouse de la oricare din companiile de asigurari din tabel, (sau poate la cea mai ieftina), iar pentru copil ne incadram pentru Medicaid.

http://www.njfamilycare.org/pages/whatItCosts.html
In New Jersey costa pentru o familie cu venituri sub 47010$ (conform tabelului din linkul de mai sus) 68$. Poti asigura doar copilul pentru suma asta.

Deci ne va costa 68$ + 546 $ (la Atlantis).

Varianta 2) 740$ pentru toata familia la Atlantis prin firma la care voi lucra.

Puteti sa ma sfatuiti ce sa fac? Chiar suntem intr-un impas, pentru ca nu stiu care sunt diferentele intre companiile astea de asigurare, si nu stim pentru ce sa optam.

Cu multumiri,
Monica
Old 02-01-2005, 08:35 PM
Crenguta Crenguta is offline
Forumar fidel
Aspirant

Pretul nu e pe luna...e pe quarter...adica trei luni...desi ma uimise-i cu preturile astea...iar daca cei 68$ is lunari iesi mai bine cu Atlantis-ul. Ce-i drept nu e super asigurarea dar daca nu ai de unde alege asta e
Reply With Quote
Old 02-01-2005, 11:47 PM
MihaiL's Avatar
MihaiL MihaiL is offline
Profesor
Forumo-dependent

Crenguta,

Ai vazut tu undeva scris ca e pretul pe quarter? Daca ar fi asa... as fi cea mai feiricita... dar eu zic ca e pe luna. Asa am primit si de la Atlantis, asa am citit si pe site-urile la care am facut referire mai sus.

Multumesc,
Monica
Old 02-02-2005, 08:27 PM
Crenguta Crenguta is offline
Forumar fidel
Aspirant

pai titlu spune 4th quarter...si nu are cum sa fie 400$ pe luna pt o persoana...uita-te si la preturile care le-a dat Gianina...nu se compara!!! Eu de exemplu platesc la insurance pt 2 persoane - medical, dental, vision, cu 2 mil $ limita si 3000$ maxim anual out of pocket...200 $ luna...

Deci chiar daca a ta e mai scumpa e imposibil sa fie atat de scumpa
Reply With Quote
Old 02-02-2005, 08:50 PM
Gianina's Avatar
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Crenguta
pai titlu spune 4th quarter...si nu are cum sa fie 400$ pe luna pt o persoana...uita-te si la preturile care le-a dat Gianina...nu se compara!!!
Preturile date de mine reprezinta ce platim noi pe langa ce ne plateste firma sotului meu si ea plateste cea mai mare parte. Nu stiu cat ar fi fost asigurarea daca plateam noi integral.
Gianina
Old 02-02-2005, 09:59 PM
Karina Karina is offline
Junior Member
Bobocel

Si pana la urma ce insurance ti-ai ales?
Reply With Quote
Old 02-02-2005, 10:24 PM
Gianina's Avatar
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Karina
Si pana la urma ce insurance ti-ai ales?
Am ales pentru Medical un plan HMO de la Kaiser, care am inteles ca e foarte bun si l-am verificat deja, chiar e bun. Co-payment rezonabil, 15 dolari la orice vizita la doctor, 50 la ER(in care e inclus si raidul cu salvarea )
Iar pentru Dental am luat un PPO, de la MetLife, pe asta nu l-am incercat inca.
La Vision avem tot un PPO dar nu stiu compania.

Gianina
PS. Sper ca m-ai intrebat pe mine nu ca m-am bagat ca musca in lapte. Scuze daca n-a fost asa, precizeaza daca e pentru altcineva.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules