|
|||
|
|||
Interviu reusit
Sa incep cu cateva lucruri despre mine.
Am 36 de ani, sunt casatorit, am un copil de 6 ani si inca unul “pe drum”, locuiesc in Bucuresti. Am terminat doua facultati iar in prezent lucrez in IT, ca administrator de retea. In data de 20 aprilie am avut interviul la ambasada, la ora 8.00, avand cut-off 185**. La ambasada am ajuns pe la 07.50 si era deja o coada substantiala. Binenteles noi ne-am deplasat in fata si dupa circa 10 minute am fost invitati inauntru. Dupa o verificare cu un detector de metale si oprirea la intrare a celularelor si a unor floppy-disk-uri am reusit sa razbatem inauntru. Am avut noroc ca am prins loc la etaj langa ghisee pentru ca astfel ne-am mutat cat mai aproape de ghiseele 5 si 6. Numai ghiseul 6 a fost deschis astazi. Si cine putea veni altcineva decat domnisoara “Gabi Szabo”. Am fost trei familii. Prima chemata la ghiseu, din Republica Moldova, el, ea si o fata de aprox. 16 ani. Ei aveau in jur de 50 ani. Au avut niste probleme deoarece au mai fost in USA si depasisera perioada de 6 luni de sedere cerand azil politic acolo. Au ramas in urma noastra pentru ca a fost ceruta o situatie a lor de la INS. Au stat la ghiseu peste o ora de credeam ca nu se mai termina. A doua familie era compusa tot din trei persoane. Baiatul avea cca 14 ani iar parintii peste 40. Au avut toate actele complete cu o singura exceptie (cazierul sotiei nu continea si numele de fata). Au platit taxa pentru toti trei si au si jurat in fata consulului. Nu au primit azi viza dar o vor primi dupa aducerea actului respectiv. Ultima familie am fost noi. Am rezolvat totul foarte repede (15 min.). Actele le-am avut in dosare si in ordinea ceruta in plicul 2. Ca suport financiar (presupun ca asta intereseaza cel mai mult) am avut 4500$ in cont si un apartament evaluat la 19000$ (nu am avut AOS). Evaluarea a fost de la circa financiara si nu m-a costat bani, cu singurul neajuns ca evaluarea este mai mica decat pretul real. “Gabi Szabo” a fost foarte draguta cu noi si mai ales cu fata mea careia i-a dat si ceva cu care sa se joace. Mi s-a parut o persoana foarte serioasa si care isi face cum trebuie job-ul. Analizele le-am realizat la Centrul Medical Unirea cu o luna in urma. Sotia fiind gravida nu a facut radiografie pulmonara. La 10.00 ne-a rezolvat pe toti din punct de vedere al actelor. Am asteptat apoi mai mult de o ora pana a venit consulul si am trecut iar toti pe la ghiseul 6, dar in ordine inversa. Pe noi ne-a intrebat unde vom locui la inceput, ce vreau sa lucrez in USA si daca am mai fost casatoriti inainte ( cu altcineva). Noi am vorbit in engleza dar nu este nici o problema daca raspunzi in romana pentru ca traduce domnisoara de la ghiseu. Despre semnatura, vreau sa va spun ca am fost pus sa semnez la inceput de cateva ori pe o foaie de hartie care a fost anexata la acte. In concluzie am obtinut vizele si la ora 13.00 am parasit ambasada cu un aer de usurare dar si cu senzatia ca greul abia acum incepe. Vom pleca spre New York in vara, dupa ce ne vom rezolva problemele in Ro. Vreau sa multumesc proprietarului acestui sit, Alex, precum si celor care ii dau viata, Duduca, Shaguna, Florina, Geanina si celorlalti pentru ca fara ei acest site s-ar stinge rapid. 20.04.2004 |
|
||||
|
||||
Felicitari si un drum cat mai usor in State. Veti avea nevoie, in patru . Si, bine ai venit printre noi, forumnistii. Banuiesc ca, dupa modul in care ai redactat povestea interviului, forumul ti-e demult familiar, desi te-ai inregistrat doar astazi. Discutam cu Lily, care a avut ieri interviul si-mi spunea cat de bine informata a fost(citind tot ce aparea pe forum) comparativ cu celelalte familii prezente.
Inca o data, numai bine!!! |
|
||||
|
||||
Felicitari pentru vizele obtinute, Sid!
As avea si eu o intrebare: Cam in cate luni este sotia? Nu de alta dar si noi avem o situatie similara si daca ne-ai putea da ceva detalii legate mai ales de vizita medicala si de reactia celor din ambasada despre sarcina sotiei. Ai anuntat KCC-ul si despre faptul ca urmeaza sa mai aveti un copil? Noi cred ca vom avea interviul prin iulie sau august si nu stim ce sa facem in caz ca se vor suprapune nasterea si interviul. Ce sfaturi ne poti da? Nu prea am vrea sa amanam interviul...decat daca va fi cazul. Si noi suntem tot in Bucuresti...poate ne si intalnim odata. Liviut & Ana Maria ******************************** GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US ******************************** |
|
||||
|
||||
Felicitari, drum bun si... mult noroc in Lumea Noua !
|
||||
|
||||
Felicitari cu cintec
Felicitari intai de toate dar am si eu o intrebare, alta alternativa decit New York-ul nu avetzi ?
Nu am nimic cu romanii de acolo ca nu e vina lor DAR eu unul nu m-ash duce in NY decit in excursie. Tre sa realizatzi ca vetzi avea viatza grea acolo cu doi copii si numai unul va putea munci de la inceput ! Cu atit mai mult ca nu atzi avut AOS deci nu va leaga nimic de NY. Eu atit am avut de zis si va recomand sa mai luatzi legatura cu romani din NY si sa va informatzi din timp mai ales ca avetzi 6 luni pina sa parasitzi tzara. Zi-le mama Omida cum e viatza pe acolo ....
|
||||
|
||||
Mama Omida...!Mie de ce nu mi-ai zis cum e viata aici, in Chicago...???
|
||||
|
||||
Alternative ...
De parca n-ai fi auzit sau citit despre Philadelphia (tre sa vorbesc cu primaru sa ii cer comision)....
Paulus a ales sa vina aici numai pe vorbele mele de pe forum desi din gasca de pe aici sint foarte putzini activi pe forum ... cred ca nu ii pare rau acuma dupa cele spuse de el pe forum. Cezar si acum viseaza la Phila ... 550$ one bedroom plus electric in zona NE Phila unde sintem noi concentratzi, dintre conlocuitori: evrei, rusi, portughezi, arabi, italieni, romani ... numa albitura.
|
|||
|
|||
Felicitari pentru obtinerea vizei si s-aveti noroc in noua viatza.
Alex: si noi ne-am orientat tot catre New York-asta daca obtinem viza-din motivul ca e singurul loc in care stim pe cineva dispus sa ne ajute la inceput sa gasim locuinta etc.Ne sfatuiesti sa ne reorientam ? Poate ne dai si o sugestie incotro ar fi mai bine s-o apucam. Multumesc. |
|
||||
|
||||
...si ,la urma urmei,Alex,...ce? Gashca din Phila nu se poate mari si de acum incolo...???In fond, nu avem decat un birou,un amarat de computer,cateva haine si nishte tigai !-odata le "umflam" la subsuara si ...
Si,uite,Maia imi mai da o idee-sa "vorbim" pe sleau despre orase,fiecare sa spuna ce stie...sigur vor fi lucruri interesante de citit si de bagat la cap-in special pentru cei de acasa.
|
|||
|
|||
Pai da, noi, cei de acasa, ascultam si bagam la cap. si va ramanem recunoscatori pentru toate informatiile de care ne folosim .
Referitor la destinatie, daca ar fi sa ma iau dupa considerente strict subiective, as prefera un oras mic si linistit si neaparat undeva unde e cald si soare.Dar imi revin repede, nu va alarmati . Noi ne-am gandit ca e foarte important sa fie cineva care sa ne indrume, altfel o sa aterizam acolo si o sa vrem sa ne intoarcem din prima clipa.Adevarul este ca si pe mine ideea de New York ma sperie grozav, imi imaginez o ultraaglomeratie in care o sa ma pierd. O sa mai vedem, mai este timp, una peste alta inca n-am luat nici vizele . |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|