![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() va multumesc |
|
||||
|
||||
![]() Din cite stiu eu pentru a practica meseria de electrician trebuie sa ai un atestat special care costa destul de mult. La fel este si cu meseria de instalator.
Cezar |
|
|||
|
|||
![]() Pentru Michigan:
http://www.cossin.com/ Trebuie autorizare NEC (National Electric Code). Se plateste bine daca accepti contractor. Slujbe sint multe, in special pe medium si high voltage. |
|
|||
|
|||
![]() cam cat ar costa ? si cum se obtine acest NEC , ma refer aici la perioada de timp si modul in care-l obtii (cursuri sau practica la locul de munca)
lucrez in industria lemnului ptr.intretinere utilaje,am lucrat 10 ani si in ind. grea (metalurgica) .imi place aceasta meserie si as vrea sa continui in US la fel . va multumesc , rodi si danut ( fam.) |
|
|||
|
|||
![]() Autorizarea e diferita de la stat la stat. In general se cere experienta in munca sau se fac cursuri. Datele precise sint in functie de statul destinatie (de exemplu, in California se cer 8000 de ore de experienta).
|
|
||||
|
||||
![]() RAspunsul la intrebare este DA.
Adica sunt cautati si sunt bine platiti. Dar problema este ca autorizarea de acasa este O ( zero). Am lucrat acasa la Electrica, dar ca inginer, dar am trecut si de examinarile de electrician, eram electrician autorizat gradul III si chiar repararam retele electrice. Deocamdata lucrez in alt domeniu, dar am dat de o cunostinta care sper ca ma va ajuta cu informatia cum sa devin electrician aici si atunci voi reveni cu detalii. |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
multumesc mult ptr. informatii ,le astept cu nerabdare . cel mai tare ma intereseaza examenul ( in ce consta , cat dureaza cursurile sau pregatirea ptr. acesta) iti doresc succes si astept noutati rodi&danut |
|
||||
|
||||
![]() Salve sunt Catalin , am sa incerc si eu sa mai pun cateva intrebari despre domeniul energetic (sper sa nu deranjez) , cu toate ca deocamdata nu am castigat "inca" la DV2005 , dar vreau sa ma pun in tema cum e prin state cu sistemul energetic , am 27 ani (casatorit) .
Ca studii in domeniu am : -scoala profesionala electrician CSR (centrale statii si retele) -liceul la seral (profil energetic) -tehnician (electroenergetician) -inginer colegiu (profil electromecanic) La ultimele scoli (inginer si tehnician) am de sustinut examenele de licenta si respectiv absolvire pana la sfarsitul acestei luni , deci acum le termin pe amundoua. Lucrez de 9 ani ca electrcician , din care 6 i-am lucrat la diverse firme din oras , iar de 4 ani sunt la Transelectrica unde am facut un an revizii la statii dupa care am fost cooptat la tura (ajutor sef tura) la o statie de 220/110 kV din zona . Acum sicer daca bunul dumnezeu i-mi da sansa sa ajung in state as fi foarte , foarte multumit sa prind si eu un post de electrician , dupa cate am inteles de la Florin_ig sunt cautate mai mult cele de medie si inalta tensiune , dar stiie cineva sa-mi raspunda pe ce domenii sunt axate aceste posturi de electricieni , mai exact sunt constrctii linii , statii sau intretinere-revizii-reparatii liinii si statii de medie si inalta ? O alta intrebare ar fi cat de greu sunt acceptati straini in aceste posturi de electricieni ?( asta infara de cea autorizare speciala la care astept si eu cu nerabdare sa vad ce noutati aduce Biro Stefan) asta tiinand cont de faptul ca din cate stiu eu tensiunile de transport si distrbutie a energiei electrice sunt diferite in state , fata de ale noastre. Si o ultima intrebare , care sunt zonele in care iti poti gasi mai rapid un job in acest domeniu , sau peste tot e la fel? Cam atat pentru acest mesaj , sper sa gasesc pe cineva care sa ma lamureasca si pe mine , ![]() Va multumesc ! |
|
||||
|
||||
![]() Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni...
Am sa dau numai exemplul unui cunoscut de al meu. In Romania a fost sef de tura intr-o statie de transformare dintr-un important oras. Cu peste 20 de ani experienta, dar nestiind engleza, singura slujba sa zic asa "in domeniu" pe care a gasit-o a fost la instalari retele de joasa tensiune (110-220), ceea ce presupune spart pereti, instalat tevi samd. Este doar un caz al cuiva mai putin norocos... sunt sigur ca exista multi altii care au nimerit-o mult mai bine. Amanunte iti poate da Mihaella. Sotul ei lucreaza in domeniu. Succes !
|
||||
|
||||
![]() Electricienii sunt cautati in toate statele si salariul depinde de la stat la sta.
Tocmai am vorbit cu un electrician, care in RO a lucrat 10 ani, dar aici a trebuit sa mearga la scoala. Scoala este de doi ani si trebuie sa platesti. Inca nu am fost dar ma duc saptamina asta sa ma interesez cit costa scoala de electrician. Oricum est in jur de 4000 de dolari. A zis sa nu ma bag la cursuri on-line, chiar daca sunt mai ieftine nu prea sunt recunoscute si apreciate. Daca ai terminat scoala, salariul de proaspat electrician incepe de la 15 dolari/ora. Deci merita sa lucrezi ca electrician si sunt si bine platiti. Cam atit am putut sa aflu eu. Daca are cineva mai multe informatii astept cu nerabdare. Oricum o sa ma duc personal acolo sa ma interesez si daca se poate ma inscriu la scoala si o sa aflati mai multe detalii. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
se cauta .....electricieni ! | adayy | Locuri de munca | 10 | 08-04-2006 12:33 AM |
se cauta traducator de germana in Chicago | Pietricica | Locuri de munca | 1 | 03-26-2005 05:18 AM |
Se cauta persoane energice si ambitioase - Phoenix area | Viorel Oprea | Locuri de munca | 5 | 11-15-2004 08:01 PM |
![]() |