|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
formulare completate in avion?
Am inteles ca pe parcursul zborului cu avionul trebuiesc completate niste formulare. Ce fel de formulare?
Unii zic ca nu au completat nimic, altii ca au completat... Ce e, de fapt, cu formularele astea? Multumesc dinainte. Camelia. |
|
||||
|
||||
Declaratzie vamala
Este un formular de declaratzie vamala si il completeaza toata lumea care ajunge in america chiar daca e cetatzean american. E o formalitate si atit.
Se completeaza pe el daca ai semintze, produse agricole si alte chestii de genul asta, cadouri in suma mai mare de 800$ de persoana sau cash si alte efecte monetare echivalente cashului mai mult de 10000$ Nu va facetzi grija cei care venitzi cu mai mult de atit, nimeni n-a fost oprit si verificat la bani pina acuma. Eu datorita faptului ca de fiecare data am avut ratacite bagaje de compania aeriana am iesit mai mereu ultimul sau printre ultimii si nu va pot spune cum e vama pentru ca de fiecare data am trecut ca prin brinza si in state si in Romania.
|
||||
|
||||
poate ajuta pe cineva ....prin 97-98 cind am aterizat in US....dar nu cu DV....cred ca am completat un formular shi mi-au dat 1/4 din acesta inapoi...sfertul ala tre' sa-l pastrezi ca okii din cap...e I-94 (Departure Record).....
|
|
||||
|
||||
Sfertu'
Sfertul ala l-au avut si maica-mea si soacra-mea numai ca diferentza intre ele si noi e ca noi am venit cu viza de rezident permanent iar ele cu viza turistica pe o perioada determinata, perioada care e trecuta pe sfertul ala de-l pastrezi ca pe sfintele moashte.
De nu-l pastrezi ai probleme la ieshire ca tre sa aratzi care tzi-a fost perioada de shedere in state si e posibil sa tzi se puna interdictzie daca nu il prezintzi.
|
||||
|
||||
Am trecut eu de noua ori prin vama americana pana acum...
De doua ori am fost lasat sa trec fara sa mai intru la vama, o singura data mi-au fost desfacute valizrlr (aveam ceva afumaturi de la porcul de Craciun, mi-au confiscat jumatate din ele, restul fiind amestecate printre pachetele cu carti si nu s-au mai deranjat sa caute), iar in rest mi-au fost numai scanate valizele, fara nici-un fel de probleme. Drum bun !
|
||||
|
||||
In ceea ce priveste formularul din avion, nu este obligatorie completarea lui pe loc, se prezinta numai la punctul de control pasapoarte. Nu va fi oprit aici, se va insemna numai pe el faptul ca ati intrat pe teritoriul US, iar dupa ridicarea valizelor mergeti cu el si cu pasaportul catre vama.
Drum bun !
|
||||
|
||||
Se pare ca acelui formular i se da din ce in ce mai mare importanta si ca amenzile pentru declaratii mincinoase sunt usturatoare(pana la 10 mii parai). Cel putin astfel de anunturi am vazut eu prin tot aeroportul Newark, de unde am decolat si unde am aterizat ultima oara. Printe chestiile care trebuie declarate apare si"food" si "plants". Ori termenul "food" ar trebui sa insemne orice aliment. Nu stiu ce se intampla cand declari ca ai asa ceva, stiu ca pan' acum doar am trecut cu usurinta prin vama americana, desi la ultima iesire(dupa citirea acelui anunt) am avut ceva emotii. Ma gandesc ca pentru noii veniti sau vizitatori, cel mai usor ar fi sa scoata camasa, daca s-ar intampla sa fie prinsi cu....mancarea-n sac sa spuna ca nu au stiut ce semneaza.
|
|
||||
|
||||
Deci eu de fiecare data am scris ca da, am mancare. Si daca m-au intrebat ce anume, le-am zis ca am ciocolata, guma samd. Am adus chiar si branza, fara probleme. Asta pe cand nu se gasea aici telemea romaneasca... acum nu m-as mai complica sa aduc asa ceva. Imi aduc totusi ciocolata Poiana si guma Orbit, de fiecare data cand merg in tara.
|
||||
|
||||
Va multumesc.
Ca de obicei, prompti. Am inteles acuma cum e cu declaratia vamala... Camelia. |
|
|||
|
|||
In afara de formularul de declaratie vamala, care se completeaza unul pentru o familie, o sa mai primesti un formular/persoana cu nume, data sosirii, plecarii etc. Acest ultim formular nu mai trebuie completat de cei care vor fi rezidenti permanenti.
In concluzie acest ultim formular nu te mai intereseaza. |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|