Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Locuri de munca
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Locuri de munca

Am nevoie de parerea voastra...mai ales cei din Phila

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-13-2004, 01:11 AM
Crenguta Crenguta is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Am nevoie de parerea voastra...mai ales cei din Phila

Salut...uite cam ajuns si noi in USA la niste prieteni in Minnesota pana la urma. De putin timp ne-am mutat si acum am inceput si cautarea de job. Am aplicat incepand de saptamana trecuta si cum eu am terminat marketing m-au chemat unii din Phila (nu e mare firma dar e firma de consultanta in marketing)...bineinteles la interviu. Ei vor ca potentialul angajat sa inceapa de a doua zi ...Nu prea stiu cum sa procedez fiindca din mailu lor se intelegea clar ca vor sa ma cunoasca personal si deci varianta cu interviu prin chat si astea cam cade..

voi ce ati face ...credeti ca merita sa vin 1000 mile pana in Phila pt un interviu?
Reply With Quote
Old 07-13-2004, 01:33 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Faptul ca vor sa te vada in persoana e un semn bun.

Aici in America intotdeauna au fost cheltuieli mari cu gasirea unui loc la universitate sau a unui post, fiindca distantele sunt enorme.

Eu as merge la interviu in locul tau... e drept ca pe mine cum ma chema cineva, ma duceam intins...

Mie imi convenea varianta asta, oricat de obositor si costisitor ar fi fost, fiindca asa ma primea in mai multe locuri si puteam eu alege pana la urma, sigur ca nu ma primeau toti dar cativa tot ma acceptau si optiunea era a mea. Plus ca asa am ajuns sa cunosc America...

Pe de alta parte chestia cu inceputul lucrului chiar a doua zi mi se pare exagerata.

Eu le-as da un telefon si as explica situatia mea, in sensul ca ma deplasez cu placere pana la Philadelphia chiar si numai de dragul interviului, dar ca in cazul ca as fi acceptata nu as putea incepe decat peste cateva saptamani.

Daca raspunsul e ca nu se poate, in cazul asta ca nu prea mai ai de ce sa te mai deranjezi, pana la urma tot au sa prefere un localnic, chiar daca tu esti un candidat mai capabil.

Eu cred ca n-ai ce pierde daca telefonezi, asa faceti economie de timp si energie si tu si firma respectiva, si afli si cat sunt de seriosi in ceea ce te priveste.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)
Reply With Quote
Old 07-13-2004, 01:52 AM
Forumar fidel
Aspirant

Mersi mult...chiar mi-ai dat curaj...maine dimineata ii sun si sper sa vin in Phila si poate si sa raman
Reply With Quote
Old 07-13-2004, 02:30 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Cu capul inainte ...

E foarte bine ca esti chemata si chiar solicitata la interviu chiar si la peste 1000 de mile dar e bine sa ai ceva mai multe informatzii despre compania respectiva inainte de a te arunca cu capul inainte iar sincer mie mi se pare dubioasa oferta ! Been there, done that !
Afla despre firma ce si cum se cheama, daca au website, viziteaza-l si vezi daca e ceva de provizorat sau e ceva profesional, intreaba de salariu si beneficii, intreaba care sint cerintzele specifice pentru jobul respectiv, pe scurt afla cit mai mult despre firma respectiva inca inainte de a te gindi sa itzi cumperi bilet de avion.

Si ca de obicei am sa vin cu un exemplu din propria-mi experientza:
Acum citziva ani cind eram disperat dupa un loc de munca am dat peste un anuntz in ziar, mare companie mare se deschide in curind in domeniul IT si angajeaza pe toate posturile de la entry level la upper management - prima bila neagra.
Contactul din ziar era o adresa de email de pe AOL - a doua bila neagra.
Aveau si anuntz pe website-ul lor, care nu era decit o singura pagina care contzinea acelasi anuntz din ziar putzin mai stufos insa - a treia bila neagra.
Am luat legatura cu ei si am fost invitat la un interviu, intr-un spatziu inchiriat intr-o camarutza mai mica decit dormitorul meu fara antecamera si cu niste asistentzi cu fetze dubioase, totzi negri, spilcuitzi nevoie mare dar care sarisera peste perspirante in ziua aia - a patra bila neagra.
Logoree despre descoperirea unei noi nise in computer support pe linga brandnames samd si tralala - un pic cam trasa de par mi s-a parut dizertatzia lui - nici nu s-a uitat prea bine pe resumeul meu (atunci il vazuse prima oara), a vazut studii de management si mi-a propus sa fac parte din management apoi mi-a facut capul mare cu ce salar imi poate da si alte abureli, surprinzator de ushor ajungeam manager cind eu defapt eram in cautarea unui jobuletz macar de entry level iar economia nu permitea asha ceva atunci, in plus nici prea multzi candidatzi nu se aratasera pe linga mine - a cincea bila neagra.
Ideea finala era ca trebuia sa trecem TOTZI printr-un training DAR pe care trebuia sa il platim noi - a shasea si cea mai neagra bila de pina acum - training care costa 300$ si pecare trebuia sa ii platim in avans inainte de angajare - a saptea bila neagra.
Am multzumit pentru intervievare si am plecat spunind ca am sa le trimit un cec cu suma respectiva. Doua saptamani dupa acest interviu, doar pentru ca mi-am manifestat interesul am tot fost cautat la doua zile ca sa platesc acei bani ! - a opta bila neagra.
Ulterior am cautat localul in care se presupunea ca se va desfasura activitatea si care culmea era in centrul orashului - dobitoc patronul cind o putea scoate in afara orashului si scutea din taxe - si desi era in constructzie nu stiu cum s-a intimplat sa nu aibe o denumire sau o descriere a lucrarii, ulterior s-a dovedit ca era un nou spital - a noua bila neagra.
Apropo singurul numar de telefon de contact era inregistrat pe numele celui care ne intervievase dar firma avea un alt nume si era veche cam de un an dupa cum am aflat de pe situl de la BeterBusinessBureau - a zecea bila neagra !

De aceea mi se pare dubioasa oferta pe care ai primit-o, citzi loteristi se pot lauda cu performantza asta ? Informeaza-te inainte ca sa nu regretzi dupa.
Just my 2 cents.
Old 07-13-2004, 02:44 PM
Forumar fidel
Aspirant

da...si eu am mai primit mai multe spamuri de genul jobului la care ai foat tu...sper ca asta nu e...da tre sa recunosc nici mie nu imi inspira incredere.

Mersi mult de sugestii!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules