|
||||
|
||||
O sugestie pentru un prim job in SUA-in special pentru femei
O varianta la care puteti sa va ganditi ca prim job in SUA este cea de Assistent Teacher la gradinita/day care. Sunt multe gradinite (care au intre 50-100 de copii) situate in zonele cu multe cladiri de birouri. Ar fi mai multe motive pentru care zic eu ca merita. In primul rand pentru ca puteti obtine un salariu de 8$ pe ora relativ usor. Cum nivelul salarial este relativ la statul si zona in care lucrati, puteti sa comparati acest salariu cu salariul pentru o pozitie de cashier, in aceiasi zona, care ar fi cam de 6-7$/ora. Chiar daca engleza care o vorbiti nu e tocmai fluenta, romancele vor fi preferate pentru ca la joburile de Assistent Teacher multe dintre candidate sunt femei de culoare sau mexicance.Selectia o fac de obicei persoane pentru care imaginea este foarte importanta. Munca nu se compara cu cea de cashier care in timp devine istovitoare si stresanta. Angajatorii pretind ca ultimii intrati pe pozitia de cashier sa vina sa lucreze seara, noaptea si in weekenduri. Adica exact perioada cea mai nasoala. Cu greu va veti putea cauta un job mai bun.
Pentru Assitent Teacher (si nu numai) aveti nevoie de un resume bine intocmit. Este evident ca resumeul va face referire NUMAI la experienta din acest domeniu, orice alta experienta trecuta acolo fiind cel putin nefolositoare. Nu uitati sa treceti si cursurile de pedagogie pe care cred ca le-au facut destul de multe persoane in facultate. In plus orice fosta activitate de baby sitter este importanta si puteti sa dati ca referinta persoanele pentru care ati facut baby sitting in Romania. Un part time ca assistent teacher va va permite sa va imbunatatiti engleza si sa va continuti cautarile pentru jobul pe care vi-l doriti.
|
|||
|
|||
sugestie pentru job
E foarte buna sugestia ta , dar de ex, nevasta-mea care are 59 de ani , poate fi primita ?
Experienta de baby sitter nu are , a ingrijit numai pe fata noastra si o nepoata. A facut un curs de pedagogie in facultate , dar fiind optional nu l-a dus pana la capat , asa ca nu il are in foaia matricola. In schimb a lucrat un an ca profesor la scoala profesionala a Cailor Ferate din Craiova , unde a predat desen tehnic , tehnologie si protectia muncii, plus cursuri de tehnologie la impiegatii de miscare si controlorii de trafic. Asta figureaza in cartea de munca. Ea este de meserie inginer. Ce zici ? Mai dati-va si altii cu parerea.
|
||||
|
||||
"Daca tu crezi ca esti cineva sau crezi ca nu valorezi nimic, ai dreptate!" zis-a
Henry Ford. Adica nu vad nici un motiv sa te indoiesti ca poti lua un job anume daca tu stii ca ii poti face fata. Totul depinde de tine. Deci raspunsul la intrebarea ta "cutare, cutare, cutare...poate fi primita?" este "Da!". Nu zic ca "o sa fie primita" pentru ca depinde si de voi. Nu am sa va descriu modalitatea de intocmire a unui resume pentru ca nu exista retete. Idealul pe care trebuie sa-l atingeti este "perfect match". Am mai spus-o, tot pe acest forum. O sa-ti dau un exemplu: Citez: "-are 59 ani -nu are experienta de babysiter - a ingrijit-o numai pe fata noastra si pe o nepoata - a facut un curs de pedagogie in facultate , dar fiind optional nu l-a dus pana la capat asa ca nu il are in foaia matricola - a lucrat un an ca profesor la scoala profesionala a Cailor Ferate din Craiova , unde a predat desen tehnic , tehnologie si protectia muncii, plus cursuri de tehnologie la impiegatii de miscare si controlorii de trafic. - asta figureaza in cartea de munca - este de meserie inginer" Uite cum as zice eu fara sa mint catusi de putin: - are experienta de babysiter - a ingrijit copilul unei familii - a facut un curs de pedagogie in facultate - a lucrat un an ca profesor la o scoala Ca idee: n-o sa va intrebe nimeni da cartea de munca aci in SUA. Deci daca nu scapati de "picioarele de lemn" sansele sunt mici. Scapati de prejudecati si pregatiti-va FOARTE BINE in ceea ce priveste intocmirea unui resume si prezentarea la un interviu. Luati NUMAI jumatatea plina a paharului. Invatati sa fiti flexibili. Lasati acasa mandria si barda atunci cand plecati din Romania. Altfel... Asta zic.
|
|||
|
|||
sugestie pentru job
Multumesc pentru raspuns.
Nu are nimeni prejudeacti si mandrii , ci numai nedumeriri si framantari.
|
||||
|
||||
George, nu trebuie s-o iei nicidecum personal, este un raspuns generic. Am vorbit de mandrie si prejudecati tocmai pentru ca cunosc cativa romani din SUA care au de suferit din cauza asta. N-am de gand sa ranesc pe nimeni. Iti inteleg foarte bine framantarile si nedumeririle pentru le-am trait si eu. Multa bafta!
|
|||
|
|||
job pentru femei
Mda.... totul depinde de cum privesc americanii pe cei care fiind in varsta cauta inca un job.
Aici in Romania este o discriminare cumplita. In toate anunturile scrie" primim numai persoane intre 20 si 35 de ani " Om mai vedea. Oricum Big Bird, ai fost mare cu ideea ta cu Assistant Teacher . Sa te tina Dumnezeu sanatos !!! Multumesc frumos.
|
|||
|
|||
job pentru femei
Inca o chestie: faci un resume si scrii pe cinstite in el tot ce ai facut , cum ca ai ingrijit batrani si copii , sau ca ai predat , dar aceste afirmatii nu trebuie sa fie sustinute si de dovezi , ca de ex. referinte sau carte de munca ?
Te cred americanii pe cuvant , te supun la teste sau cum stau lucrurile ? Sau e suficient interviul ? Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
|
||||
|
||||
Re: job pentru femei
Quote:
Cartea de munca nu insemna nimic pentru ei. Diplomele(romanesti) pot conta, recomandarile si ele. Unele companii, in functie de propria politica, pot cere si testari. Ajustati-va rezumeul dupa jobul la care tintiti, cum spunea Bigbird. Nu exagerati insa sa va insusiti calitati pe care stiti ca nu le aveti. In timp s-ar putea sa va dati de gol. Vreau sa mai adaug ca la genul de slujba la care se refera Bigbird, ca dealtfel la orice slujba care presupune munca cu copii, se cer aproape obligatoriu recomandari iar in unele cazuri, un soi de cazier de la politie. Prin care se dovedeste ca nu ati avut antecedente de violenta, abuz asupra copiilor. Bafta! |
|
|||
|
|||
Multumesc Duduca
Crezi ca ar fi bine sa-mi pastrez o copie dupa cazirul luat aici , bineinteles in engleza si legalizat ?
Recomandari pot sa iau de la prietenii romani ai fetei mele din Philadelphia ? E un cuplu acolo care ma cunoaste din 1981. Multumesc anticipat pentru raspuns.
|
||||
|
||||
Re: Multumesc Duduca
Quote:
Sunt foarte bune recomandarile care vin de aici din SUA. Nu-i intereseaza ca sunt romani sau nu. Varsta nu e o problema pentru un job de Assistent Teacher.
Display Modes | |
|
|