|
||||
|
||||
A venit si plicul pe care il astept de 3 luni
Salut.
Sunt din Iasi, am castigat la loterie! Acum am luat plicul din cutia postala. Case number 20xxx. Aplicatia are data postei 26 mai 2004. Am primit-o azi,15 iunie 2004, orele 10:00. am depus pe 21 noiembrie 2003,ora 11:50. Forumul il citesc de 2 luni,sperand ca o sa vina scrisoarea. Cutia postala am verificat-o de 2 ori pe zi, cu 2 luni inainte i-am pus yala noua,am vopsit-o si am scris cu markerul numerele la toate cutiile pe ele sa vada postasul unde sa o puna. Actele am inceput sa mi le pun in ordine din aprilie. Succes tuturor!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
felicitari
Cata perseverenta si incredere
Felicitari domnule, sigur te numeri pintre cei care vor reusi in USA Cristi |
|
||||
|
||||
Da, intr-adevar felicitari !
Pe mine m-a luat prin surprindere and am aflat ca am castigat la loterie. Mi-a dat maica-mea telefon si mi-a zis ca am primit nu stiu ce plic din SUA ... ceva cu o loterie. Cand am auzit mi-a stat inima in loc. Multa bafta in continuare |
|
||||
|
||||
Altcumva nu concepeam ca o sa fie.
Este prima oara cand aplic la loterie. Acum 1 luna am printat formularele de pe forum si le-am si completat ca sa ma familiarizez cu ele. Actele le-am inceput sa mi le pun in ordine la sfarsitul lui martie 2004...Adica certificatul international de nastere,actele pe apartament si restul...In fiecare zi la 9 si la 3 cand venea postasul, si de fiecare data cand ieseam din bloc verificam cutia postala. Ca profesie am terminat aici medicina si mi s-a propus un post la Vadu-Oii cu 3.000.000 lunar, insemnand sa fac naveta. Am refuzat. Am sperat mereu ca daca e sa invat ceva si sa pot sa investesc ani de zile in asta merit un salariu decent. Poate facultatea mea nu o sa valoreze nimic in state...sau poate o sa ma decid ca timp de 4 ani sa-mi dau acolo step-urile necesare. Nu stiu inca. Am un prieten plecat acolo care vroia sa ma cheme cu contract de munca...pentru un alt post probabil, dar nu conta. Nu ma incanta cu nimic sa muncesc aici pentru 100 de dolari lunar ca medic. Statul roman a investit mii de dolari in pregatirea mea timp de 6 ani. Pentru ce?Pentru a-mi oferi acest salariu?Medicii ajung sa "castige" cum se spune dupa 40-45 de ani,bagand mana in buzunarul oamenilor. Jenant. Dar altfel cum poti sa intretii o familie cu 3.000.000 lunar?Cam cat un vanzator intr-un magazin...poate mai putin..Si el nu si-a irosit 6 ani din viata invatand mii de pagini intr-o sesiune. Ma bucur ca am castigat. Doresc din toata inima succes si la ceilalti. Daca crezi ca plicul va veni, intr-o dimineata o sa-l gasesti acolo asteptandu-te. In state nu umbla cainii cu colaci in coada. Stiu asta. Dar macar poti lucra pentru un salariu decent fara sa faci lucruri care te indeamna sa-ti intorci ochii de la imaginea ta in oglinda seara, lucruri care le faci ca medic in Romania. |
|
|||
|
|||
Felicitari Aghory
Felicitari Agory si cred ca numai gandirea ta pozitiva ti-a atras norocul.
Sunt convinsa ca stii ce vrei si o sa te descurci minunat in State. Ai dreptate ca salariile medicilor in Romania sunt umilitoare. Multa bafta si daca ai intrebari , pune-le aici pe forum si ti se va raspunde prompt. Multa bafta !
|
|||
|
|||
You made me cry... Din cite stiu, nu toti absolventii de medicina lucreaza la Vadul Oii, mai ales daca au citit mii de pagini in sesiune.
Vezi ca am mai discutat recent, ca absolvent de medicina poti aplica pentru un post-doc sau un doc, in timpul in care iti iei stepurile. Si am mai discutat si ca pina iti iei stepurile s-ar putea sa intre Romania in UE si sa se recunoasca dreptul de practica in Germania sau aiurea al absolventilor romani. dar nepracticind 5 ani, cf. legii romane, iti pierzi dreptul de practca in Ro si deci in toata UE. |
|
|||
|
|||
adica...poate nu am fost precis..trebuie sa fii foarte hotarit cu stepurile, sa le iei in acesti 5 ani, in conditiile in care nu o sa stai degeaba. Pentru un medic nu e chiar asa usor, ba chiar e usor riscant.
|
|
|||
|
|||
pentru Oxigen
Din cate stiu eu , daca nu practici 5 ani medicina trebuie sa dai din nou examenul de licenta ca sa o poti practica.
E adevarat ?
|
|||
|
|||
Exact... si sint exact cei 5 an in care trebuie sa stai acolo. Daca apuci sa termini stepurile si sa intri in spitale americane inainte de cei 5 ani, "recuperarea" dreptului de libera practica se rezolva usor cu dovezile, la minister.
|
|
|||
|
|||
Am inceput cu "exact", imi cer scuze. Aprox. inexact...
Situatia in care ai pierdut dreptul definitiv (nu ai lucrat 5 ani nicaieri in lume) se rezolva de regula cu $$$ - cred ca nu e reglementata treaba. Generatiile care au prins avintul firmelor de medicamente si au lucrat ca agenti comerciali ani buni au inceput sa se intoarca la traditionala shpaga si nu am auzit de nimeni ca ar da din nou licenta. |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|