Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Am cistigat Loteria Vizelor!

Ce e mai bine AOS sau CP ?

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2004, 03:52 AM
Marius2004 Marius2004 is offline
Junior Member
Bobocel

Default Ce e mai bine AOS sau CP ?

Am primit recent plicul 1 si am ales Adjustment of Status pt. ca sunt in SUA.

E mai bine CP ? Sunt pe viza H1 si daca plec la Bucuresti pt. CG si nu-l primesc s-ar putea sa-mi pierd job-ul de aici (nu am viza H1 in pasaport am doar approval-ul si am auzit povesti de groaza despre obtinerea vizei in pasport).

Daca optez pt. CP cu cit timp inainte trebuie sa ma intorc sa ma ocup de acte ?

A mai fost cineva in situatia asta? Ce e mai bine sa fac CP sau AOS ?

Apreciez orice sfat.

Marius
Reply With Quote
Old 07-10-2004, 05:56 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Default Re: Ce e mai bine AOS sau CP ?

Quote:
Originally Posted by marius2004
Am primit recent plicul 1 si am ales Adjustment of Status pt. ca sunt in SUA.

E mai bine CP ? Sunt pe viza H1 si daca plec la Bucuresti pt. CG si nu-l primesc s-ar putea sa-mi pierd job-ul de aici (nu am viza H1 in pasaport am doar approval-ul si am auzit povesti de groaza despre obtinerea vizei in pasport).

Daca optez pt. CP cu cit timp inainte trebuie sa ma intorc sa ma ocup de acte ?

A mai fost cineva in situatia asta? Ce e mai bine sa fac CP sau AOS ?

Apreciez orice sfat.
Marius
Depinde de CN pe care-l ai.

Daca este foarte mare, atunci e bine sa faci CP fiindca merge mai repede.

Daca este mai mic, poti face si AOS.

Ce inseamna mare? Ce inseamna mic? Anul asta numerele de caz au progresat foarte incet, numerele au devenit curente mai tarziu ca in alti ani. Nimeni nu poate prevedea ce va fi la anul.

Daca ai optat pentru AOS si ai numar foarte mic atunci depui actele in toamna-iarna, ai timp sa ti se proceseze.

Daca optezi pt AOS chiar cu numar mai maricel care nu-ti permite sa aplici pe loc la BCIS, eu tot zic ca ai facut bine deocamdata, vezi cum evolueaza lucrurile si daca evolueaza cu viteza melcului atunci schimbi optiunea in cursul anului pentru CP, este permis, atata timp cat numarul tau nu a devenit curent si nu ai depus inca actele pt AOS. Suna si la KCC pentru verificarea spuselor mele, dar eu asa stiu, ca ai voie sa te razgandesti pe parcurs.

Nu poti face insa concomitent AOS si CP odata ce ai depus actele.

E bine sa suni la ambasada din Bucuresti si sa te informezi ce acte iti trebuie, pe forum sunt diferite liste generale pe care le poti studia, dar s-ar putea in cazul tau sa trebuiasca si unele acte specifice, depinde de asemenea cate proprietati ai, cate diplome de studiu, din cate locuri ai de luat caziere etc.

Viza H-1 este cu dual intent emigrant/non-emigrant. Daca erai pe F-1 de student iti ziceam sa stai aici ca altfel pierzi si scoala odata cu GC, dar jobul de pe H normal ar fi sa nu-l pierzi.

Normal ar fi chiar daca iti refuza GC sa poti dupa aceea sa aplici tot la Bucuresti pentru stampilarea vizei H in pasaport, nu ar avea motiv sa te refuze, ca ai intentie duala prin definitie.

Ce ar fi normal sa se intample, insa, e una, si ce se poate intampla e alta. Asta iar nu poate nimeni sa prevada.

