![]() |
|
|||
|
|||
![]() Am ajuns in sfarsit pe pamant american.
Drumul a fost lung si obositor. Am mers cu Air France, cu escala la Paris. Timpul intre avioane a fost de o ora si a trebuit sa alergam prin aeroport sa nu pierdem legatura cu celalalt avion. Trebuie sa va imbracati bine ca prin avioane este destul de frig (mai ales cand traverseaza Atlanticul). Daca aveti copii are sa le fie cam frig. Aveti sanse sa prinda si o raceala de la aerul conditionat. Eu am avut probleme cu fata dar, in cateva zile cu medicamente, s-a pus pe picioare. Va recomand sa aduceti medicamente cu voi, de toate tipurile si sa le raspanditi prin valize. Am aterizat pe Newark langa NY si am avut noroc ca nu a fost asa multa aglomeratie. Este mai bine sa aterizati pe un aeroport mai mic (decat pe JFK sau unul asemanator). Dupa aterizare trebuie sa intrebati de un birou INS pentru ca sa va ia amprentele si sa va inregistreze ca persoana cu statut de rezident permanent in US. In avionul spre US o sa primiti de completat cate un formular pentru fiecare persoana si un formular pentru intreaga familie cu valorile pe care le introduceti in State. Noi am completat toate formularele dar cele personale nu trebuiau completate (cu datele personale, venirea si plecarea din US), ni le-a rupt un politist de frontiera. In formularul care se completeaza pentru intreaga familie este bine sa treceti toti banii pe care ii aveti (cash si cecuri de calatorie), ca altfel poate sa va intrebe cu ce va intretineti in primele zile. Imediat dupa plecarea din aeroportul Newark am trecut pe la Social Security Administration si am aplicat pentru SSN. Fara SSn nu poti face aproape nimic in US. Am ajuns pe ultima suta de metri, chiar inainte sa se inchida. Este foarte important sa va primeasca cineva in US, sa va gazduiasca si sa va indrume in primii pasi care trebuie facuti intr-o tara straina, altfel va fi mult mai greu. Este bine ca exista oameni cu suflet mare care daruiesc o perioada, o parte din timpul si experienta lor si altora. Eu sincer, le multumesc. In cateva zile am vizitat NY-ul (Manhattan si Queens). De 4 iulie am fost in Manhattan la focul de artificii. NY mi s-a parut un oras mare, impunator dar cam murdar. Dar la asa multi oameni probabil ca este explicabil. Va salut pe toti si sa auzim numai de bine. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Si eu am aterizat tot pe EWR. La intrare m-a intrebat un cioroi (a se folosi cuvintul cioroi, pentru ca nu rezoneaza cu nimic in engleza) cine locuieste in Avenel. I-am zis ca prietenul meu. La care s-a blocat oleaca, nu-l ajuta inteligenta pe saracul om, dar mi-a facut semn sa ma duc spre o intrare la imigrari. Acolo mi-au luat plicul si mi-au spus sa astept. Si am asteptat ceva. O ora sau doua, cred. Apoi mi-au luat amprentele si 2 semnaturi. Tin minte ca imi zicea politistul sa relaxez degetul dar nu puteam pentru ca il stringea prea tare. Dupa care, pe formularul pe care il completasem in avion, mi-a facut un "f" foarte asemanator cu o cruce si mi-a zis "Go where you go". Si apoi am trecut cu formularul cu semnul ala pe el, de vreo 2 puncte de verificare si apoi m-am dus sa imi iau bagajele. Formularul era in pasaport si nici nu se vedea complet semnul, se vedea numai partial, si cind am aratat, nu am deschis pasaportul. Nu a fost nevoie.
Am plicat la SSN a doua zi (ca am venit duminica si era inchis), pe 11 august si l-am primit tocmai pe 8 septembrie. Sa te duci la "Intrepid" 12&46. Acolo mi-am vazut visurile cu ochii si am si pus mina. Mai nou, de anul trecut, din noiembrie, se poate admira si Concorde-ul (faster than a rifle bullet). Am vazut si un film in care spuneau ca a fost aprobat ca sa aiba lumea la ce sa viseze si sa stie ca merge inainte si sa aiba incredere in viitor. Arata cum l-au adus de pe JFK, cum au trecut cu el de Verrazano si cum l-au asezat linga Intrepid. Inainte de asta, arata (si este ceea ce m-a impresionat cel mai mult), cum l-au omorit, cum a murit un vis. Dupa ultimul zbor, 2 piloti, concomitent, pun mina pe un intrerupator general, din tavan si apasa. Suna 2 alarme, care se opresc foarte repede. Si asta a fost tot. Cel mult 3 secunde. Tot ce inseamna aparat de bord - stins. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Primele statistici pe 2007 | vmbota | Am cistigat Loteria Vizelor! | 7 | 07-20-2006 10:43 PM |
Schimbare nume chiar in primele luni... | MirceaGoia | Primii pasi | 30 | 10-24-2005 02:10 PM |
Cat costa primele trei luni in sua? | Viorel C | Am cistigat Loteria Vizelor! | 36 | 07-05-2004 02:39 PM |
![]() |