|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
casatorie de convenienta
As dori sa stiu si eu cum e cu casatoriile de convenienta.
Mie mi-a venit plicul nr 1 si nu tin neaparat sa plec in SUA. Dar, in schimb as dori sa ajut pe cineva care vrea sa plece. Ce se poate face in cazul acesta? Cum trebuie sa procedez? A mai trecut cineva prin asa ceva? Multumesc anticipat |
|
||||
|
||||
De ce ?
Daca nu tzii sa pleci in state atunci poate ii lamuresti pe cei ce nu isi permit acest lux: De ce ai irosit shansa altuia ?
Acum te-ai gindit sa scotzi si bani din asta ? Eu sa fiu un caz disperat nu m-ash incurca cu tine nici de convenientza !
|
|||
|
|||
Nici ca puteai sa zici mai bine Alex4you!
Myra |
|
||||
|
||||
Exact, nici eu nu eram ferm convins, insa de cand am aplicat pe site mi s-a schimbat atitudinea,acum ca am primit plicul 1....sunt..... in al x-lea cer!!!! |
|
||||
|
||||
Din aducerile aminte
De ce intreb ?
Pentru ca mi-am adus aminte de un smenar-treningar care a intrat la mine in magazin prin 1998 sa faca copii dupa formularele dsp122 si pe care l-am intrebat ce si cum despre loterie. Mi-a zis ca merge in state doar sa ia greencardul si apoi se intoarce in Germania unde are afacerile lui cu masini si ca greencardul i-ar facilita deplasarea prin Europa. Euronews - NO COMMENTS !
|
||||
|
||||
Raspunsul meu ar fi acesta, pe scurt:
Trimiti actele pentru tine, va casatoriti, anunti la KCC si trimiti si actele ei, apoi asteptati interviul, mergeti amandoi la ambasada, luati vizele, plecati amandoi in US, ea ramane acolo, tu te intorci acasa, dupa trei ani de zile divortati ( ea avand green card conditionat de o vechime mai mare de 3 ani a casatoriei), si asta e tot. Succes !
|
|||
|
|||
Asa m-ati luat si pe mine tare...
Nu e frumos sa va suparati ca a luat omul jucaria altuia. In definitiv, pentru oamenii extraordinar de merituosi, America ofera rezidenta si eventual cetatenie fara aceste loterii. Apoi...daca nu esti un om extraordinar si iti place sa traiesti din loterii, nu mai bine iti cistigi piinea la loto? La un moment dat, toti afiseaza aici un fanatism americanofil care ma pune pe ginduri. Care e problema daca smenarul voia in Germania? Nu mai sint si alte state pe lume, numai America e sfinta patrie? Pe omul ala il primise Germania asa cum isi dorea el, Germania ii oferise sansa vietii lui, iar America nu oferea nici macar comparabil. Pe forumul tinerilor romani in Germania sint discutii de genul "m-am intors acasa si e bine", pentru ca nu exista un asa puternic brain-washing. Aici nu vad pe nimeni dispus sa recunoasca ca America este o tara dura, ca el este incompatibil cu ea si ca se intoarce acasa. O fi Germania mai dura? O fi Romania o tara dura? In Germania sau Romania nu poti sa iti faci vila, dar in SUA nici nu iti mai pui problema, fiindca uiti de atita munca. Oare asa o sa ajung si eu??? Petrica a tras un loz si, daca vrea muschiul lui, poate sa il foloseasca pe post de hirtie igienica. E tara libertatii, deci esti liber si sa nu te duci acolo. In alta ordine de idei, sa raspundem omului. 1. Asta este un forum in care marea majoritate sint cistigatori. Deci vinzi castraveti la gradinari. 2. Forumul asta poate fi citit usor de altii. Ai grija ce scrii, altfel te casatoresti tu de convenienta, dar te afla aia de la consulat inainte sa ajungi tu acolo si ramii si roman, si casatorit. 3. Daca tu cistigi, cred ca pentru cetatenie trebuie sa ramineti impreuna in America vreme de 9 luni pe an vreme de 5 ani. Nu cred ca viza ei ar fi suficienta si ca la finalul celor 5 ani sau la un eventual divort in timpul celor 5 ani, viza ei mai ramne valida. Asta e o problema de discutat si cred ca altii stiu mai bine. Dar casatoria de convenienta nu cred ca merge in felul in care o privesti tu (adica sa ramii pe aici).... |
|
|||
|
|||
Shaguna,
Cum e cu acea conditionare de greencard pentru nevasta? Pentru ca la mine urmeaza o casatorie (in nici un caz de convenienta, ea oricum urma sa fie, dar nu asa de repede). Si as vrea sa-mi spui , daca stii, cum este ea legata de mine acolo? Multumesc anticipat. Bafta in continuare
|
||||
|
||||
Sincer,si mie mi se pare ca intratzi in Petrica prea tare.
Sunt destui care aplica de ani de zile si nu au noroc-pur si simplu,nu au noroc...altzii aplica o data si bine...Eu una nu cred ca Petrica a redus substantzial sansele unuia sau ale altuia.Si chiar daca sunt o suta,sau o mie ca el...tot nu vad in asta un lucru de condamnat. Doi la mana:draga Oxigen,am vaga impresie ca nu citesti cu adevarat si pe indelete acest forum-nu esti nici tu de condamnat,dar nu ne mai baga pe toti in aceeasi ulcica...Cauta pe Off Topic si vei vedea ca nu toti pre-slavim Tzara Fagaduintzei,unii dintre noi chiar ne intrebam puternic daca nu cumva a fost o greseala sa venim aici... Hai sa fim sanatosi!-ca belelele...curg garla,vorba aia...
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
|
|||
|
|||
Intai am fost intrigata si am vrut sa raspund pe loc, acum ma gandesc daca e treaba mea. Totusi o sa mai scriu cate ceva la topicul asta pentru ca nu imi vine sa cred despre ce se vorbeste: casatorie de convenienta. Pentru mine casatoria e sfanta, nu poti sa-ti bati joc si sa semnezi niste acte de "convenienta". Pentru mine viata e prea scurta ca sa stai legat de cineva chiar si numai 3 ani ( eu credeam ca e vorba de 5, dar nu are importanta) si chiar si numai printr-o hartie. Si daca intalnesti pe cineva in timpul asta, cum ii explici ca undeva in lumea asta ai un sot/sotie de convenienta? Si daca faci un copil? Cum ii explici ca atunci erai casatorit cu cineva de convenienta? Si nu cred ca Petrica face asta numai ca s-a sculat intr-o dimineata cu ideea de a ajuta pe cineva. Asa sunt eu- Toma necredinciosul. Aveti dreptate cand spuneti ca poate sa foloseasca hartia asta cum " vrea muschi lui", nu esti obligat sa mergi pana la capat chiar daca in urma cu cateva luni erai convins ca vrei sa pleci in SUA. E dreptul lui. Dar nu cred ca joci la " loto" cu ideea ca in eventualitatea unui castig o sa-l dai cuiva care are nevoie, ca sa faci si tu o fapta buna pe pamantul asta.
Caut si eu, tot de " convenienta"... parerea altora. Myra |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|