|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Eliza - Detroit - 2004
A venit si ziua cea mai asteptata – am ajuns la ambasada pe la 8 fara 10 – am asteptat vreo 2-3 minute, dupa care a urmat controlul amanuntit de la intrare. De la ofiterii de la poarta am aflat ca inaintea noastra a mai intrat o familie numeroasa si mai era de venit o familie. Noi am fost cu copilul de 2 ani si o luna, “pregatiti” cu suc, apa, iaurt, stiind ca aceasta se va plictisi si mai ales ii va fi sete (in plus aveam si pampers stiind ca urma la o anumita ora o anumita nevoie). Nu am intrat decat cu o sticla de Tedi si un biberon, avand prea multe bagaje(mentionez ca erau doar intr-o gentuta)…..am lasat-o la intrare…..Plicurile cu analize si mapa cu acte de asemenea le-am luat in mana. …Am intrat in sala…..aglomeratie….am gasit locuri langa ghiseele celor cu alte tipuri de vize….Dupa vreo 15 min. prima familie a fost chemata la ghiseul 6. Era familia numeroasa – 2 adulti si 5 copii – erau de alta religie decat cea ortodoxa, aveau un frate in State, si el cu 6 copii, nu aveau evaluare ca era prea scumpa (am auzit cand au spus asta la ghiseu),dar au spus ca vor vinde apartamentul cu vreo 25000$. Mai aveau promisiune de angajare prin biserica la un camin de batrani, dar nimic strict. Predarea actelor la ei a durat vreo 30-40 min, dupa care am urmat noi.
Prima intrebare a fost despre semnatura: - Cine a semnat aici? - Eu am scris toata aplicatia de mana fiindca cea listata era gresita si nu mai aveam timp sa o refac. - Cate aplicatii ati trimis? - Una singura. Nu m-a mai pus sa semnez fiindca toata pagina era scrisa de mana, iars emnaturile coincideau:si pe aplicatie, si pe pasaport, si peformularele trimise anul trecut. Dupa ce am predat pasapoartele, blonda mi s-a parut foarte draguta, mai ales cu copilul…A in cercat sa-I dea ceva sa se joace si ne-a spus ca va vorbi cu consulul sa ne proceseze mai repede…n-a fost sa fie din alte motive….pozele…nu erau bune si trebuia sa facem altele la dubita…A urmat predarea celorlalte acte….pe care le stiti…am ajuns la suportul financiar: am avut contract de vanzare-cumparare pe casa de la tara pe care am construit-o noi dar s-au ocupat socrii mei de acte. Prin urmare: - A-ti facut acest contract dupa ce ati castigat?!!! - Da. - Locuiti impreuna cu parintii sotului? - Da - Sotul mai are vreun frate? - Da - Aveti declaratia lui ca aluat cunostinta de aceasta vanzare-cumparare? - Nu, dar nu este nevoie ca el nu are nici o contributie acolo. - In justitie dupa decesul parintilor are “nu stiu”(n.r. eu, ca ea stia) ce drept succcesoral sa atace si sa mosteneasca - Noi am crezut ca astfel de contract de vanzare-cumparare nu se ataca… In continuare ne-a dat exemplul unui coleg de serviciu care a patit asa ceva….si a zis ca ramane sa decida consulul. Evaluarea casei era de 1 100 000 000 lei I-am mai dat un extras de cont de la BRD de 5525$ si 3700 Eur, in care extras, contrar asteptarilor noastre scria si data deschiderii si toate depunerile adica 04.02.2004, 12.02.2004 si 17.02.2004. Nu ne-a intrebat nimic. Ne-a zis sa platim si sa facem pozele afara si sai le ducem. La poze o coadaaaa, am stat vreo ora. Cand eu eram in dubita cu fiica-mea, sotul meu afara a auzit-o pe blonda cum ne striga….da, venise dupa noi sa ne invite la consul numai ca noi nu eram gata. A mai durat veun sfert de ora, I-am dus pozele, mi-am cerut scuze…si am luat loc. Pe la 11 fara ceva a chemat consulul familia numeroasa….iar au stat destul de mult…I-a intrebat de oferta de munca si le-a spus consulul ca fiindca sunt o familie numeroasa, iar cei la care se duc, la fel, I-a mai pus sa aduca ceva… nu stiu ce, dar nu le-au dat vizele, desi le-au platit Am urmat noi…ba in engleza, ba in romana, ne-a intrebat unde vom locui, ce lucram aici, ce vom lucra acolo….”aveti contul deschis in februarie”…”da, sunt economiile noastre si un cadou de la parinti”…asta a fost tot….De la 11,05 pana pe la 12 fara ceva am asteptat vizele, asteptare benefica de altfel ca toata ziua acolo fiindca ascultam ce le cerea celor pentru viza turistica…parinti sau prieteni cu case, masini si proprietati,in plus cu cerere de viza pe perioada mai scurta de timp, obtineau viza mai usor. Dupa noi a mai fost un tip singur, pe la vreo 25 ani,cu facultate de calculatoare ceva, care a obtinut si el viza. Cand ne-a dat vizele, doamna blonda I-a multumit fiicei nostre ca afost cuminte….Mie mi s-a parut draguta, si intr-adevar isi face treaba ca pentru America. A fost intr-adevar o verificare a actelor, unde trebuie sa fii cat mai natural, sincer, direct, respectuos si zambitor…. Multumim membrilor acestui forum, taticului lui, bafta in continuare celor ce vor urma….si sa ne vedem sanatosi in America….mai spre vara…. Eliza
Display Modes | |
|
|