|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Asigurare de sanatate ptr student care face un master in...
Buna,
Am o prietena care va merge in vara asta in America ptr 2 ani unde isi va continua studiile (master in administratie publica)... Si vrea sa stie daca trebuie sa-si faca asigurare medicala aici in tara sau cand ajunge acolo (unde costurile banuiesc ca sunt mai mari)... Poate cineva sa ma ajute cu informatia asta? Va multumesc, Mircea |
|
||||
|
||||
Asigurarea medicala se face prin universitatea americana in momentul cand ajunge acolo.
Daca are bursa totala, ii vor retine o fractiune mica din bursa pt asigurare (ceva de genul 15-30-50 $ pe luna nu mai mult, 50 e chiar exagerat). Daca nu are bursa, atunci asigurarea o va costa mai mult, dar trebuie sa-si faca obligatoriu ca altfel nu se poate inscrie, si tot prin facultate va fi cel mai ieftin. Nu cunosc insa cat ar putea sa coste. Ce scrie pe formularul ei I-20? I se ofera asigurare medicala sau nu?
|
||||
|
||||
Facultatea ai ofera posibilitatea de a incheia o asigurare medicala (care ar costa 400$ pe an cica). Asta scrie pe formularul ala...
Ingrijorarea ei este daca ar avea nevoie si de o asigurare de calatorie (tot medicala, care sa fie valabila pana ajunge in America la universitate unde va incheia asigurarea oferita de ei)... Asta de fapt era intrebarea... Mircea |
|
||||
|
||||
Nu cunosc pe nimeni care sa fi avut nevoie de asigurare de calatorie pentru America, nici student si nici venit cu alta viza.
Nu am auzit sa fie necesar asa ceva decat pentru tarile Schengen. Daca are cineva alte infomatii este bine sa le impartaseasca, dar eu cred ca nu este nevoie de asigurare de calatorie si de altfel nici nu cred ca ar avea cum sa si-o faca, fiindca americanii nu prea recunosc ce e prin alte parti. Un alt fapt remarcat de mine si de toti cunoscutii mei care au statut legal in America este ca in tarile Schengen nu ni s-a cerut niciodata dovada de asigurare medicala, desi o aveam cu noi pe cea americana. La Paris in luna iunie a acestui an nu numai ca nu m-au intrebat nimic, dar nici macar nu au binevoit sa-mi stampileze pasaportul la intrare si la iesire, am cautat peste tot stampila aceea ulterior dar nu exista. Si nu eram in tranzit, ci venita pentru o saptamana in Franta. In concluzie, parerea mea este ca asigurarea medicala de calatorie nu este indispensabila decat pt spatiul Schengen si numai daca circuli intre acest spatiu si Romania, daca se mai interpune si un statut de America in pasaport atunci nici vamesii europeni nu mai pun atatea restrictii, fiindca sunt siguri ca te intorci in America, nu ramai in tara lor.
Display Modes | |
|
|