Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experientele loteristilor ajunsi in America

CE imi place si CE NU imi place in America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2004, 12:05 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default CE imi place si CE NU imi place in America !

Subiect deschis la sugestia Mihaelei Iacob care impreuna cu mine va invitam pe totzi sa ne spunetzi SINCER si fara IPOCRIZII exact ce va place si ce NU va place in America !
Hai sa dau tonul la cintec ...
CE NU IMI PLACE:
1. Ditai hania de tzara si nu dau asigurari medicale gratuite sau by default nici macar la noi nascutzi dar sint impotriva avorturilor.
2. Nu dau asigurari medicale celor nevoiashi dar ii tzin pe imputzitzi si putori pe welfare pe buzunarul nostru.
3. Sistemul scolar nu tzine contul de paritatea anului de invatzamint ci de grupa de virsta astfel incit majoritatea romanilor care vin cu copii de scoala in state sint cam obligatzi sa ii inscrie intr-o clasa superioara decit cea curenta.
4. Diplomele de asistente medicale nu sint recunoscute din prima decit daca vin din Filipine ca si cum asistentele romance invatza anatomia extraterestrilor.
5. Diplomele in general nu sint recunoscute decit dupa echivalari si oareshce diferentze (depinzind de caz si de profil) in schimb daca esti olimpiard la matematica/fizica/samd pe faze internatzionale atunci chiar numai conteaza diploma, basca nici daca ai terminat scoala.
6. Nu ai voie sa bei bere pe plaja sau la iarba verde dar in schimb se bea mai dihai ca in Romania, nu ai voie sa ai bautura la vedere dar ai voie sa o tzii intr-un brown bag ca si cum copilul ala de 5 ani care te ve de nu stie ce e cu brown bag-ul ala.
7. Daca ai fetitza de la vreo 3 ani nu o potzi duce la plaja decit in costum de baie cu sutien ca altfel li se scoala nivelul politic la baietzii care poarta izmene pina sub genunchi pe post de costum de baie. Daca portzi Speedo's adica clasicul slip barbatesc din Romania atunci esti considerat poponar.
8. Tzi se cere experientza atunci cind te angajezi dar nimeni nu itzi da sansa sa o faci, iar daca itzi pui experientza din Romania atunci esti intrebat (ca in cazul meu) daca aveai calculatoare la munca, daca erau la fel si daca softul era la fel ca si aici.
9. Managerii din retail tre sa fie pupincuristi ca sa isi poata face treaba in sensul in care peste tot se promoveaza "clientul are intotdeuna dreptate" chiar si atunci cind returneaza lucruri folosite chiar si dupa un an doar pe baza chitantzei de cumparare. Daca vedetzi intr-un magazin pe cineva care darima ceva pe jos si apoi pune la loc atunci ala fie e roman fie e european.
10. Desi e o tzara democrata chestia cu P.C.R.-ul se aplica la fel ca in Balcani. Ai pe cineva sa te recomande pentru un job atunci treaba e pe jumatate rezolvata. Nu mai ramane decit sa stii sa te descurci in engleza si sa faci impresie buna.
11. Multzi ipocritzi in clasa de mijloc (ignoranta) care sint ofuscatzi de emigrantzi - chestia asta n-am auzit-o niciodata de la un nativ american (indian).

.... am sa mai editez in timp si am sa mai adaug aici dupa cum imi mai vin ideile ....

CE IMI PLACE
1. Daca itzi vezi de treaba si muncesti asha cum ai fost invatzat la mama acasa atunci ajungi mai repede sus si mai bine ca media americana - e doar parerea mea !
2. La aceeasi munca pe care o prestai in RO aici potzi avea mult mai mult.
3. Imi plac drumurile de aici, conduci fara probleme, stii unde mergi, pe unde ajungi, nu tzi-e frica de carutze samd.
.... ma mai gindesc si mai adaug si aici ....
Old 04-12-2004, 04:32 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Super, Alex, m-am amuzat copios...mai ales ca unele chestii nici nu le stiam...ca de pilda chestia cu slipul...cati bieti romani, ajunsi pe plaje cu slipul din Romania, n-or fi fost priviti chioras de pudicii de americani?
Ce-mi place si ce nu-mi place am mai scris intr-un mesaj candva si detest sa ma repet, o sa incerc sa gasesc alte puncte pentru lista alba si cea neagra.
Uite, de pilda, eu n-am vazut nici un om beat in 4 ani jumate pe strazi. Stiu ca beau de rup si ca mai ales conduc bauti insa eu una n-am vazut pe nici unul clatinandu-se sau cazut pe trotuar.
Imi place traiul lor confortabil, cu masina de spatat si de uscat in casa, cu electonice de toate mamele, cu microwave si masina la scara.
Imi place ca au grija mare de tot ce le-a dat Mama Natura si ca fac bani de pe urma turismului. Spuneam cuiva in Romania, acum 2 ani cand am ajuns si eu sa vad Cheile Bicazului, ca, daca americanii ar avea asa ceva, ar pune o poarta la intrarea in Chei si un ala iesire si ar face bani gramada.
Admir la ei corectitudinea si eficienta postei, faptul ca platile se fac prin corespondenta, ca nu se pierde nimic niciodata, ca o scrisoare in interiorul Statelor, de oriunde ar fi expediata si oriunde ar trebui sa ajunga, nu face mai mult de 24h.
Imi place ca angajatorii sunt obligati sa plateasca o data si jumatate orice depaseste 40h saptamanal.
Admir metodele pedagogice pe care le folosesc si organizarea institutiilor scolare.

Ce urasc...sovinismul, lipsa de atasament dintre oameni, de solidaritate.
Urasc tendinta de a vedea in cei ce muncesc niste roboti care nu au voie sa se defecteze niciodata.
Nu-mi place ca un tuns costa 15-20 $, un vopsit vreo 50 si o manichiura alti 50( de aceea m-am si specializat la domicilu).

O sa-mi rezerv, aidoma lui Alex, dreptul de a reveni cu altele...e greu sa iti amintesti atunci cand bune, rele sunt obisnuinte.
Reply With Quote
Old 04-13-2004, 07:26 AM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA

[
Reply With Quote
Old 04-13-2004, 09:59 AM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Reply With Quote
Old 04-13-2004, 10:00 AM
Bobo Bobo is offline
Profesor
Forumo-dependent

Eu sunt de 6 luni in America, nu cu loteria vizelor din pacate, ci pe jobul sotului si cu viza H4 care nu imi permite sa lucrez; poate nu e cazul sa-mi dau cu parerea, dar am simtit ca trebuie sa raspund, mai ales sa-i raspund Mihaelei, pentru ca ce spune ea seamana asa de bine cu ce spun eu de obicei, lucruri 100% adevarate si intemeiate, dar, daca imi este permis, neconstructive...e vorba de banala vorba cu jumatatea plina.
Nu am copii si nu-mi pot da cu parerea despre scoala elementara din America. Va cred ca e proasta si ca sunteti mai mult decat ingrijorati de ce invata copii acolo; insa avand parinti cu scoala buna romaneasca (nu e ironic, asta e adevarul), ii veti putea supraveghea si indruma la nivel elementar si in liceu; pentru ca la universitate se schimba problema, 10 ani am lucrat in vreo doua universitati romanesti dintre cele mai bune si credeti-ma pe cuvant, copiii vostri va vor multumi ca vor avea diplome de la universitati americane. Si pe mine ma frustreaza ca nu stiu destula engleza si ca s-a dus pe apa sambetei exprimarea elevata pe care o am in limba romana...dar se poate invata la orice varsta si niciodata nu e prea tarziu, iar aici bibliotecile sunt foarte bune si gratuite. Copiii vostri (sau ai nostri daca am sa am si eu vreunul) vor vorbi engleza fara probleme, si de toata ziua si academica si cum vor dori ei.
Zona in care locuiti e alta problema reala; intreb si eu, chiar asa de rau e? In Bucuresti am locuit intr-un apartament inchiriat la Baneasa, zona ff rezidentiala; aici e un complex cu working class apartments, ales sa fie cea mai ieftina oferta, si arata cu mult mai bine decat la Baneasa, trist dar asta e adevarul; majoritatea sunt afro-americani (ce politically correct ma exprim) dar in 6 luni nu am avut nici cea mai mica problema, si neavand masina merg numai pe jos sau cu autobuzul.
Foarte des imi e foarte greu; dar concluzia mea, din lungi lungi zile petrecute la calculator si fara nici o luminita la capatul tunelului, este ca e foarte rau sa nu uitam de ce am plecat; sa stam focused pe ce avem de facut si va veni si luminita...comparatia vesnica potenteaza si mai mult frustrarea, mie asa mi se intampla.
Trebuie sa credem ca se poate; eu cred ca se poate; cat vin eu din sectorul bugetar romanesc, am primit de la firma mare-mare, cunoscuta-cunoscuta, raspunsul: ai green card, te iau; deci..se poate (eu din pacate n-am green card si nu m-a luat, LOL). Totul e sa stii ceva si sa dovedesti ca stii , si asta cui trebuie; daca sansa e 1/1000, ok, trebuie incercat de mii de ori pana se nimereste ala 1 la mie.
Am scris o polologhie cam fara sens, dar am vrut sa ii spun Mihaelei, cu toata intelegerea si cu toata prietenia, ca nu e bine pentru ea sa gandeasca asa, e ca un bulgare de zapada care se mareste, se mareste si nimic bun nu aduce cu el; parerea mea e ca trebuie sa gasim resurse in noi, in relatia cu cei apropiati, barbat, copii, fiecare ce are, si sa oferim in afara imaginea calma si sigura pe sine care are mai mari sanse de succes...
Forumul asta e super-bun; aici vedem ca si altii gandesc la fel, si altii au exact aceleasi probleme, e mai usor asa, mie imi e mai usor; deci eu va tin pumnii tuturor!
Reply With Quote
Old 04-14-2004, 10:04 AM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Imi place in America:

1. Sistemul de E-Banking - adica gestionarea banilor si a finantelor pe Internet (platit bill-uri, urmarit incasarea cecurilor ...etc)
2. Faptul ca pot cumpara aproape tot ce vreau pe Internet - stiu, o sa va ganditi ca nu este safe, dar noi avem un CC pe care il folosim numai pentru asta si are pe el 400$ - daca e sa-mi dea cineva o teapa nu pot pierde foarte mult - pana acum nu mi s-a intamplat niciodata.
3. Faptul ca pot scoate directiile de condus de pe Internet - mi se pare extrem de util
4. Faptul ca pot returna marfa la magazine daca nu se potriveste
5. Imi place CRACIUNUL aici - toate casele sunt impodobite cu luminite si se aud Colinde pe strazi - este o atmosfera ca de poveste

Ma mai gandesc ...

La CE NU-mi PLACE, cred ca ar trebui sa stau o zi sa scriu ...
P.S. Am sesizat ca si la altii, lista cu CE NU NE PLACE e mai lunga decat cealalta ...
Reply With Quote
Old 04-20-2004, 05:35 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Reply With Quote
Old 04-20-2004, 08:22 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default ce imi place si ce nu

M-am apucat sa scriu si eu aici desi nu cred ca sunt tocmai cea mai in masura sa spun ce-mi place si ce nu pentru sunt inca incepatoare in ale Americii. Totusi, ca o prima impresie, am ceva lucruri care imi plac si ceva lucruri care nu-mi plac(mult mai putine).

