|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Mai sunt sanse in cazul unei amanari?
Noi am avut interviu pe 29 Ian.Dupa vizita medicala din 28 in care totul a decurs intocmai cum au descris ceilalti la Centrul Medical Unirea(mai putin un antirubeolic care ne-a costat cate 15$) ne-am prezentat joi dimineata la ambasada. Am intrat pe la 9:10 desi eram programati la 9:30. Spuneti oricarui gardian de acolo ce treaba aveti si intrati chiar daca ati ajuns mai iute cu jumate de ora. Eu nu as fi vrut ca stiam de pe forum ca nu are rost dar am fost mai repede sa facem poze la rulota si a mers f. bine treaba...
Deci ideea e ca, am impresia ca la 9:30 deja ne-a strigat la ghiseu, unde era, din fericire domnisorica cealalta nu blonda. Ei aici sa vezi surpriza. In asa fel a vorbit incat am avut impresia ca era cu viza pe birou numa sa ne-o dea. Foarte calma, foarte zambareata si binevoitoare nu am stat mai mult de 5-10 min. sunt sigur. Nu m-a intrebat de servici, nu prea mi-a bagat in seama contul de 9.500$ ptr. 2 pers., poate pentru ca aveam 2 AOS-uri unul fiind mai mic (25.000) si o oferta de lucru. Ideea e ca nu a avut intrebari cu privire la nici un act, doar le-a cerut si atat. Poate a contat mult ca, urmand sfaturile loteristior le-am avut puse in ordinea ceruta. Nu mi-a cerut form I-171 parca ii zice care e specificat la punctul 2 pe lista de acte. la fel nu a vrut copie dupa pass desi scria ca toate actele tre sa aiba copie. In schimb, I-A CERUT SOTIEI PASAPORTUL VECHI !!! ea fiind foarte inspirata l-a luat cu ea. Poate pentru ca a lucrat 11 luni AuPair in germania. Cam asta ar fi, restul s-a mai scris. Ne-a trimis sa achitam vizele dupa care ne-a trimis in sala. Dupa vreo 10-15 minute am fost strigati pentru interviu. Era d-soara consul cea blonda si cu figura tipic americana. Conform firii americane a zambit tot timpul si a vb. foarte frumos, ce-a pus sa juram apoi ne-a intrebat unde vom sta cand ajungem si ce vrem sa facem acolo. Atat. I-am mai povestit noi despre ce stim sa facem numa asa de impresie . (Eu nu am dus dovada ca lucrez sau am lucrat doar am scris in form. un termen pe care nu mi-l amintesc acum care defineste printre altele si artistii, eu fiind solist intr-o trupa si ocupandu-ma si cu fotografii). Dupa toate treburile astea faine, vine bomba. La fel de zambareata ne spune ca este o mica mica problema cu actele noastre si ca nu poate sa ne dea viza acum. Este vorba despre faptul ca domnul Garcea de la caziere nu trecuse in cazierul sotiei si numele de fata...noi am vazut asta acasa dar am zis ca omu stie sa-si faca meseria. Ne-am gandit ca campul ala trebuia completat in cazul altor casatorii. Cred ca ne-am cam albit la fata. A zis ca in mom. cand facem alt cazier sa sunam sa ne reprogramam. Am intrebat-o daca putem fi siguri ca avem vizele si m-a asigurat ca nu trebuie sa ne facem probleme pentru asta ca le avem ...?!? De fapt m-am gandit eu, am platit deja vizele, ne-au retinut toate actele (in afara de originalele diplomelor si certificatelor) au tinut AOS-urile si oferta de lucru... nu ne-au data inapoi decat originalele actelor noastre si un formulat tip pe care scrie ca din pacate nu ne-au data cum vizele din urm. motive : era scris de mana ca lipseste cazierul pe numele de fata al sotiei. Mai era in partea de jos o stampila pe care scria ca in momentul cand avem toate actele sa sunam la 2 nr. de tel (cu interior) sa ne reprogramam. Am facut astya a doua zi cand am sosit acasa. Am recunoscut la telefon vocea tipei care ne-a luat actele chiar am intrebat-o si mi-a spus ca da, ea este si isi aduce aminte cu cine vorbeste...In fine, prima zi libera pentru reprogramare a fost 18 Februarie din pacate...Am interbat-o din nou si pe ea daca are rost sa avem emotii cu privire la vize si ea ne-a asigurat la fel de ferm ca in cazul nostru trebuie sa stam linistiti. Acum, eu am auzit si de cazuri cand au gasit ulterior tot felul de motive sa nu mai dea viza... Ce parere aveti ? Credeti ca trebuie sa ne stresam ??? ( mai puneti intrebari daca vreti despre interviu) |
|
||||
|
||||
Puteti fi felicitati! NU AVETI MOTIVE SA VA FACETI GANDURI! Mai ales ca spui ca ati platit si suma pentru vize. Americanii n-ar face asta daca nu v-ar si da vizele! Mergeti pe 18 febr. si mult noroc in continuare spre si in America!
|
|
|||
|
|||
Fara probleme....
...viza este a voastra!
Alte cazuri concrete de amanare: Star2in si Cruso!Au luat viza dupa reprogramare. Poate vin si altii cu exemple sa va linisteasca. Don't worry....be happy!
|
|||
|
|||
si eu am fost amanata si nu o data ci de doua ori. Poti sa iti imaginezi ce am simtit eu atunci dar "totul este bine cand se termina cu bine" . La fel am discutat si eu telefonic (asta la ultima programare) si m-a asigurat ca totul este OK . Problema la mine a fost legata de affidavit.
Bafta |
|
||||
|
||||
stati linistiti
Nu e cazul sa va faceti griji, vizele sunt ale voastre. Au mai fost suficiente cazuri de amanari si s-a rezolvat. Din experientele cele mai recente, mi-o amintesc pe a Mihaelei Iacob, tot pentru un document lipsa, parca era pasaportul fetitei, poveste care s-a rezolvat cu succes.
Deci stati linistiti, acum e doar o formalitate. Gianina
|
|||
|
|||
Sunt sigur ca aveti deja vizele dar sunteti vicitimile birocratiei.
Asa ca felicitari si mult noroc in continuare Numai bine |
|
|||
|
|||
Cel de-al 2 lea "interviu" este doar o formalitate: predai actele cerute si primesti viza, nici nu e nevoie sa mearga toata familia la ambasada.
Si noi am trecut prin asa ceva! |
|
|||
|
|||
Din pacate trebuie sa iti spun ca eu tocmai m-am intors de la prietena mea de acasa unde este mare tristete. A avut prima programare la interviu in data de 15 ianuarie, cand...nu i s-a pus viza pe motiv ca semnatura din pasaport si cea de pe aplicatie erau diferite. I s-a spus sa adune cat mai multe documente cat mai oficiale sa probeze ca semnatura este a ei si totul va fi ok. o simpla formalitate. Din fericire ea avea aprox. o tona de acte oficiale, legalizate, stampilate etc, semnate identic cu aplicatia. Nu a fost usor sa le adune, dar timp de trei saptamani nu a facut altceva. La reprogramarea din 5 febr. (cand s-a prezentat cu sotul si fiul ca asa i se spusese la telefon sa mearga toti), mai intai au urlat la ea de ce i-a adus si pe ei si i-au scos afara, apoi nu i-au luat actele doveditoare pe care le adusese si i-au spus ca daca nu cunoaste legea americana care interzice sa iti schimbi semnatura (care lege?) , sa-i fie de bine, NU i se poate da viza. De asemenea nu i s-a putut acorda nici un fel de audienta la nimeni, motivand ca deja a avut doua "audiente" in 2 interviuri, astfel ca respingerea a ramas definitiva . Ca si tie, i-au retinut actele si banii. Totusi i-au spus BYE in mod civilizat cand au tras oblonul peste 11 ani de asteptare a sansei castigarii loteriei si i-au recomandat sa continue sa joace...
|
|
||||
|
||||
Nu cred ca situatia prietenei tale poate fi considerata reprezentativa. Semnatura este o problema spinoasa, subiectiva si este, noi, cei de pe forum am conchis odata, un pretext al oficialilor americani de a respinge dosarele in care" scartaie" ceva. La Cristoi va fi bine . Se vede de departe asta si au mai fost cazuri reprogramate asemanatoare in care totul a decurs lin.
In ce priveste banii pe care spui ca i-au dat, exista doua taxe, una este nerambursabila iar a doua se percepe doar cand se acorda vizele. Am mari indoieli ca le-au luat banii pentru niste vize care nu le-au fost acordate. Nu-i genul americanilor sa isi insuseasca bani fara justificare. Oricum, SimplySad, povestea prietenilor tai este intr-adevar trista si de neconsolat. |
|
|||
|
|||
Ajutor!
Oameni buni, stie cineva ce se mai poate face in cazul prietenilor mei?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|