Cel mai prudent este sa stai pe loc, sigur, prin asta nu-ti folosesti toate drepturile de care beneficiezi teoretic, dreptul tau ar fi sa mergi la CP si sa te poti intoarce macar pe H daca nu pe GC, dar iti trebuie si un pic de curaj ca sa-ti exerciti acest drept si sa vezi dupa aceea ce iese.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)
Reply With Quote
Old 07-10-2004, 04:12 PM
Junior Member
Bobocel

Mersi de raspuns.

Numarul meu e 6xxx. Si ai dreptate cu viza H1 dar am un prieten care a plecat la Bucuresti sa-si puna viza in pasaport si a stat acolo 10 luni ca sa-i faca security clearance. Asta a fost anul trecut.

Iti poti imagina ca nici o firma in USA nu te tzine pe salar 10 luni cind tu esti in Romania.

Pe de-o parte as vrea sa merg in Romania sa-mi iau CG-ul si sa scap de sclavie. Pe de alta parte deja le-am scris la KCC ca vreau sa fac INS.

Stii pe cineva care a schimbat ? Ce se intimple atunci cu actele. Sa zicem ca le dau adresa de romania. Ajung in Romania ? Cu cit timp inainte trebuie sa ma duc in Romania ? Sau ma anunta ei aici in SUA ?

Este adevarat ca odata ce sunt depuse actele trebuie sa-mi dea CG-ul chiar daca trece anul ?

Mersi de info.

Marius
Reply With Quote
Old 07-10-2004, 07:01 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Pai tu ai CN mic, devine curent in oct sau nov, atunci poti depune actele la BCIS, si pana in sept viitor tot iti proceseaza, ia-ti si un avocat ca sa urgentezi procesul daca este cat de cat posibil.

Cu asa un CN mic eu nu mai vad nici o dilema, cate sanse ai aici ai si la Bucuresti, aici prin AOS e riscul sa intarzie cu verficarile de la FBI si CIA, la Bucuresti se poate foarte bine sa-ti dea viza in aceeasi zi sau sa te pune sa astepti security clearance acolo pana vin rezultatele de la FBI, security clearance se poate initia la Bucuresti si cand aplici pt GC, nu numai pentru viza F sau H, asta fiindca tu ai mai fost in America, nu esti unul din Bucuresti care n-a mai domiciliat in America si n-are treaba FBI-ul cu el, nu uita asta.

Nu mai intelege nimeni care sunt criteriile de la Bucuresti pentru cei care au stat ani de zile legal in America. Deci mai mult nu ma pot pronunta.

Daca ti-a devenit CN curent in oct sau nov si ai depus actele la BCIS, eu cred ca nu te poti razgandi si merge pe CP ulterior, fiindca deja ai declansat AOS. Era valabil numai daca aveai CN mare, stateai luni de zile pe bara si la sfarsit iti venea randul si optai pt CP de teama ca se termina vizele si nu mai e timp. Stiu oameni care au schimbat pe parcurs, dar au avut CN 26 mii, nu 6 mii.

Tu trebuie sa te hotarasti curand ce vrei sa faci, stiu ca este o hotarare greu de luat, dar eu una cred ca este mai prudent sa astepti aici security clearance decat la Bucuresti, macar, vorba ta, aici esti platit.

Reply With Quote
Old 07-10-2004, 07:06 PM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by marius2004

Este adevarat ca odata ce sunt depuse actele trebuie sa-mi dea CG-ul chiar daca trece anul ?

Mersi de info.

Marius
Nu, din pacate nu este asa, din cate stiu eu. Daca nu ti s-au procesat actele pana la 30 sept 2005, chiar daca a fost vina sau neglijenta functionarilor, fie la CP fie la AOS, pierzi viza DV-2005.

Dar astea sunt probleme si emotii pt CN mare, nu mic cum ai tu, fii optimist ca ai pe ce te baza, normal ar fi sa existe timp suficient pentru procesare.

Ne spui si noua cand data primirii scrisorii, data de pe scrisoarea de instiiintare (nu de pe plic) si adresa de primire (US sau Romania)?

Tkx lot.