Ce imi place in America?
1. ca e cald si soare tot timpul
2. ca oriunde te-ai duce exista aer conditionat si nu te sufoci
3. ca iarba, copacii, toata verdeata sunt frumos si curat ingrijite si ca nu vezi hartii si mizerie aruncate printre ierburi inalte cat casa
4. ca exista cosuri de gunoi la tot pasul si nu mai trebuie sa-mi adun in geanta ce vreau sa arunc ca sa arunc acasa.
5. ca totul e logic si foarte simplu aici in ceea ce priveste semaforizarea, regulile de circulatie
6. ca drumurile nu au gropi
7. ca drumurile au multe benzi de circulatie
8. ca fiecare conduce pe banda lui nu se intercaleaza 5 masini pe 2 benzi
9. ca daca opresti putin masina pe o banda ca ai gresit drumul nimeni nu te claxoneaza si injura ca incurci circulatia
10. ca birocratia e destul de mica raportata la Romania si ca multe chestii se pot rezolva direct prin posta, nu mai e nevoie sa te duci la ghisee sa discuti cu vreo tanti antipatica care sa te determine sa dai spaga ca sa scapi mai repede (oricum aici cu spaga nu merge)
11. ca la orice ghiseu te-ai duce, ai un bonulet de ordine si nu se poate baga cine vrea in fata ta
12. ca daca vrei sa platesti ceva cu un cec, nu trebuie sa te duci pana la posta sau banca sa depui cecul ci il poti pune chiar in cutia postala de la casa ta si de acolo il ia postasul, la fel si cu scrisorile
13. ca oriunde te-ai duce, la orice ghiseu, macar exista masca de amabilitate si ca ai impresia ca respectivul functionar este pus acolo doar ca sa te ajute pe tine(cu mici exceptii)
14. ca sunt o multitudine de magazine, pe toate gusturile, si mai ieftine si mai scumpe si ca fiecare poate alege ce vrea, dupa buget
15. ca poti gasi haine, de ex, de case de moda consacrate, la preturi foarte mici, calitate foarte buna, daca stii de unde sa cumperi
16. ca masinile de spalat care le ai la dispozitie intr-un complex de apartamente, au alaturat si o masina de uscat rufe si ca nu trebuie sa te chinui sa mai intinzi rufele
17. ca mancarea e ieftina daca colinzi mai multe magazine ca sa iei din fiecare ce este mai ieftin
18. ca poti gasi o slujba, de nivel mic si daca n-ai pile, totul e sa aplici acolo unde vezi ca sunt posturi libere
19. ca poti sa fii imbracat pe strada sau in magazine in ce ai tu chef si nimeni nu se uita urat la tine ca esti mai prost sau mai bine imbracat (apropo, am vazut la magazine, oameni care isi faceau cumparaturile in pijamale si papuci de casa)
20. ca toata lumea e calma si relaxata, de parca n-ar avea altceva mai bun de facut decat sa stea si sa astepte

Ce nu imi place in America?
1. Nu-mi place ca pentru a-ti gasi un job care se plateste mai bine trebuie sa ai o duzina de recomandari
2. Nu-mi plac Mall-urile ca te ratacesti in ele(totusi au harta)
3. Nu-mi plac Feeway-urile ca se circula cu viteza prea mare care ma sperie.(totusi sunt bune ca economisesti timp daca mergi pe ele)
4. Nu-mi place faptul ca atunci cand ai un telefon mobil, platesti si tu, cel sunat, nu doar cel care te suna (iar uneori ma mai suna unii si din greseala)
5. Nu-mi place painea, care e cam dulceaga.

Pe masura ce mai gasesc ceva, voi adauga. Nu uitati ca ceea ce am scris aici este DOAR o prima impresie iar anumite chestiuni sunt valabile doar pentru zona in care locuiesc eu acum.

Gianina
Old 05-29-2004, 12:06 AM
Cipcipcip Cipcipcip is offline
Junior Member
Bobocel

Hai sa scriu si eu citeva rinduri ca imi place subiectul. Eu am stat 10 ani in Suedia, deci o sa compar cu Suedia/Europa de vest si nu cu Romania.

Ce imi place in America(California):
- vremea (soare tot timpul anului).
- vorbaria americanilor, faptul ca poti vorbi orice cu oricine, fara sa se uite ciudat, cum fac de multe ori chiar si romanii (bucuresteni). faptul ca sint asa de easy-going si lipsiti de inhibitii stupide ca europenii.
- soselele mari si late si abundenta autostrazilor
- faptul ca poti returna la magazin orice, cu bonul.
- faptul ca nu conteaza ca esti strain/emigrant, nu se uita nimeni cis la tine
- faptul ca nu conteaza de unde pleci, cu munca poti ajunge oriunde

Ce nu imi place:
- ca in cea mai bogata tara din lume exista milioane care nu au asigurare medicala, pe cind altii se scalda in bani
- superficialitatea americanilor in prietenii
- ipocrizia: n-ai voie sa bei la o iarba verde, n-ai voie plaja topless, se scandalizeaza atita ca si-a aratat una o tita la televizor
- mincarea, care este pur si simplu groaznica, plina de chimicale si aditive
- faptul ca toti vorbesc despre bani (ca si in Ro de altfel), daca ai bani, indiferent cum i-ai facut esti considerat succesfull, iar daca nu ai, un loser.

Ar mai fi probabil si altele de spus, dar asta mi-a venit acum in minte...
Reply With Quote
Old 06-26-2004, 08:14 PM
Luca Luca is offline
Junior Member
Bobocel

Ce imi place:

1. INFRASTRUCTURA
-- banci, carduri, cecuri, posta, sosele, Internet, servicii. Functioneaza.
2. Oamenii sunt destul de corecti
-- nu ti-e frica sa cumperi de pe ebay.
3. Salariile mari
4. Customer Service
5. Praf putin
6. Lucruri ieftine.
-- masini, electronice, computere, mincare proasta -- si le poate permite oricine.
7. oamenii-roboti
-- cind ai de-a face cu diversi functionari, preferi sa-si urmeze scriptul si sa-ti ofere zimbetul exersat, decit sa devina "creativi" in a-ti face probleme.
8. eficienta

Ce nu-mi place:

1. IPOCRIZIA
-- exemplele sunt nenumarate, eu nu am cunoscut natie mai ipocrita ca Americanii.
2. materialismul
-- valoarea omului se judeca strict dupa citi bani are.
3. propaganda
-- bine facuta, de calitate. Nu va ginditi la Romania pe vremea lui Ceasca. Astia sunt experti, o fac cu subtilitate.
4. fatarnicia
-- toti oamenii sunt numai zimbet in fata ta. Pe la spate insa...
5. incultura
6. lipsa timpului liber
-- traim doar pentru job? care mai e rostul?!!?
7. oamenii-roboti
-- Daca ai o situatie neprevazuta de script, esti pierdut. Nu o sa incerce nimeni sa se adapteze la situatie, de frica de a nu fi dat afara.
8. mincarea
-- daca ai bani destui, o poti "drege" partial (la lapte, carne, oua) cu produse organice, fara hormoni, nemodificate genetic, etc; legume ca in Romania nu gasesti oricit ai plati. Am mincat rosii de 5$ livra (1/2 kg), si tot fara gust sunt. Capsuni, piersici si caise de cauciuc, etc.
9. chiriile
10. asigurarile de tot felul sunt foarte scumpe.
11. serviciile medicale extrem de scumpe.
12. sistemul de educatie slab.
13. oamenii-oaie.
-- condusi de tot ce vad si aud la televizor, fara sa incerce sa rationeze cu propriile puteri.
14. Vremea pe East-Coast. Umezeala...
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules