|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Viza artist implica greencard?If not, cum se obtine?
Buna ziua tuturor membrilor
Intrebarea mea este legata de viza de artist cu care poti ajunge in US. Este un tip de viza temporara am inteles. Ceea ce nu gasesc este daca aceasta implica automat si greencard sau acesta se obtine ulterior dupa un anumit timp in campul muncii de artist sau poate cu ajutorul unor anumite recomandari? Cunoaste cineva dintre problematica pe care o ridica o astfel de viza? V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns in acest sens. Cat priveste "plicul magic", mai am inca speranta ca va veni si pentru mine anul asta. If not, we'll keep on trying. O zi cat mai buna All the best for all out there in US Oana |
|
||||
|
||||
rasp
Din cite am inteles eu de la tine este o viza pentru un contract de munca in US. Aceasta viza, dupa expirarea contractului te obliga sa paraseti USA.
NICIDECUM NU poate fi vorba de green card! |
|
|||
|
|||
Multumesc
Iti multumesc Cezar
Intr-adevar este vorba de contract pe perioada determinata insa I was thinking daca lucrand in mai multe contracte nu se pot lua in considerare pentru un eventula proces al green card-ului. Anyway, the law is law, I understand. Thanks a lot Oana |
|
||||
|
||||
rasp
Daca gasesti un avocat FOARTE BUN si ai si banii (destui de multi) sa il platesti iar firma pentru care lucrezi "pune o vorba buna" se poate sa ai o mica sansa. Am mai auzit de cazuri din astea dar sint destul de rare.
|
|
|||
|
|||
Thanks
Multumesc pentru promptitudine Cezar
Ca sa explic toata tarasenia, nu sunt eu subiectul in cauza in aceasta poveste cu viza de artist.A friend of mine may be leaving tot asa chemat de un romad din Fl insa m-a intrebat daca are drept de green card. Eu am banuit ca nu se pune in discutie pentru ca e viza temporara si acestea au un alt regim, insa m-am gandit la voi (cei care sunt in problema de mult timp) si am postat intrebarea. II voi comunica omului, in case ca pleaca dau anunt aici si povestesc treaba.Poate ajuta cuiva. Acum, problema mea, daca ii pot spune asa: prietenul meu este deja de 6 luni in US, FL, plecat cu loteria vizelor pe 2004. Nu a avut nici o problema cu green card-ul (sosirea lui-intr-o saptamana l-a primit), nici cu social sec number si alte acte specifice. Am reusit sa facem transferul lui de la univ din Ro la cea din FL si acum isi va continua studiile acolo.Anevoios procesul de transfer, acte multe, formulare, traduceri, etc insa slava Domnului ca a reusit! Si ca e bine sanatos asa cum le doresc si eu tuturor romanilor de pretutindeni! Intrebarea mea ar fi urmatoarea: --eu tot incerc sa gasesc joburi in US pentru teaching, terminand acum fac de lb straine. As fi recunoscatoare daca printre voi s-ar gasi cineva care deja preda acolo, care si-a echivalat studiile si care se afla angrenat in procesul educativ. M-ar ajuta experienta respectivei persoane foarte mult. Cunosti pe cineva in acest sens? Well, tinem legatura. We hope only for the better! Va urez numai bine Oana |
|
||||
|
||||
Cum se poate face un trasfer de la o facultate din Romania la alta in US?
Eu sunt in anul 1 la marketing (Spiru Haret) si m-ar interesa sa continui acolo... Mircea |
|
||||
|
||||
Quote:
www.wes.org Oana, am postat un link care iti ofera toate detaliile despre profesia ta la subiectul "O sugestie pentru prim job in Sua-special pentru femei". Acolo gasesti date despre ce examene trebuie sa treci etc. |
|
|||
|
|||
In chestia asta cu GC pentru artisti este ceva adevarat: e unul din cazurile de obtinere a rezidentei americane employment-based, uite aici:
http://uscis.gov/graphics/howdoi/ImmStatEmp.htm#elig Employment-based e ceva destul de banal, dar ca si skilled worker; pentru outstanding artists sau outstanding researchers, nu stiu cat de outstanding trebuie sa fie...deci ramane solutia ca si artistul sa obtina eventual de la angajator sponsorizare ca si skilled worker. |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|