Reply With Quote
Old 07-10-2004, 10:56 PM
Rambo_Rocky_2004's Avatar
Rambo_Rocky_2004 Rambo_Rocky_2004 is offline
Membru
Invatzacel

Tana-
Itzi mutzumesc din inima pt informatiile tale pt ca shi eu sunt intr-un caz similar pt DV2005. Am sunat la USCIS shi am discutat cu un ofiter de imigrari (shi nu cu un operator). I-am descris situatia mea (H1 status in al 4-lea an) shi mi-a recomandat sa aplic pt. Adjustment of Status in State. Cuvintele lui au fost "There is nothing legally that will guarantee a faster AOS processing in Bucharest." Am case 4## shi sper sa imi adjustez statutul in US. Cum shi ceilaltzi au mentionat pe posting intr-adevar e o problema(cel putzin teoretica) in a incerca sa aplici pt. H1 in Romania. Inca sunt intr-o stare preliminara shi de abia am trimis plicul 1 la KCC pt a fi procesat pe teritoriul US la un oficiu (fost INS). Data de pe inshtiintzare a fost 06/28/04. Am nishte pasi descrishi de ofitzerul de imigrari la ce ar trebui sa fac dar ash vrea sa ii confirm daca nu te superi. Mersi mult din nou.
PAC
Reply With Quote
Old 07-11-2004, 06:03 PM
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by rambo_rocky_2004
Tana-
Itzi mutzumesc din inima pt informatiile tale pt ca shi eu sunt intr-un caz similar pt DV2005. Am sunat la USCIS shi am discutat cu un ofiter de imigrari (shi nu cu un operator). I-am descris situatia mea (H1 status in al 4-lea an) shi mi-a recomandat sa aplic pt. Adjustment of Status in State. Cuvintele lui au fost "There is nothing legally that will guarantee a faster AOS processing in Bucharest." Am case 4## shi sper sa imi adjustez statutul in US. Cum shi ceilaltzi au mentionat pe posting intr-adevar e o problema(cel putzin teoretica) in a incerca sa aplici pt. H1 in Romania. Inca sunt intr-o stare preliminara shi de abia am trimis plicul 1 la KCC pt a fi procesat pe teritoriul US la un oficiu (fost INS). Data de pe inshtiintzare a fost 06/28/04. Am nishte pasi descrishi de ofitzerul de imigrari la ce ar trebui sa fac dar ash vrea sa ii confirm daca nu te superi. Mersi mult din nou.
PAC
Pentru inceput 6/28 trimis de la KCC la adresa in SUA.
Am vorbit si eu cu cei de la BCIS de aici si mi-au spus sa astep ca este vreme. Mi-am mai facut o programare si vreau sa-mi iau un avocat. Cred ca cel mai bine e sa iau un paket de AOS de la ei si sa-l completez.

Nu stiu exact care sunt pasii deocamdata dar asta e ceea ce cred:

1. Depun AOS la BCIS local in 1 Octombrie
2. Depun si pt. Advanced Parole travel si work
3. Astept interviul.

Stiu ca sunt 3 agentii implicate: BCIS, FBI si KCC. Din cite inteleg eu problema e FBI-ul care dureaza mult sa-ti faca sec. clearance. Cred ca BCIS si FBI communica dupa ce depui pt. AOS.

Daca cineve sati exact ce se intimpla dupa ce depui actele de AOS va rog sa ne spuneti.

Mersi mult.

