|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Intrebare despre formularul W2
Am primit AOS-ul de la sponsor dar fara formularul W2.
Sponsorul are o afacere si mi-a spus ca acest W2 il primesc doar salariatii. Mi-a zis ca el este patron si nu are acest W2, i-a fost oprit de catre stat. El poate da formulare W2 la salariati, dar el nu are. Chiar asa este? Daca am doar AOS-ul (formularul I-134) + formularul 1040 este vreo problema la Ambasada? Am interviul la sfarsitul lunii SEPT deci nu poate fii vorba de vreo amanare pentru a aduce si alte acte. |
|
|||
|
|||
Chiar nu stie nimeni?
|
|
||||
|
||||
rasp
Da telefon la ambasada si informeaza-te direct de la sursa, explicind situatia ta.
Simplu, nu? |
|
|||
|
|||
M-am gandit sa dau un telefon, dar stiu ca nu se prea dau detalii.
Sigur o sa imi spuna "tot ce trebuie sa aduceti scrie in plicul 2" O sa dau pana la urma telefon sa vad ce imi zice. |
|
||||
|
||||
S-a mai discutat pe tema asta de cateve ori.
Teoretic, un AOS legalizat este suficient. Pentru ca notarul public american care isi pune semnatura pe AOS, certifica faptul ca ce a declarat sponsorul acolo este adevarat, ca are intr-adevar sumele acelea. Si pentru aceasta, sponsorul trebuie sa prezinte notarului documente doveditoare: extras de cont, w2/1040/pay stub, samd. Exista insa cazuri in care celor de la ambasada "nu le miroase a bine" cand dau de cate un AOS, si atunci cer documente suplinitoare, respectiv W2 sau una din variantele pentru 1040. Teoretic ar trebui sa fie suficient, in cazul in care ti se cere, sa prezinti acel 1040 trimis de sponsor. Succes!
|
||||
|
||||
Este adevarat. Cei care nu sunt angajati nu au de unde primi W-2. Formularul W-2 este doar un sumar al salarului si alte beneficii primite in anul precedent, impreuna cu toate taxele care au fost retinute la sursa si virate statului american. Este folosit de angajati pentru a-si completa taxele (formularul 1040) pe anul precedent.
Daca cineva obtine venituri din alte surse decat cele salariale - rent, dobanzi, business income etc - va primi sau va completa alte formulare (formularul 1099), dar va avea acelasi formular 1040 de completat pentru a finaliza taxele. Formularul 1040 are mai multe versiuni (versiunea EZ (easy) pentru cei care au doar salar, versiunea A pentru cei care au alte deductions si business). Pentru business formularul 1040 va avea un Schedule C, care mentioneaza venitul sau pierderea din business. Oricum parerea mea este ca cei de la ambasada au access pe baza de SSN la baza de date a IRS si pot verifica orice formular 1040. Nu e confirmat e doar parerea mea, si motivul e simplu: formularele 1040 nu trebuie semnate. Deoarece milioane de americani folosesc online filling, nu mai exista "original" pentru documentul 1040, ci doar un versiunea tiparita de propria imprimanta. Deci teoretic oricine poate download formularul 1040 de pe site-ul IRS (www.irs.gov) si completa. De unde trebuie sa fie usor si pt ambasada sa poate verifica. Parerea mea, daca ai AOS si taxele (formularul 1040) si persoana arata ca are suficienti bani sa te intretina (AGI, linia 21 din formularul tau 1040A) peste 40-50,000 este totul OK. Bafta si sa auzim de bine. |
|
|||
|
|||
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Formularul 1040 este de tip business (cred). Are 4 pagini si intr-adevar are si acest "Schedule C" Multa bafta tuturor celor care au interviul in Septembrie |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|