![]() |
|
|||
|
|||
![]() pt. ca mai ales in ultima vreme am auzit o gramada de variante nu mai stiu ce sa cred, asa ca daca cine stie sa-mi dea un raspuns cat de cat sigur va rog nu ezitati. eu sunt rezident permanent, in cazul in care vreau sa aduc pe cineva din Ro. cum pot face treaba asta? sau daca o pot face?
multumesc anticipat!
|
||||
|
||||
![]() Ca rezident permanent iti poti aduce SOTIA in state, primind la randul sau greencard.
Insa numarul anual de astefel de vize acordate de catre statul american fiind limitat, trebuie sa iti astepti randul pana cand toti cei care au depus inaintea ta cererea au fost procesati. Asteptare care poate dura pana la 5 ani de zile, si chiar mai mult. Ca si cetatean american, iti poti aduce sotia (direct cu greencard, dureaza intre 6 si 15 luni) sau logodnica (viza turistica pentru 90 de zile, casatorie in US si apoi aplicare pentru adjustment of status, dureaza cam 3-4 luni de la depunerea cererii). Aceste cifre depind de centrul de care apartii. Pentru Texas, de exemplu, se proceseaza acum cererile dupa cum urmeaza: I-130 Petition for Alien Relative U.S. citizen filing for a spouse, parent, or child under 21 Data depunerii cererii: August 28, 2002 Permanent resident filling for a spouse or child under 21 Data depunerii cererii: October 30, 1998 I-129F Petition for Alien Fiance(e) K-1/K-2 - Not yet married - fiance and/or dependent child Data depunerii cererii: January 22, 2004 Pentru Nebraska Service Center, termenii de asteptare sunt mai mici: I-130 Petition for Alien Relative Permanent resident filling for a spouse or child under 21 Data depunerii cererii: April 13, 2001 Succes !
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
O nelamurire | CosminRo | Affidavit of Support - I134 | 9 | 01-24-2005 06:26 PM |
o nelamurire! | mgorgan | Interviul | 2 | 01-23-2005 09:02 PM |
Nelamurire | diana04 | Interviul | 5 | 01-14-2005 01:56 AM |
nelamurire | didi | Interviul | 0 | 11-30-2004 01:22 PM |
![]() |