-- Marius
Reply With Quote
Old 07-11-2004, 06:57 PM
Membru
Invatzacel

buna marius-
Cam ce am intzelezs eu de la immigration officer:

1. trimite la kcc info din primul envelope. Acesta doar verifica & confirma Case# este authentic
2. daca eshti pe H1 renewal---> adica in treci in al 4-lea an de H1 ---> trebuie ca H1 extension sa fie gata pan in 1 Oct. 04. Asta datorita faptului ca DV2005 incepe Oct. 1/2oo4.
3. verifica lunar Visa Bulletin de pe www.state.gov cind case #s sunt eligible pt a plica in luna respectiva
4. cind case# devine eligible trimite application kit prin posta la BCIS local. Acest kit shi multe alte info sunt la www.uscis.com. Continutul acestui kit tre sa fie photocopies only. Examen medical numai la certified locations. Toate documentele care nu sunt in Engleza tre' sa fie traduse.
5. Optional pot sa aplici pt I765 (work authorization) shi I131 (travel authorization). Pot lua pina la 30 de zile.
6. Daca eshti OK cu toate actele atunci te vor programa pt un interview la BCIS. Acolo tre sa te duci cu actele in original. Daca se intimpla ceva (acte missing, etc) nu e bai caci te pot programa la un al doilea interviu.

Toate pina aici sunt OK. Beleaua incepe de aici. Datorita faptului ca eshti in State FBI tre sa te verifice. Asta ia tiiiiimp! Acum dupa ce am citit ce mi-a zis meseriashul ala de la USCIS cred ca are dreptate: nu prea conteaza unde aplici in State sau Romania. Pt. ca ai fost in State insemna ca sunt records ale tale aici shi FBI-ul te verifica. Daca verificarea nu e gata inainte de Sept 30 2005 atunci e cam nashpa: bye bye Green Card prin DV 2005. Asha ca eu zic (ca shi Tana: Saru-mina!) sa stai aici in State. Sunt cazuri (http://www.romportal.com/messageboar...d=1111&lang=ro) cind nu se ia GC. Deci conteaza shi norocul.

Nu prea vad ce un avocat ar face.......poate ash lua o audientza...dar m-ash opri aici. Daca ajung la interviu de acolo e in grija FBI-ul unde nu cred ca un avocat are pre multa trecere...Parerea mea....dar am sa incerc...

In rest ce sa itzi mai zic ...Multa Bafta shi Sanatate! Da-mi de shtire daca afli altceva.
PAC
Reply With Quote
Old 07-12-2004, 07:13 AM
Orange Orange is offline
Junior Member
Bobocel

Si eu am decis sa aplic pentru Adjustment of Status.
Am fost si la BCIS, dar pur si simplu cei de acolo nu au vrut sa imi spuna nimic legat de ce ar trebui sa fac in continuare, ci doar sa revin dupa 1 Oct cand incep procesarea pentru DV2005... Cred ca depinde peste cine dai si acolo.
Am sunat insa la KCC si mie mi-au spus sa trimit doar unul din formularele primite, respectiv DSP-122. Atat.Ceea ce am si facut acum aproape o luna.Mi s-a spus ca voi primi de la KCC o instiintare cum ca au luat nota de alegerea mea de a aplica pentru AOS, si ca de acum incolo cazul meu va fi procesat prin BCIS.

PAC, tu la ce info care trebuie trimise la KCC din primul envelope te referi ?

In rest, asa e ,cam singura problema e sa iti vina la timp rezultatele de la FBI.

Tana, multumesc si eu pentru toate informatiile de pe forum.Am invatat multe.
Reply With Quote
Old 07-12-2004, 12:33 PM
Membru
Invatzacel

buna Orange-
Am trimis -toate- formularele din primul envelope de la KCC plus 2 poze. Asha m-a sfatuit ofitzerul de imigrari. Se prea poate ka doar 122 sa fie necesar. In cazul acesta cred ca mai multe acte nu strica ........ In skimb cred ca pt KCC este esentzial sa vada ca 'INS' este listat la oficiul unde vrei ca dv2005 sa fie procesat (interviu, etc). Cam atit am acum..... ma uit dupa traduceri shi trebuir de astea.........Cind se apropie oct 1 '04 ....te rog da-mi nishte semnale shi poate mai discutam...In ce domeniu eshti aici pe H1? in al citelea an de viz H1 eshti...poate mai conversam pe private..... Bafta shi mult noroc!
PAC
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules