Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Ioana si Narcis - Florida - 2004

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2004, 12:42 PM
Narcissus's Avatar
Narcissus Narcissus is offline
Membru
Bobocel

Default Ioana si Narcis - Florida - 2004

Interviu reusit in 19 iulie

Postez si eu aici, cu oarecare intarziere – lipsa de timp-, povestea interviului nostru din data de 19 iulie 2004.

Suntem Ioana si Narcis, Buc (2004EU22xxx) si avem 2 copii gemeni, baiat si fata de 5ani. Sotia castigatoare – medic stomatolog, eu inginer ( fac de electrotehnica )
Am intrat in ambasada cu 20 min inainte de ora 8:00. Ne-am asezat chiar langa ghiseele 5 si 6, care se afla in stanga. Sa va descriu putin sala: dupa ce treci de controlul fizic, in care te pune sa inchizi mobilul si sa-l lasi la ei -intri doar cu dosarele in brate, fara pungi, sacose, genti - intri in sala propriu-zisa, care are in stanga si in dreapta scaune, fata in fata. Pe fiecare parte sunt vreo 6 randuri de scaune cu 4 scaune pe fiecare rand. Sala nu este mare, iar cei asezati pe scaune au ghiseele in dreapta respectiv stanga lor.
Dupa vreo ora a aparut dra Draghici care ne-a luat pasapoartele si pozele. Prindeti cu o agrafa pozele (2 poze cu urechea si 2 poze din fata) de pasaport.
Dupa inca o ora am predat actele la ghiseul 6. Le-am avut in ordinea ceruta, totul a mers snur. Sotia a fost castigatoare, la inceput I s-a aratat aplicatia a intrebat-o de cate ori a aplicat, daca este semnatura ei, a pus-o sa semneze pe un biletel. Totul a fost OK. Am platit 1740 USD.
Dupa alta ora, tot la ghiseul 6 a venit dra consul. Ne-a pus sa juram, ne-a intrebat ce lucram, despre sponsor, intrebari simple, de bun-simt. Am vorbit numai in engleza, se intelege tot ce spune, vorbeste foarte clar si curat. Apoi ne-a spus sa luam loc in sala pana ne pregatesc vizele. Atat a fost tot. Au fost f dragute cu noi atat dra Draghici cat si dra consul. La ora 12 aveam vizele in mana. Acestea sunt pe pasaport, lipite pe o pagina, pe care scrie immigrant visa case nr. Categ DV1, 2,3, data valabilitatii, etc. , iar pe langa astea se mai da un plic sigilat, taiat la un colt, fara nici o hartie prinsa de el, plus o scrisoare de felicitare, in romana.
Ce mai vreau sa spun: atentie pt cei care vin cu copii mici la interviu. Langa ghiseul 6 si caserie ( caseria se afla vis-a-vis de ghiseul 6) sunt doua aparate de aer conditionat de interior puternice, si este foarte FRIG in sala. Deci luati si ceva vestute sau bluzite pt copii, fiindca ai mei au fost destul de usor imbracati ( baiatul in costumas pantaloni trei-sfert si camasa cu maneca scurta, fetita in rochita) si le-a fost f frig. Si sotiei mele la fel. I-am luat eu pe rand pe copii in brate si I-am invelit in sacoul meu.
Apoi dupa un timp copiii si-au pierdut rabdarea si s-au apucat sa alerge printre scaune, chiar daca noi acasa I-am dascalit sa fie cuminti, sa nu vorbeasca tare. Chiar si cand predam actele, chiar si cand sotia mea semna pe biletel ei alergau jur imprejurul sotiei si se tineau de picioarele ei. Degeaba am incercat eu sa-I potolesc, n-am avut pe cine. Se uitau toti din sala la noi ca la ursi, toti erau seriosi,probabil cu emotii, asteptau sa fie chemati la ghisee, oameni de tot felul, multi, unii imbracati frumos, altii in blugi si tricou.
Cu noi au mai fost programati inca 3 familii: o familie din Fagaras, el pensionar, sotia mai tanara (a lucrat 6 ani in Italia), care aveau o fata mare 18-19 ani. O familie de tineri ( cam 34 ani), casatoriti recent, prezentabili; I-am vazut cu albume cu poze. Si inca o familie de tineri, cred ca tot casatoriti recent, dar nu am prea auzit ce ziceau la ghiseu. Acestia din urma au fost amanati (probabil mai trebuiau sa aduca dovezi ale relatiei), in rest toti am luat vizele fara absolut nici o problema.
Ca suport material am avut : conturi la 3 banci in lei, eur, usd., in valoare totala de peste 21000 USD, si 2 AOS, dar peste unul nici macar nu s-a uitat, ni s-a spus ca Affidavitul este necesar doar ca sa arate ca avem unde sta vreo 3 luni, si este destul unul. Nu ne-a cerut nici documentele sponsorului ( care e matusa noastra, cetatean american, plecata de 9 ani, casat, fara copii), adica W2, 1040, sau 1099 misc.
Deci doar Affidavitul simplu ( I-134), o singura foaie.
Noi plecam la matusa noastra pe 24 august, in Florida.
Celor care urmeaza la interviu le dorim mult noroc si nu va faceti griji si probleme, veti vedea cat de USOR este. Sa aveti pregatite toate documentele cerute, aranjate frumos si va fi totul OK. Si urmariti forumul, este f util.
Daca mai aveti intrebari puneti-le pe forum, va raspund cu placere.

Sa va mearga bine la toti si sa va impliniti visele.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules