Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Chicago
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Chicago

Chicago need some help!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2004, 04:53 PM
Mephisto Mephisto is offline
Membru
Bobocel

Default Chicago need some help!

Buna ziua. Am 20 de ani si as dori sa vin in Chicago cu o viza de turist. As dori sa stiu cum as putea sa raman acolo, sa intru in contact cu romanii din Chicago. Am inteles ca daca imi gasesc un servici pot sa raman, sau daca ma inscriu la o universitate sau daca ma casatoresc cu cineva de acolo.
Cat timp imi este permis sa stau acolo cu viza de turist?
In caz ca vin are cineva nevoie de un coleg de camera?
As dori mai multe detalii.
Reply With Quote
Old 01-19-2004, 09:34 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default O parte din raspuns.

Acum citeva luni am pus si eu cam aceeasi problema pe forum pentru un amic din Romania ce vroia sa vina in USA cu o viza de turist. Si cred ca s-a lasat batut pina la urma...
In primul rind i-am spus sa se intereseze la ambasada USA din Bucuresti care este procedura exacta de a primi o viza de turist.
Din cite stiu eu trebuie sa prezinti un affidavit of support din partea unui cetatean american sau un rezident permanent. Acest document este garantia statului american ca acel turist va fi sprijinit financiar de cineva in cazul in care are probleme de acest fel. Pe linga asta (lucru poate cel mai important) trebuie sa ai suficente legaturi cu Romania pentru a te intoarce in tzara. Acest ultim aspect l-am auzit cu urechile mele pe data de 1 oct. 2002, cind asteptind interviul cu consulul american, la un ghiseu alaturat tocmai fusese refuzata o viza de turist din acest motiv...

Partea cu ceea ce urmeaza dupa ce ai ajuns in USA este poate mai complicata. Din cite stiu eu poti ramine ca turist maxim 6 luni chiar daca viza are o durata mai mare. Daca ramii peste aceasta perioada de timp ar trebui sa ai macar niste cunostinte (amici) pentru a te ajuta in "slalomul" pe care urmeaza sa il faci. Se poate sta din cite stiu eu mult si bine in acest fel in USA dar: NO drivers licence, NO ID...samd. Este foarte greu!
Asa am aflat si eu ca ....trist este dar adevarat... romanii ce au ajuns aici cu loteria vizelor sunt vazuti cu alti ochi de catre cei ce au ramas pur si simplu in USA peste limita vizei de turist. Parca o invidie fara limite si o ura se vede in ochii si in mintea lor, nascute din greutatea cu care au reusit sa obtina statutul de rezident permanent si momentele dificile prin care au trecut. De asta loteristii au avut un statut privilegiat dar poate din cauza norocului sau a destinului ce le-a fost dat de undeva de SUS...

Asadar in acest imens puzzle ar trebui sa analizezi ce piese ai deja si ce nu, ce piese ai putea sa le obtii pe parcurs si ce amici (prieteni) ai aici in Chicago. Si mai gindeste-te ca sa iti faci amici pe internet nu este imposibil dar trebuie sa te deschizi ca o CARTE in fata unor potentiali sponsori si viitori...prieteni.

In plus fata de cele ce le-am enumerat mai sus ar trebui sa te tina TREAZ si cu ochii spre tinta pe care o vrei atinsa, o imansa VOINTA si INCREDERE.

Succes!

Cezar

P.S. Astea sunt sfaturile mele, tu le poti lua ca atare sau nu...faci cum crezi de cuviinta!
Reply With Quote
Old 01-19-2004, 10:38 PM
Membru
Bobocel

Eu vreau sa sar peste problema cu viza. Ma intereseaza ce fac dupa ce aterizez in Chicago. Si de aceea caut un ajutor aici.
De aceea...daca sunteti dispusi sau stiti pe cineva dispus sa ma ajute va rog sa imi spuneti.
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 02:06 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default Hehehehe...

Vezi tu draga Mephisto...
Cine ar dori (putea) sa te ajute intr-o asemenea problema ...si spun ca este DESTUL de delicata si complicata... ar astepta din partea ta mai multa cooperare si comunicare. Inclusiv sa stie prin ce metoda ajungi in USA - banuiesc ca nu vii intr-un container plecat din portul Constantza...

Apoi mai intra in calcul multe alte aspecte...la care EL(EA) - persoana respectiva se gindeste. Ce fel de OM esti, cum privesti lucrurile, ce vrei sa faci dupa ce ai ajuns aici si cit de serios esti...

S-ar putea sa ti se para absurd cum pun eu problemele dar iti garantez ca majoritatea dintre cei ce sunt in US si sunt activi pe forumul asta , vad si ei lucrurile astea pe undeva pe aproape. NU este suficient sa ceri doar AJUTOR oprindu-te doar la atit. Multi dintre ei s-au "fript" iar acum "sufla" si in iaurt!

Iar comunitatea romaneasca as spune este una dintre cele mai greu de unit sau inchegat...si nu stiu de ce. Poate sufera de "SINDROMUL CAPREI VECINULUI" sau cine stie?

Apropo de asta, auzisem cu ceva timp in urma ca cei din comunitatea chineza (nu stiu in ce oras), pentru cel ce vine proaspat in USA, munceste toata lumea pentru el sa ii dea o casa si cele necesare traiului. Mie mi-a dat mult de gindit o astfel de atitudine...

Succese!

Cezar
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 02:27 AM
Membru
Bobocel

Dupa cum am mai zis...vreau si 99.9% sigur o sa vin cu viza de turist cu avionul.
Cooperare si comunicare? Pentru asta sunt aici. Orice intrebare este binevenita.

M-am gandit la partea in care persoana vrea sa stie cum sunt...mi-a fost frica sa spun deoarece...nu stiu cati m-ar crede...dupa cum si tu zici...multi s-au fript...
Greu de patruns intr-un teren in care altii au stricat o gramada. Nu am nici o vina ca multi s-au fript, dar din cauza "teparilor" eu am de suferit acuma, in sensul ca lumea priveste pe orice (ca mine) cu suspiciune.

Ce fel de om sunt? Nici nu stiu cum sa ma descriu...Sunt de partea "baietilor buni". Nu stiu ce sa zic...de fapt...cuvintele mi se par putin de prisos aici, pentru ca degeaba zic eu ca nu sunt rau sau chestii din astea pentru ca nimeni nu o sa ma creada pana nu ma vede/cunoaste. Sa zicem ca am capul pe umeri. Nu astept plocon de la nimeni. Ce vreau sa fac acolo? Pai in primul rand sa muncesc si apoi sa studiez. Bineinteles ca este usor de zis si mai greu de facut. Si crede-ma ca sunt serios. Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, ba dimpotriva, daca o sa pot o sa si rasplatesc pe cei care ma ajuta, nu o sa trec pe strada si o sa ma fac ca nu ii cunosc.

Pregatire nu am in nimic. Este un avantaj si un dezavantaj. Avantaj este ca pot sa fac orice, ma pot mula in orice domeniu si dezavantaj este ca angajatorii prefera pe cei cu pregatire. Adica nu pot sa vin acolo si sa sper la un super servici. Accept orice.Nu mi-e rusine sa muncesc si la o adica dorm oriunde acoperis sa am ca in rest e ok.

Serios? Pai daca nu reusesc in USA atunci e cam nasol pentru ca daca vin acasa nu prea am unde sa vin, in sensul ca facultatea se duce naibii si inseamna iar admitere and stuff. Sunt foarte serios in privinta asta.

Tu ai zis ca cei care nu sunt veniti prin loteria vizelor ii privesc cu oarecare ura pe cei "norocosi". Nu este cazul meu.

Chinezii au fost intotdeauna asa.
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 02:41 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default Aha...

Oki doki
tre' sa VAD
dar nu cu okii!

Sa spunem ca am inteles situatia ta.
Ar fi bine de aflat care este ADEVARATUL TAU sponsor - cel ce iti trimite Affidavitul of Support, cu care te prezinti la ambasada USA din Bucuresti si de ce nu apelezi la el pentru ceea ce va urma dupa asta?

Mai cunosti pe cineva in Chicago, de ce ai hotarit pentru asta?

Numai bine!

Cezar
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 02:48 AM
Membru
Bobocel

Am zis eu ca am un sponsor? De fapt asta caut. Nu stiu pe nimeni in state. De ce Chicago? Am inteles ca are ce-a mai mare comunitate de romani.Nu conteaza foarte mult asta si trebuie sa se gaseasca macar o persoana sa ma dadaceasca, pe deasupra este pe coasta de est, imi si place orasul. M-am gandit ca este mai primitor decat New York-ul.
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 04:28 AM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Sponsor

Abia se gasesc sponsori pentru cei ce vin legal, cu o oarecare pregatire si cu o tzinta sigura - ma indoiesc ca ai putea gasi un sponsor aici pentru conditziile in care vrei tu sa vii.
Iar cea mai mare comunitate e la NY nu la Chicago care nici macar nu e pe coasta de est.
Nu stiu despre Chicago dar la NY ai sa gasesti cu carul ilegali, cit ceea ce priveste tzepele astea le potzi primi si de la sponsori !
Been there, done that !
Good luck !
Old 01-20-2004, 04:32 AM
Membru
Bobocel

Am zis eu ca vin ilegal?
Coasta de est...ma rog...e in est
Pregatire? Da poate ai dreptate, dar asa cum am auzit este o criza de locuri de munca acuma.
Tel? pai toti care vin, vin sa munceasca.
Eu refuz sa cred ca nu exista macar o persoana care sa ma ajute.
Reply With Quote
Old 01-20-2004, 04:40 AM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Chicago nici nu este pe coasta de est, nici nu are cea mai mare comunitate romaneasca din USA. Chicago este cam la 1000 km distanta de Oceanul Atlantic, si aici traieste un numar de romani cam de 3 ori mai mic decat in New York.
In ce priveste procentajul ala de 99.9% ca obtii viza de turist... daca esti asa de sigur ca tu primesti viza.. la ce iti mai trebuie sponsor ?
Pe de alta parte... precum zici si tu... pregatire ioc, experienta ioc. Stii cu cat este platita o persoana care indeplineste aceste doua conditii, plus ca nu are nici drept de munca ? De catre o companie americana, cu NIMIC. Pentru ca nu angajeaza asemenea persoane. De catre un roman, care stie situatia in care se afla respectiva persoana.... cu salariul minim pe economie. De lucru ai gasi in asemenea conditii. La raschetat parchet, sau la remodeling, sau daca faci rost de o masina poti face pizza delivery.... Lucrezi pe CASH, si poti fi platit fie pe ora ( 7-10 $ , in functie de cat de bine "iti merge mana" la treaba), fie la zi, poti face 100$ pe zi, indiferent ca lucrezi 8, 10 sau 14 ore (remodeling sau raschetat).
Nu zice nimeni ca e imposibil sa reusesti in USA fara green card. Am un vecin care a venit acum aproape 2 ani prin CC USA. A lucrat 6 luni in campusul in care a fost repartizat, apoi a avut inca 6 luni viza turistica. A primit SSN, cu drept de munca numai pentru compania care i-a facilitat obtinerea vizei. Dupa expirarea vizei a ramas aici, are 2 servicii, amandoua platite la limita minima .... strange bani pentru avocati, sa isi poata face acte.
Dupa cum ziceam, imposibil nu este. Insa este enorm de greu... Este greu si pentru cineva care vine aici cu green card, cu cateva mii de $ in buzunar, si care are toate drepturile legale de a trai si a munci aici.... si totusi, nu il baga nimeni in seama.

Iti doresc succes in incercarea ta ...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules