Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Ai nostri copii
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Ai nostri copii

Despre copii.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2004, 10:34 PM
Sori Sori is offline
Junior Member
Bobocel

Default Despre copii.

Am si eu o intrebare pentru cei care au copii nascuti in Romania si sint aici de mai mult timp : In afar` de masa gratuita oferita de scoala ( fiul meu deja nu mai beneficiaza de acest ajutor din cauza ca avem salarii mari ) copiii nostrii nu au dreptul la nici un ajutor ? Stiu ca orice ajutor cerut guvernului constituie motiv de deportare , asa ca va rog nu dati cu pietre , dar m-m gindit si eu sa intreb , poate cineva stie mai multe . Acest forum inseamna informatie si de fiecare data cind mai aflu ceva nu uit sa-i multumesc in gind lui Alex si voua tuturor .interviul nostru a fost practic doar o predare de acte, asa cum a mai spus cineva si asta numai pentru ca am fost bine informati Din 7 loteristi citi am fost programati atunci am avut cel mai bun dosar . Poate si acum va sti cineva sa-mi raspunda . Mercic !
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 10:52 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Re: Despre copii.

Quote:
Originally Posted by Sori
In afar` de masa gratuita oferita de scoala ( fiul meu deja nu mai beneficiaza de acest ajutor din cauza ca avem salarii mari ) copiii nostrii nu au dreptul la nici un ajutor ?
NU prea intzeleg sensul intrebarii pentru ca sint amestecate niste chestii dar itzi pot spune ca juniorul meu care s-a nascut in Romania si a inceput scoala la 6 ani aici in state nu a beneficiat nici de un scobitor macar, pina la virsta de 10 ani (prezent) din partea statului American ! Si pot sa spun ca au fost momente cind nu aveam deloc salar si tot nu a primit nimic.
Nu stiu de chestia cu masa gratuita cine tzi-o fi zis sau (ca aici e chestia necunoscuta - sintetzi sau nu in state ?) unde, in ce stat/orash e chestia asta.
Nici la prislea american nu au contribuit cu nimic in afara cadrului legal (adica sa plateasca ei nasterea care oricum era acoperita de asigurarea medicala pe care o aveam atunci).
Merg cu analiza memoriilor mai departe si imi aduc aminte ca nici atunci cind l-am avut la scoala catolica DECI PLATEAM SCOALA nu i se dadea nimic de mincare decit daca plateam extra.
Si pentru ca mi-am adus aminte de asta pot sa va spun si de ce nu l-am mai dus la scoala aia elevata: cind aveau zi speciala de mincare de-a lor erai obligat sa ii dai copilului bani ca sa cumpere de la scoala, cum noi nu am vrut asta de citeva ori atunci nu i-au dat voie copilului sa manince ce adusese de acasa.
In afara de asta exuberantza copiilor trebuia tzinuta in friu ca la scoala de maicutze sau ca sub influentza medicamentelor de somn asha ca am hotarit sa nu punem capastru copilului si sa ii dam voie sa manince ce vrea el nu ce i se impune asha ca ne-am bagat picioarele in scoala lor catolica.
Copilul a avut rezultate excelente si inainte si dupa scoala aia asha ca daca materialul e bun mai putzin conteaza scoala.
Old 01-21-2004, 03:33 AM
Mihaella Mihaella is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Alex, ce inseamna "sa plateasca ei nasterea". Inteleg ca voi ati fost acoperiti prin asigurare dar in caz ca nu erati, pune Americanu (statul american) un umar (financiar) la nasterea unui bebe?

Mersi mult.

Mihaella

(Pasarea Colibri)
Reply With Quote
Old 01-21-2004, 01:44 PM
Sori Sori is offline
Junior Member
Bobocel

Default Florida

Alex , daca nici tu nu stii nimic de vreun ajutor inseamna ca intr-adevar copiii nostri nu primesc nimic. Noi sintem in Orlando , Florida din oct. Fiul meu a beneficiat de masa gratuita pina la inceputul vacantei de iarna (22 dec ) cind a trebuit sa completam o fisa cu declararea venitului si daca depaseam $2500 nu mai primea masa . Doar salariul meu depasea aceasta suma fara sa-l mai pun la socoteala si pe cel al sotieiasa ca nu avea rost sa-l mai completam Asa ca dupa vacanta a mai primit masa gratuita doar citeva zile .Partea proasta este ca nici nu are voie sa manince pachetel de acasa , ci trebuie sa cumpere de la cantina scolii , Cam $2,50- $3 pe zi sint suficienti pentru un pachet gen ,,happy meal "
Si fiindca mi-ai raspuns ,nu stiu daca ai plecat acasa dar profit de ocazie sa te avertizez sa nu folosesti la plecare linia Martin Air. Serviciile sint deplorabile Nu pun la socoteala comportamentul stewardeselor care lasa de dorit dar daca de exemplu juniorii tai care sint mici vor dori un pahar de apa macar nu-l vor primi decit odata cu ceilalti . Si explica-i daca poti unui copil de 4 ani caruia-i e sete ca trebuie sa astepte 3 ore . Drum bun !
Reply With Quote
Old 01-21-2004, 02:11 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Sori,
in primul rand nu se fac diferente dintre copiii nascuti in alte tari si cei nascuti in State, toti beneficiaza de acelasi tratament. La scolile de stat exista posibilitatea de gratuitate a mesei, cum dealtfel stii fiindca si copilul tau a avut parte de aceasta scutire. Alex nu stie, presupun, fie fiindca copilul lui a fost la o scoala catolica, fie nu a stiut mai apoi sa intrebe de aceasta posibilitate sau nu s-a incadrat.
Masa scolarilor e in PA de 1,50/zi cu posibilitatea aducerii unui packed lunch.
Singurul ajutor banesc pe care-l primesc copiii este acea suma care tot creste(bine-ar fi!) de la an la an si care, se pare ca va fi o mie/copil anul acesta.O primesti dupa ce iti completezi taxele, inclusa in check-ul de la stat.
In final, vinde-mi si mie(si altora) un pont, te rog...cum poti face 2500/luna, dupa 3 luni de State?
Reply With Quote
Old 01-21-2004, 05:33 PM
Sori Sori is offline
Junior Member
Bobocel

Default E bine

Duduca , merci mult pentru informatie si te-as ruga daca poti sa-mi dai mai multe amanunte Sint convins ca sint multi romani nestiutori ca si mine in privinta asta si ne-ar prinde tuturor sa stim exact cum se face . Legat de salariul meu , am avut viza J1 acum 1 an , am fost angajat la aceasta firma si am avut $12 pe ora . Inainte de interviu i-am rugat sa-mi trimita o oferta de lucru macar formala. Raspunsul lor a fost ca dupa 5 zile am primit plicul cu oferta de $ 15 pe ora cu precizarea ca voi putea incepe lucrul imediat ce ajung in State ( ceea ce am si facut ) si daca mai am nevoie de ceva ,, just ask " S-ar parea ca au fost foarte multumiti de felul in care am muncit pentru ca in momentul prezentarii la lucru nu stiam ce salariu sa cer ( banuiam ca-mi trecusera un salariu asa mare- pentru Florida cel putin - de forma ) Mi-au raspuns $15 . Cam asta e la care se adauga si over time, ajung la salariul pe care l-am spus . Din care in momentul in care incep sa scad taxe , asigurare si mai stiu eu ce ,situatia nu mai e la fel de roz. Sotia mea s-a angajat part time la Goodwill cu $ 6 pe ora dar dupa o luna are deja full time .Singurul pont pe care cred ca pot sa-l dau este ca indiferent ce lucrati , mult , putin , usor sau greu ( cum e cazul meu ca sint electrician aici si nu prea seamana munca de aici cu cea din tara ) munciti bine pentru ca rezultatele nu vor intirzia sa apara . Asa cum am mai spus ,, ce-am fost si ce-am ajuns " n-o sa va ajute Stringeti din dinti , plingeti acasa pe umarul celuilalt daca simtiti nevoia dar la servici chiar si daca maturati zimbiti pentru ca nu va fi asa mereu . Umilinte vor fi uneori , dar noi va trebui sa trecem peste ele de dragul unui viitor bun pentru copiii nostri . hai ca am vorbit ca la carte
Reply With Quote
Old 11-14-2004, 08:43 PM
leo leo is offline
Membru
Invatzacel

Salut! Am ajuns si la aceasta problema ,in legatura cu copii. Imi spuneti, va rog pana la ce varsta primesc copii aceea suma de la stat si in ce conditii.? Este un fel de alocatie?
Old 11-14-2004, 10:36 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by leo
Salut! Am ajuns si la aceasta problema ,in legatura cu copii. Imi spuneti, va rog pana la ce varsta primesc copii aceea suma de la stat si in ce conditii.? Este un fel de alocatie?
Varsta trebuie sa fie 18 ani. Banii ii primesti daca copilul este in grija ta, daca este independent si isi castiga singur banii e alta mancare de peste. Daca este student sau elev , poate fi considerat dependent pana la 21 ani.
Nu stiu daca sa o numim echivalentul alocatiei, aceea se dadea lunar, asta se da o data pe an, intra in calculul taxelor si, daca datorezi bani statului, n-o vezi deloc.
O sa le pricepeti toate cand le va veni randul...este destul de complicat de explicat.
Old 11-15-2004, 07:44 PM
leo leo is offline
Membru
Invatzacel

Multumesc Duduca pentru raspuns si pt. promptitudine.Incerc sa inteleg doar sunt finantista! La timpul potrivit am sa te deranjez pe MP si cu intrebari despre caine.
Old 11-15-2004, 10:52 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by leo
Multumesc Duduca pentru raspuns si pt. promptitudine.Incerc sa inteleg doar sunt finantista! La timpul potrivit am sa te deranjez pe MP si cu intrebari despre caine.
Ce caine, soro? Cea cu cainele e Gianiana!!!
Eu sunt din categoria celor carora le plac animalele numai in casele altora, la gradina zoologica sau in natura.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules