|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Ajungi in USA...munca - in cit timp?
Buna seara,
:P Am primit plicul ca am fost selectat pentru Loteria 2005. As dori citeva informatii in legatura cu perioda de timp pina cind loteristii si-au gasit de munca si ce munci. Cu alte cuvinte- exemplu: La doua luni dupa interviu am plecat in San Francisco. Ne-am gasit sa inchiriem apt - 1bed. $500 In doua saptamini Gigi si-a gasit de munca la Walmart - 7$ pe ora. Intr-o luna mi-am gasit de munca asistenta medicala la spital 12$ pe ora. Daycare-ul la copil costa 500$ pe luna etc Va rog numai raspunsuri serioase si as aprecia mai ales raspunsuri de la persoane care nu au pregatire in computere...multumesc |
|
||||
|
||||
Daca maia irabdare, o sa iti povestesc eu cum mi-am gasit de lucru si ce, peste vreo luna...
Sau o luna si ceva... Mai e putin si incepem si noi ... "viata de dincolo"... Camelia. |
|
|||
|
|||
Un respuns scurt si serios si nesubiectiv:
Depinde de la caz la caz. Cea ce este comun la toti este obtinerea unui SSN (Social Security Number) fara de care nu te poti angaja, nu poti deschide cont in banca nu poti inchiria un apartament si probabil multe altele. Operatia dureaza cam 2-3 saptamini. |
|
||||
|
||||
raspuns
OSS Musashi,
In cazul meu: -la cinci luni si jumate de la interviu am plecat spre Chicago, -mi-am gasit de servici cam la 2 luni jumatate de la sosire - $10/ora. -sotia dupa un an si ceva si-a gasit de lucru - accounts payable - $15 si ceva maruntzis pe ora, -apartamentul cu doua bedroom acum este $755/luna, -daycare la copil nu stiu cit costa dar un camp (tabara de vara) pt un baiat de 7 ani de la 07:00 pina la 18:00 costa $262 pe 2 saptamini. Sayonara, Cezar |
|
|||
|
|||
Poti sa incepi sa muncesti si din prima zi de cand ai venit in USA. Depinde ce vrei sa muncesti. Daca esti disperat, poti sa incepi imediat, la negru, pana ai SSN. Dupa aceea, poti sa muncesti, iar din a doua zi, dar cred ca nu asta este problema. Problema este sa gasesti un job care sa-ti convina... Si cu cat salariul este mai mare, cu atat il gasesti mai greu. Logic nu? Eu de exemplu, cand m-am mutat in apartamentul in care stam acum, am intalnit, intamplator, niste romani. M-au intrebat daca vreau sa lucrez in constructii. La inceput fara forme legale, la sfarsit de zi aveam banu' in mana. De ce nu am vrut? Pentru ca vreau sa fac altceva...
|
|
||||
|
||||
cazul meu
- la aproximativ 5 luni dupa interviu am plecat in America
- am aterizat in America pe 25 martie 2004 - ne-am mutat cu chirie pe 1 aprilie, chirie gasita de verisoara mea, 2 dormitoare, 950 $/luna - eu m-am angajat la magazin, cu 8 dolari/ora, pe 24 aprilie(din pacate n-am pregatire in computere si nici nu stiu sa lucrez in domeniu) - sotul meu s-a angajat pe 24 mai, pregatire in computere, dar asta nu te intereseaza -daycare nu stiu ca n-avem copii. Gianina
|
||||
|
||||
Si eu
- 16 decembrie 1999 interviu.
- 29 ianuarie 2000 aterizat in state. - dupa doua luni de atirnat la sugestia gazdelor soatza si-a luat job de vinzatoare la Macy's cu 9$/h - 8 august 2000 primul job in computere ca si contractor - itzi raspund si la asta pentru ca indeplinesc conditzia impusa: nu am pregatire in computere. - 4 luni de la sosire am inchiriat apartament la 450$ pe luna plus utilitatzi la 35 mile de Phila. - Day care la vremea aceea ne costa 2$/h, acum ne costa 420$ pe luna cu tot cu mincare. Retzine ca totul e relativ ! Datele problemei pot diferi de la un cartier la altul darmite de la un orash la altul.
|
||||
|
||||
Hai sa va zic si eu...
Interviul in 23 martie 1998 Sosirea in US: 15 septembrrie 1998 Proaspat licentiat in Matematica - Informatica, fara experienta in domeniu in Romania Servici: 21 septembrie 1998, remodeling cu 6.5$ pe ora. Angajat deoarece "seful de echipa" era roman iar patronilor le convenea sa angajeze pe oricine le sugera el, chiar si fara experienta sau engleza. Cred si eu, la banii astia ! In cadrul aceleiasi companii, in 5 ani de zile am trecut pe rand prin mai multe pozitii si nivele salariale, ajungand dupa 5 ani la 14,50$ pe ora si apartament (1 bedroom) free, pe post de Building Engineer (intretinere tehnica) & Supervisor in acelasi bloc in care si locuiesc, deci distanta dintre casa si servici = ZERO. In noiembrie 2003 mi-am dat demisia, fiind satul de stresul cauzat de idiotenia managerului (fiind sora cu actionarul majoritar al firmei, ea "stia"mai bine decat oricine ce e de facut). Dupa 2 saptamani am gasit un nou job, ca si Maintenance Mechanic intr-un spital, am obtinut postul datorita faptului ca sunt roman, asta a sarit in ochi supervisorului (tot roman) si asa m-a ales pe mine dintre toti cei care au aplicat. Medical insurance, union member, iar tratamentele medicale efectuate in spitalul unde lucrez sunt 100% platite de catre spital si compania de asigurare. Succes !
Display Modes | |
|
|