|
|||
|
|||
Despre Michigan
Multumim, Iosif, pentru informatii. Ce poti sa ne mai scrii despre Utica si eventual alte orase satelit ale Detroit-ului? Conditii, costuri, joburi? Ma intereseaza si un high-school bun.
Ramona, inca in Romania. |
|
|||
|
|||
Utica este un orasel micut in comparatie cu celelate din jur, totusi a dat numele sau districtului scolar in care sunt incluse si orasele adiacente:Shelby si Sterling Heights. Scolile sunt bine cotate, dotate cu toate cele, linistite. Tocmai de aceea si zonele sunt considerate ceva mai costisitoare din punct de vedere al locuintelor, chiriilor, impozitelor. Sunt insa si alte orase mult mai scumpe(Bloomfield, Birmingham) dar si altele mult mai ieftine(Detroit si imprejurimi; din pacate stiu ca Detroitul este impropriu unei vieti linistite si nu-l recomand).
Poti urma cursuri gratuite de limba engleza dar si o multime de alte cursuri(contra cost). Despre joburi nu stiu ce sa-ti spun, depinde de calificare, nivelul de engleza, prietenii de aici, nivelul de la care esti dispus sa incepi si nu in ultimul rind timpul pe care ti-l poti permite in cautarea a ceea ce iti doresti. Pentru cei mai tineri si dornici de carte drumul poate fi mult mai usor daca au inteligenta de a se intoarce la scoala pentru o vreme(1-2 ani). Trebuie tinut cont de faptul ca Michigan este un stat bazat pe industria auto iar aceasta trece printr-o perioada de criza si restructurare. La acest moment Michiganul este cotat in topul celor mai sarace state dupa in set de indicatori cum ar fi : rata somajului, numarul de falimente personale, numarul de locuinte preluate de banci ca urmare a neplatii ratelor scadente, etc. Totusi, nu inseamna ca e dracul chiar asa negru si ca nu se poate incepe o viata decenta in aceasta zona. Chiriile, cum am mai spus, cresc pe masura ce te departezi de Detroit. In zona mea poti inchiria un apartament cu $550-600/luna sau o casa cu $1000/luna. Masina este obligatorie. Poti cumpara o masina acceptabila la $2500-3500. Pentru informatii mai concrete am nevoie de intrebari concrete. Cu bine, Iosif |
|
||||
|
||||
Iosif,in ce zona locuiesti ? ma intereseaza foarte mult in cazul in care ai putea sa-mi spui ce zona ar fi de preferat in cazul noilor venitzi in michigan.....chirii mici in locuintze decente,scoli bune pt copii ,mai putzina populatzie de culoare ,cum te potzi recalifica in maximum doi ani de studii si cateva domenii ca exemplu ,iar ca o mare rugaminte daca se poate as vrea sa stiu cum se poate valorifica o diploma de medicina generala in statul michigan.
|
|
|||
|
|||
westland
Vreau sa te intreb daca ai fost in Westland, este undeva destul de aproape de Detroit. O sa ma mut acolo si as fi avut exact aceleasi intrebari legate de scoli in special si de un eventual curs intensiv de limba engleza.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|