|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Adrian & Adina - 2004
Buna,
vreau sa descriu si eu experienta mea aici asa cum a facut toata lumea pentru ca si altii sa poata invata cate ceva din asta. Pe 30 August 2004 am fost invitati la interviu (eu si sotia mea, de mentiontat ca sotia era aplicantul principal). Actele le aveam pregatite din timp si cu meticulozitate, aveam fiecare act in ordinea ceruta: ORIGINAL, COPIE (dupa original) si COPIE LEGALIZATA. Trebuie sa mentionez aici ca NU trebuie traduse si legatizate certificatele de Nastere si Casatorie, noua aceste acte ni le-a dat inapoi. Apoi trebuie duse toate actele pe care le-ati declarat in primul formular. Aplicantul principal trebuie sa aibe toate actele in urmatoarea ordine: Invitatia la interviu, Certificat de nastere, Certificat de casatorie, CAzier, Diploma de Bac, si alte diplome. In cazul meu care nu eram aplicant princpal a contat foarte putin pregatirea, mi-a cerut doar: Cazier, Certificat de nastere si COPIE dupa certificatul de casatorie. Am fost invitati amandoi la interviu la ambasada la ora 7:45. Noi ne-am facut analizele din timp dar nefiind din Bucuresti ca nu am mai stat sa scoatem rezultatele si ne-am gandit ca le vom scoate in ziua interviului si apoi sa fugim repede la interviu. Trebuie sa va spun sa a fost o abordare gresita pentru ca la Centru Medicat Unirea unde ne-am facut analizenle orarul s-a schimbat si acuma se deschide la ora 9 (doamnmele de acolo ne-au asigurat cand ne-am facut analizele ca in data interviului vor fi acolo la 7:45 si ne vor da analizele in timp util). Am intrat in Ambasada deci fara analize si imediat ce am intrat am fost chemati la ghiseu unde am explicat ca nu avem inca analizele. "Nicole", doamna de la ghiseu foarte amabila ne-a luat pasapoartele si pozele (pozele facuta in fata ambasadei) si ne-a invitat sa luam loc in sala spunandune ca vom fi chemati la interviu mai tarziu. Intre timp eu am iesit din Ambasada si am mers dupa analize si la 8:40 m-am intors inapoi. Am fost invitati la chiseu pe la 8:50 unde am predat actele in ordinea descrisa de mine mai sus timp in care am fost chestionati in legatura cu urmatoarele: provenienta banilor, legaturile cu sponsorul, de unde il cunoastem, de ce ne-am casatorit dupa ce am aflat ca am castigat la loterie (noi suntem impreuna de 7 ani si oricum urma sa ne casatorim). Bineinteles am avut raspunsuri pregatite din timp pentru toate intrebarile. Mentionez ca nu ne-au luat in considerare pozele de la nunta si de la cununie. Am avut un album separat cu selectie din pozele pe care le aveam de 7 ani incoace, si a fost luat in considerare. A urmat interviu cu Consulul pe care l-am trecut cu succes si care a fost foarte scurt (aprox 10 min). Intrebari cheie, trebuie neaparat sa nu va pierdeti. Noi am fost foarte relaxati si am zambit tot timpul. Interviul a fost in limba engleza dar noi am inteles totul. Consulul vorbeste engleza fluent si se intelege ce zice. Mentionez aici ca noi stim englena nivel mediu. De apreciat profesionalismul de care a dat dovada Doamna "Nicole" in toata operatiunea. Daca aveti actele in regula eu zic ca nu sr trebuie sa va faceti grizi in problema obtinerii vizei. Multumesc pe aceasta cale acestui Forum minunat fara de care nu cred ca ne descurcam. Aici am gasit foarte multe informatii utile. Mutumesc lui Cristi (Sighisoara), lui Liviut (Buc) si tuturor celor care ne-au ajutat si sprijinit. Urez tuturor celor care aleg aceasta cale ca plece in USA multa bafta. Noi (Adrian & Adina din Cluj) va pupam pe toti si sper sa ne mai vedem pe forum. [email protected]
Display Modes | |
|
|