|
||||
|
||||
Despre CRDS
OK...S-a vorbit deja despre talonul de iesire din tara DAR : stie cineva ce se intampla daca alegi sa nu-ti schimbi statutul la plecarea in State...? Noi am fost chiar azi la politie unde, din nou, am ajuns la concluzia cari sunt tampiti(ei,politzaii)...ori sunt tampiti !!!! Dupa ce, in urma cu vreo patru luni, au refuzat sa-i schimbe pasaportul sotului meu , pe motiv ca este inca valabil si nu au voie sa faca asa ceva, astazi s-au sucit, spunand ca nu-i pot completa nimic pe el pentru ca este un model ceva mai vechi(din acela grena, nu rosu)....!!!!!I-am intrebat de ce atunci s-a putut, si acum nu, si mi-au explicat, ridicand din umeri, ca acum are viza si atunci nu o avea inca...dupa care le-am zis ca acum are viza, DAR : pe viza este trecut un nr de pasaport si mi se pare aiurea sa-l schimb acum, chiar inainte de plecare...dupa care m-au anuntat ca nu e musai sa imi schimb acum statutul, o pot face fara probleme mai tarziu, peste un an, de exemplu, sau chiar in State, la ambasada de acolo..... ...Deci....????
|
|||
|
|||
Doamne....nu sunt sanatosi
Cauta o solutie(o relatie) sa rezolvi problema. Sunt convinsa ca e mult mai bine sa rezolvam problema asta acum si nu peste 2-3 ani! Bafta!
|
||||
|
||||
Mare lucru nu se intampla. Daca se leaga vamesii de lipsa mentiunii CRDS din pasaport (la plecare sau la vizitele facute in Romania) o fac numai pentru a mai ciupi ceva.... in conceptia lor, in America cresc hartiile de 20$ pe garduri, si este de datoria romanilor din America sa ingroase buzunarul celor platiti de catre statul roman sa isi faca datoria.
Singura problema cu adevarat importanta intervine atunci cand expira pasaportul romanesc si va trebui sa il schimbati.. chiar daca se poate rezolva asta printr-un consulat (NY, Chiacago, Detroit, etc) actele vor fi trimise tot in Romania pentru rezolvare... si atunci vor cere cei de la pasapoarte toate actele pentru CRDS... adeverinte de la CMJ, Primarie si Administratia Financiara. Solutia este simpla: cu ocazia primei vizite in Romania (care dureaza cel putin 3 saptamani), incercati sa va schimbati pasaportul, eventual platiti taxa de urgenta... in felul acesta va vor face direct pasaport CRDS, si nu veti mai avea probleme. Succes !
|
||||
|
||||
Multam' fain, Shaguna, si...cred ca vom alege varianta cu vizita de cel putin 3 saptamani...e mai simplu pentru noi si poate, pana atunci, se vor mai opera schimbari si prin politia romana...
|
|||
|
|||
Galati
Salut!
eu am fost la politia din Galati si credeti-am ca sint niste rataciti politistii astia. chiar ieri, am cautat sa-mi lamurescv statutul de emigrant si m-am trezit cu afronturi sa spunem nepritenoase din partea unui garcea care mai era si sef: bai vino dupa ce iti trece viza pe pasaport. la raspunsul ca nu voi avea viza pe pasaport mi-a raspuns ca are treaba si daca tot plecam sa nu-i mai deranjam! asa ca mai intii cred ca plec si apoi sper ca se va civiliza si politia in citiva ani (doar sper!). asa ca mult succes si bafta la polite, Virgil |
|
|||
|
|||
Mihaela, exact la Buzau au patit-o parintii unui prieten care au cistigat la loterie (parintii au cistigat). La Politie le-au schimbat pasaportul ca nu stiau sa treaca mentiunea CRDS (vizele erau luate deja).
Oamenii au venit cu doua pasapoarte, unul anulat, al carui nr era pe viza si unul nou, proaspat, pe care era trecut domiciliul in SUA. Asa au stiut polistii sa rezolve treaba. Parintii nu au avut probleme la intrarea in SUA, totul a fost OK. Acuma vezi si tu ce varianta alegi. Asteptam sa te cunoastem aici, mai ales ca vine vara si poate o sa fie ceva mai usor sa ne sringem mai multi. M.
|
||||
|
||||
Pai...trebuia sa fie si Buzaul renumit intr-un fel anume...Cred ca nici dupa 50 de ani nu vor reusi sa schimbe in bine ceva pe aici....
Mihaella,de-abia asteptam si noi sa sosim si, speram, sa ne facem prieteni ....Pana atunci,numai bine tuturor !!!!
|
||||
|
||||
Mi-ati bagat frica in oase cu subiectul asta! Caci de vreo 3 saptamani am trimis actele pentru schimbarea pasaportului, la New York (ca sa vedeti ce operativi sunt, mi-au spus acum 2 zile la telefon, cand i-am intrebat cum stau lucrurile, ca actele mele pleaca abia in martie spre Romania). Pe pasaportul vechi domicilul este in Romania, nu mi s-a cerut de la Consulat nici o declaratie de schimbare de domiciliu in State, stateam destul de linistita pana inainte sa vad ce importanta dati chestiunii. Si asa mi se parea foarte mult termenul pe care mi l-au dat ei, de 3,4 luni pana la primirea pasaportului nou, parca vad ca se fac 7 daca se trezesc ca eu domiciliez in strainatate. Sper sa merg pe burta de data asta. Nu de alta dar vreau sa vin in taraaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|