|
|||
|
|||
Multumesc
Peste doua zile voi fi in Detroit.
Sa nu ma asteptati, vreau sa va gasesc singur. Multumesc pentru deschidere! |
|
||||
|
||||
Drum bun si multa bafta .Poate ne spui si noua cum e vremea in Detroit
|
|
|||
|
|||
si pe noi ne intereseaza...
...sa luam legatura cu loteristi din zona Detroit.
Asteptam vesti despre cum decurge primirea GC si SSN si despre cum e viata in zona. Bafta tuturor!
|
|||
|
|||
Hello,
Louiesc in Michigan de 1 an si va pot oferi unele informatii legate de zona: Economia : stat industrial dependent de industria auto(aici isi au cartierul general GM, Ford Si Crhysler). In prezent rata somajului este 6,5%, peste media nationala. Locurile de munca bine platite(peste$25/h) sint in acest domeniu dar este f greu de penetrat pentru ca trebuie sa ai background si o solida pregatire in domeniu, sa treci de opozitia sindicatelor care vor pe posturile vacante somerii disponibilizati anterior din companie, sa ai pe cineva bine plasat in companie care sa te sprijine, etc. Se (mai) gasesc insa posturi la suplieri, mult mai prost platite($8-11) dar mai usor de accesat. Ramin si celelate optiuni valabile in alte state, de la comert pina costructii. Sanse de reusita reale au cei care stiu ce vor, se intorc la scoala daca este cazul, obtin o calificare si isi construiesc cariera dorita. Clima este una temperata influentata de prezenta marilor lacuri din zona, cu multa umiditate in timpul verii. Populatia este eterogena, cu o puternica concentrare a afroamericanilor in Detroit(peste 80% din 920.000), a arabilor(peste 300.000 in Dearborn Heights) dar si a altor natii, polonezi, indieni, romani, samd. Criminalitatea este extrem de ridicata in zona Detroit(in topul national) si relativ scazuta in orasele mici. Transportul in comun este aproape inexistent deci masina este obligatorie. Formalitatile pentru obtinerea tuturor documentelor la sosire sunt simple iar in cazul meu dupa o luna aveam toate actele, de la SSN pina la Driver License. Nu stiu cum decurg lucrurile un Detroit. Chiriile variaza in functie de zona, de la $300 in Detroit pina la $1200 intr-un oras scump(am considerat un apartament cu 2 dormitoare). Pentru exemplificare, eu locuiesc intr-un astfel de apartament, si platesc $550/luna plus utilitatile, zona este buna, linistita, cu populatie 99% white. Preturile caselor variaza si ele foarte mult, dar ca orientare, o casa cu 3 dormitoare, basement, garaj, curte, intr-o zona buna valoreaza aproximativ $150.000. Comunitatea romaneasca este una destul de inchegata, grupata in jurul celor citeva biserici romanesti, este destul de usor accesibila si foarte utila noilor veniti. Din pacate este divizata pe baza cultelor crestine practicate, astfel ca romanii ortodoxi au putine sanse de a se intilni cu romanii penticostali sau baptisti. Acum trebuie sa ma opresc aici, voi reveni cu alte informatii din experienta personala daca intereseaza pe cineva. Cu bine, Iosif |
|
|||
|
|||
Multumesc
Multumiri pentru raspunsul plin de informatii utile.
Poate ma mai poti ajuta cu niste lamuriri: Se poate conduce cu permisul din Romania, cel putin o vreme? Ce trebuie facut daca iti da cineva sa folosesti masina lui? MiMi
|
|||
|
|||
Re: Multumesc
Si eu am locuit in zona cam 4 luni si am inteles cam asa din ce intrebi tu:
Quote:
Daca cineva iti da masina trebuie sa ai asigurare pe numele tau, permis si sa fie inregistrata la ora aia. |
|
|||
|
|||
Cumnatul meu a condus masina noastra cand a venit in vizita, fara nici o asigurare pe numele lui( dar vorba voastra, nu l-a oprit nimeni), la a doua vizita si-a inchiriat masina si nu a avut nici o problema si ma gandesc ca nu ii dadeau aia masina avand numai permisul romanesc daca ar fii fost o problema. Nu stiu ce sa zic, insa o intrebare la DMV nu strica niciodata si vezi ce zic ( pana la urma cand calatoresti oriunde poti sa conduci masina ta sau a altuia atata timp cat ai carnet valabil).
|
|
||||
|
||||
Quote:
Succes!
|
|||
|
|||
masina
La noi e vorba de un prieten care ne da sa folosim masina lui. Nefiind inchiriata, presupun ca avem nevoie de ceva hartie din partea lui care sa certifice ca ne-a dat masina spre folosinta?
Am mai facut asa ceva in Europa, iar proprietarul ne-a dat o hartie semnata de el, cu toate datele lui personale si telefonul. E posibil sa faci, in conditiile astea, asigurare? MiMi
|
|||
|
|||
Eu sunt in Texas de 9 luni si conduc fara probleme cu permisul din Romania.E drept ca nici eu nu am fost oprita de politie inca,dar nu cred sa fie vreo problema oricum.Dar e mai bine sa ai un permis de state,totusi,pt ca pt ei asta e si ID,iar permisele straine nu sunt acceptate peste tot ca sa te legitimezi.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|