|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
copiile in limba romana trebuie sa fie legalizate ?
Desi citesc toata ziua acest forum , cred ca e mai bine sa mai intreb o data.
Facem copii de pe certificate nastere , casatorie , livret militar , diplome , etc , deci le tragem la xerox dupa originalele in limba romana. Aceste copii trebuiesc legalizate ? Rog raspundeti urgent. Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
|
|||
|
|||
copiile xerox nu trebuie legalizate....
traducerile in schimb da....cred ca traducatorul le si legalizeaza la un notar...adica ti le da gata facute..... Eliza |
|
|||
|
|||
multumesc Eliza
Multumesc pentru raspuns.
Mai citisem eu chestia asta pe forum , dar am vrut sa ma asigur ca am inteles bine. Traducatorul nostru doar le traduce , iar la notar ne ducem noi , stim ,fiindca am mai facut asta. Multumesc frumos.
|
||||
|
||||
raspuns
copiile dupa acte trebuie numai trase la xeros .actele in original la traducator cu ele dupa care la notar cu originalele si traducerile.traducatorul sa fie autorizat adica agreat de ministerul de justitie nu o simpla profesoara sa faca traducerea si gata .deci toate actele pe care le aveti .dupa aceea actele puse in ordine : original +copie xerox + traducerea in engleza legalizata .actele de la banca nu ai ce sa traduci la ele .
cristi |
|
|||
|
|||
Daca sunt certificate de nastere si casatorie de tip nou (deja si in engleza) acestea nu mai trebuie traduse.
Daca le ai de tip vechi iti recomand sa le schimbi. Nu te costa aproape nimic. |
|
|||
|
|||
Apropo de costul schimbarii certificatului de nastere.. nu e chiar ieftin.
Eu l-am schimbat in Satu Mare si m-a costat 500.000(cinci sute mii)... desi i-am explicat respectivului ca nu este deteriorat sau pierdut... Era un functionar incapatanat (a se citi: tampit)... Am inteles ca aceste taxe sunt fixate de catre Consiliul Municipal, astfel ca pot diferi de la un oras la altul, chiar mult... Asta e... A trecut cu bine interviul, asa ca, tot raul spre bine Bafta mare si voua! |
|
||||
|
||||
Quote:
si m-a costat 50.000, dupa cate imi amintesc eu cei 500.000 trebuiau achitati doar in cazul in care declarai certificatul de nastere pierdut si reprezenta taxa pentru eliberarea unui nou certificat de nastere. Quote:
Quote:
Cristi |
|
|||
|
|||
Atentie cand faceti copiile xerox(care nu trebuie legalizate, sunt simple copii) sa respectati dimensiunile originalelor, adica nu micsorati/mariti nimic, noi a trebuit sa refacem copiile dupa certif de casatorie ca erau micsorate si ne-a costat 1 $/copie .
Bafta |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|