Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Altceva decit Loteria vizelor > Off topic
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Off topic

Work and Live in New Zealand

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2004, 07:37 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Work and Live in New Zealand

Am primit acest email pe www.colegi.ro si m-am gindit sa il postez aici poate intereseaza pe cineva - pentru mine a venit 5 ani mai tarziu.

Quote:
Stimate Domn/Doamna,

Numele meu este George Stanescu,sunt nascut in Romania,iar actualmente sunt rezident permanent in Noua Zeelanda.Am absolvit Universitatea de Stiinte Agricole Bucuresti,specializarea Zootehnie,in 1993.

Primul meu job in New Zealand a fost Asistent Manager la o ferma din South Canterbury,iar dupa un an am devenit director de vanzari la o companie specializata pe domeniul agricol din Mid Canterbury.

Actualmente m-am alaturat staff-ului firmei Business Immigration (NZ) Ltd,din Christchurch,ca Sales & Marketing Representative,avand printre atributii recrutarea de personal calificat din Romania,care doreste sa lucreze si sa locuiasca in New Zealand.Agentia are profil resurse-umane-emigrare,si capitalul social este 100% neozeelandez,ca si patronii si managementul superior.Detinem birouri in Cairo,Hong Kong,si recent in Bucuresti.Trebuie sa precizez aceste aspecte deoarece nu vreau sa luati prezentul mesaj ca pe o gluma de prost gust.

In cazul in care sunteti interesat/interesata de o asemenea experienta,va stau la dispozitie pentru furnizarea tuturor informatiilor necesare si a procedurii ce trebuie urmate pentru a deveni eligibil pentru un job in New Zealand,iar ulterior de a deveni rezident permanent.

In luna Februarie 2004 voi veni in Romania intr-o calatorie de afaceri proiectata pentru a ma intalni cu noii aspiranti,dar si cu cei care au semnat deja contracte de munca in New Zealand.

Cu stima

George Stanescu
Sales & Marketing Representative
Business Immigration (NZ) Ltd
Office 0064 33413340
Mobile 0064 211752661
Email [email protected]
Se incumeta cineva ?
Old 02-04-2004, 12:25 AM
SleeepY's Avatar
SleeepY SleeepY is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default alternativa.

ar fi o alternativa... dar numai temporara... eu o sa imi incerc norocul ... desi ...cred ca e mai aproate US decat N.Z. E totusi o alternativa... acum depinde cat de serioasa e sursa... si e de preferat sa fie mai multe ...

10X pt. anunt. intre timp incers ca aflu cate ceva ...
Old 02-06-2004, 11:56 AM
Razvan's Avatar
Razvan Razvan is offline
Forumar fidel
Loterist informat

tentanta ideea, alex mai ai si altceva despre posibilitatea asta in afara mailului?
Old 02-07-2004, 01:46 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default alte informatii

Din intamplare am dat de aceasta adresa, de unde se pot afla mai multe date despre Noua Zeelanda. Pentru cei interesati, accesati:
http://www.romania.co.nz/ro/
Old 03-15-2004, 08:02 PM
SleeepY's Avatar
SleeepY SleeepY is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default noutatzi despre new zeeland.

am trimis si eu un mail la nenea George Stanescu sa imi dea si mie ceva informatii despre procesul de imigrare in NZ.
iata ce am primit :
Code:
Stimate Domn/Doamna,

Intrucat in ultimele doua saptamani numarul aplicantilor pentru programul ?Work and live in New Zealand?a crescut enorm,ne vedem nevoiti sa generam update info ne- personalizate,urmand ca atunci cand vom depasi stadiul evaluarii eligibilitatii,sa reluam corespondenta la modul individual,cu detalii individuale pentru fiecare applicant in parte.

Din acest motiv,in cazul nefericit in care acest material ajunge si la aplicanti care sunt avansati,sau chiar pe picior de plecare in New Zealand,ne cerem scuze pentru inconvenient,si evident  trebuie luat in seama de cei care se afla in primele faze de informatie.

La modul general,programul se desfasoara in urmatoarele etape:

1.Primirea unui CV in limba engleza al aplicantului.Avem rugamintea ca CVul sa fie cat mai dezvoltat si elaborat,in special cu privire la sarcini si calitati avute in joburile anterioare.Acest aspect este foarte important in faza superioara,deoarece atunci cand se ajunge la job search pentru applicant,cu cat acesta se prezinta mai elaborat,cu atat sansa ca angajatorul sa-i ofere un contract de munca este mai mare.Am avut sute de cazuri in care CVul avea 10 randuri,la modul m-am nascut,am lucrat acolo and that?s it!Cu tot respectul cuvenit,cu astfel de CVuri  aplicantul nu are nici o sansa sa primeasca un job in domeniul dorit.Evident ca la cerere,si pe fiecare domeniu in parte,va putem trimite head-uri de CVuri profesionale,pentru a va orienta.

2.Dupa evaluarea CVului si stabilirea eligibilitatii,se ajunge la pre-interviu.Interviurile le tinem de 4 ori pe an,in Romania,si reprezentantii agentiei pentru interviuri sunt fie subsemnatul, Managing Director-ul si patronul agentiei Business Immigration NZ Ltd,Mr.Sparks.
Eligibilitatea si punctajul sunt o suma aritmetica a punctelor acordate,referitoare la varsta,diplome(certificate,adeverinte),experienta profesionala in domeniu,statut social etc.

3.Dupa obtinerea evaluarii,trebuie sa realizam compatibilitatea dintre applicant si asa numita Shortage List,lista cu joburi,meserii si calificari elaborata de Guvernul Neozeelandez,care se modifica anual in functie de domeniile de activitate deficitare de pe piata de resurse umane.Evident ca aceasta lista este destul de vasta,si va stam la dispozitie cu orice informatie legata de domeniile profesionale in vigoare pentru 2004.

4.Acestea fiind trecute,urmeaza interviul face to face,dintre reprezentantii oficiali ai agentiei si aplicant,pentru stabilirea tuturor coordonatelor programului si verificarea concreta a celor de mai sus,in sistem de dialog.Evident ca in timpul interviului vom prezenta si toate aspectele legate de costuri si comisioane aferente programului.

5.Faza finala a stadiului 1 este semnarea unui contract sau agreement de reprezentare,care ne da dreptul sa actionam in numele aplicantului pentru demararea formalitatilor de viza si,evident,de job search in favoarea aplicantului .

In linii mari,acestea sunt datele problemei pentru stadiul 1,urmand ca urmatoarele stadii referitoare la alcatuirea dosarului,contract de munca si sosirea in New Zealand pentru job,sa faca obiectul unor discutii ulterioare.

De regula,si o sa dam un exemplu standard.o familie de 4 persoane este procesata la modul urmator:aplicantul principal(sotul sau sotia)primeste work visa pentru 2-3 ani,pe contractul de munca semnat cu angajatorul,aplicantul secundar(sotul sau sotia)primeste open wotk visa pe aceeasi perioada dar poate lucra in ce domeniu doreste sau are pregatire,copii peste 5 ani primesc student visa,pentru a merge la scoala,iar cei sub 5 ani visitor visa.Ulterior,toate acestea se transforma in rezidenta permanenta,moment in care fiecare isi alege calea cea mai avantajoasa pentru el sau familie.Evident,cand este vorba de o singura persoana,totul se reduce la contractul de munca al persoanei in cauza.

Cu siguranta stadiul 1 este cel mai important,urmatoarele fiind doar aspecte birocratice.De aceea in prima faza sunt binevenite cat mai multe informatii despre applicant,despre experienta profesionala si toate celelalte aspecte.

In speranta ca prezentul update ofera destula informatie aplicantilor din faze initiale,va stam la dispozitie pentru orice alta intrebare legata de program.

Inchei prin a sublinia inca o data ca in perioada 4-17 martie,in Romania,vor avea loc primele interviuri din 2004,pe care le voi tine cu aplicantii eligibili pana in acest moment(peste 200),dar si cu cei evaluati de acum incolo.

If you have any further questions,please do not hesitate to contact us.

Regards

George Stanescu
Employment Relations Manager

Business Immigration NZ Ltd
4 Leslie Hills Drive
Christchurch
New Zealand
Office   0064 33413340
Fax       0064 33413310
Mobile  0064 211752661
Email    [email protected]
             [email protected]
mie mi se pare ceva f. putred la mijloc... cu acest domn care este
1. Employment Relations Manager
2. Sales & Marketing Representative
3. patronul agentiei Business Immigration NZ Ltd,Mr.Sparks. (cum afirma la pct. 2 din povestea mai sus citata...)

si ca sa rezum pe scurt... ce spune la pct.2 - 2.Dupa evaluarea CVului si stabilirea eligibilitatii,se ajunge la pre-interviu.Interviurile le tinem de 4 ori pe an,in Romania,si reprezentantii agentiei pentru interviuri sunt fie subsemnatul, Managing Director-ul si patronul agentiei Business Immigration NZ Ltd,Mr.Sparks. - cred ca acest om sufera de dedublari ale personalitatii si ar trebui sa consulte un psihiatru ... (parerea mea)
Old 03-15-2004, 11:47 PM
AdrianB AdrianB is offline
Forumar fidel
Aspirant

Nu e nimic putred, a pus un "fie" inainte de cele 3 functii, dar apoi a pus si in loc de ori. Sunt 3 persoane diferite. Lyn Sparks e patronul firmei.
Si treaba chiar merge dar dureaza cam un an si costa ceva.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules