Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Maia & Maximus - New York - 2004

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-31-2004, 10:46 AM
Maia Maia is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default Maia & Maximus - New York - 2004

Interviul din 26.05

Salutare tuturor

cu scuze pentru intarzierea de cateva zile, va povestesc si eu cum a decurs interviul nostru miercurea trecuta.Am luat vizele si a ni s-a parut usor, asa cum multi dintre voi au spus, dar nu ma pot impiedica sa realizez ca ar fi putut fi extrem de dificil daca n-am fi fost atat de bine informati datorita acestui forum si bunavointei fiecaruia dintre voi, pentru care va multumim sincer.
O sa incercam si noi mai departe sa fim altora de folos , cred ca e cel mai bun mod de a fi recunoscatoori.

Sa incep cu analizele medicale pe care le-am facut la Centrul Medical Unirea si care au decurs extrem de simplu, doctorita era intr-adevar o dragutza, foarte amabila si finuta.Am intrat eu mai intai, mi-a luat sange , si m-a intrebat ce boli am avut in copilarie(eu aveam o adeverinta cu aceste boli pe care am solicitat-o la medic din exces de prevedere).
Apoi m-a intrebat daca am probleme cu tensiunea, daca am palpitatii la inima, daca am alergii la ceva, antibiotice sau altceva si ce operatii am suferit.Nu m-a masurat, nu mi-a luat tensiunea, nu m-a cantarit, asta a fost tot, doar mi-a facut vaccinul antitetanos, 5 $ a costat .
Apoi a intrat sotul meu caruia i s-a intamplat acelasi lucru, iar cand a terminat cu el, ne-a trimis la CMDT sa ne facem radiografiile.La 3 jumate ne-am intors dupa rezultatele care erau ok si pe care le-am primit in cunoscutele plicuri galbene sigilate, rugati fiind sa nu le deschidem si sa nu le sifonam fiindca nu place celor de la amabasada chestia asta .
Asta a fost tot cu analizele si in afara ca a fost o zi mizerabila, a plouat cu galeata fara oprire, toate au mers lant.Tot luni am facut si pozele la dubita din fata ambasadei.
Miercuri am avut interviul , eram programati la ora 8, am ajuns la ambasada la 7.30, era o zi super, soare si nici un nor, ceea ce mi-a ridicat considerabil moralul.Dupa o asteptare de 1 sfert de ora, am fost lasati sa intram, intr-adevar sunt tratati preferential la intrare cei cu loteria vizelor.Dupa ce am trecut prin detectorul de metale , iar bagajele au fost scanate, am fost rugati sa nu luam cu noi inauntru decat actele.Noi aveam o gramada de dosare cu acte, o data cele cerute la interviu pentru fiecare dintre noi si in afara lor, alte dosare cu diverse acte oficiale ptr a adeveri semnatura in caz ca ar fi fost probleme, si o sumedenie de copii, imi venea si sa rad ce suflam si in iaurt ca tot romanul.In plus aveam trei albume mici de fotografii si un teanc de mailuri listate care reprezentau corespondenta mea cu actualul sot, deci dovezile relatiei noastre anterioare primirii plicului 1, dupa cum mi se specificase la telefon.
In fine, am intrat in sala de la etajul 1 , am prins locuri chiar in dreapta scarilor , destul de departe de ghiseele 5 si 6 pe care ne-am atinit ochii imediat cum ne-am asezat.Mai erau cateva cupluri de loteristi,apoi un tip singur,mai era un basarabean care venise cu translator si un cuplu mai in varsta care au fost chemati primii la ghiseul 5.Nu prea auzeam ce vorbeau, dar am inteles ca "Gabi Szabo"le-a spus ca n-au toate actele, le lipseau evaluarea proprietatii,dar in final au luat viza si erau f bucurosi(mergeau la singura lor fata care era in America), parca m-am bucurat si eu ptr ei.
Au urmat alte doua cupluri, unii n-aveau pozele bune, au iesit si le-au refacut la dubita, au luat si ei viza si apoi am urmat noi, cred ca era aproape ora 9.
Noi aveam toate actele ordonate cum stiam de la voi, totul a mers destul de repede,prima data le-am predat eu, apoi sotul meu, o singura problema am avut, copiile dupa certificatul de casatorie erau micsorate, se vedeau toate datele pe ele , doar ca dimensiunile copiei erau mai mici decat ale originalului."Gabi Szabo m-a intrebat ironic:astea ce sunt? eu am raspuns ca sunt copiile si sunt putin mai mici, ea a zis muscator:"putin??!!", eu am zambit tamp si apoi am intrebat daca le putem reface acolo, ea cica da, va costa 1 dolar copia, eu am zis nici o problema, le-a refacut ea si a trecut mai departe cu verificatul.
Ca suport financiar noi am avut contractul de apartament cu evaluarea lui la 20000 usd ,un cont de 4000 usd deschis exact cu o luna inainte la BRD , (recomand cu strasnicie sa nu aveti de-a face cu ei, fiindca am avut surpriza ca de la BRD Bucuresti sa nu pot scoate bani din propriul meu cont deschis tot la BRD dar la Timisoara si asta nu e singura problema pe care am avut-o cu ei, dar asta-i alta poveste).Nu ne-a intrebat absolut nimic despre cont sau banii din cont, dar eu atasasem la extras declaratia parintilor ca banii provin de la ei.Si
Apoi m-a trimis sa platesc vizele la casierie, moment de stupefactie ca am constatat ca ca cei doi dolari ptr copii nu-i aveam si la casierie nu puteam plati in lei, noi aveam fix 870 usd la noi, dar n-a fost o problema pana la urma, caci am iesit din ambsada , m-am dus la o casa de schimb si am cumparat, evident 5 dolari ca n-aveau marunt, m-am intors, am platit 872 si am dus chitanta la dna Nicole Draghici.Despre care pot spune ca a fost foarte corecta si profesionista desi poate ca stilul ei acid intr-o prima faza nu te face sa te simti in largul tau, ulterior ai ocazia sa constati ca isi face bine treaba si ca ca nu-ti pune bete-n roate.Mie chiar mi-a zambit cand m-am dus sa-i duc chitanta si cand mi-am cerut scuze ptr incurcatura care m-a facut sa ies din ambasada si sa reintru, mi-a zis foarte draguta ca nu este nici o problema.
Am uitat sa va zic ca inainte de a se apuca de verificarea dosarelor ne-a cerut pasapoartele si pozele , pe mine m-a pus sa semnez pe o hartie de 5-6 ori, apoi mi-a luat si vechiul pasaport si mi-a cerut si permisul de conducere tot ptr semnatura.
Dupa ce a terminat cu actele mele, le-a verificat pe ale sotului(doar cele de stare civila, adica certif de nastere si de casatorie, nu i-a luat actele de studii.
Apoi am asteptat in sala cred ca vreo ora si ceva si am fost strigati la ghiseul 6 unde era doamna consul blonda cu care am vorbit in romana cu exceptia a doua- trei intrebari pe care ni le-a pus in engleza, din alea de copii la gradinita daca am mai fost casatoriti si daca avem copii.Apoi ne-a fost un pic teama ca se tot uita prin acte si zicea ceva de o scrisoare de la un prieten , adicaca AOS-ul pe care noi nu-l aveam si a chemat-o pe Nicole Draghici care a lamurit-o ca avem contul din banca si apartamentul de 20000, dupa care a rostit cuvintele magice:cred ca totul este in ordine si ne-a zis sa asteptam in sala.A mai trecut aproape inca o ora si a venit blonda cu un teanc de plicuri galbene-vizele noastre, ne-a facut instructajul despre ssn , ne-a intrebat daca avem nelamuriri si atat.
Sentimentul pe care l-am avut pe tot parcursul interviului si cat am asteptat a fost unul de deja -vu, aveam impresia ca imi sunt familiare toate procedurile si asa si era , datorita voua si forumului,lucru ptr care va multumim inca o data.Ar fi fost mult mai dificil si cu emotii mult mai mari daca n-am fi fost atat de bine informati si pusi la punct.
Cam atat cu obtinerea vizei, noi vom pleca la inceputul lui octombrie catre New York, abia atunci incepe greul.

Pentru orice fel de intrebari sau nelamuriri va stau la dispozitie.

Bafta tuturor celor care vin dupa noi si celor care au ajuns deja la destinatie !

Maia si Maximus
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules