Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Catre America !

Stie cineva ceva de talonul de iesire din tara?

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2004, 01:05 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Stie cineva ceva de talonul de iesire din tara?

M-am gandit sa intreb despre acest subiect, respectiv daca este sau nu necesara obtinerea talonului de iesire din tara, pentru ca pe forumul vechi am citit de acest subiect iar unii spuneau ca le-a fost cerut, altii nu. Poate ma lamureste si pe mine cineva din cei plecati mai recent cum e cu acest talon.
Din ce-am citit eu, acest talon inseamna practic o confirmare ca tu, cetatean roman, iti stabilesti domiciliul in alta tara si confima faptul ca ai toate datoriile catre statul roman platite la zi. De asemenea, am mai citit ca acest talon este cerut la iesirea din Romania, pe aeroport.
Am mai dedus ca obtinand acest talon, te scot aia din baza de date cum ca ai fi platitor de impozite si taxe in Romania.
Deci daca are cineva ceva informatii, il rog sa ni le impartaseasca si noua.
O sa incerc sa ma informez si eu zilele astea si, daca aflu ceva, nu o sa tin informatiile doar pentru mine.

O zi buna tuturor,
Gianina
Old 01-16-2004, 01:09 PM
Corneliu19RO Corneliu19RO is offline
Membru
Bobocel

Default mda...

Si eu am fost la pasapoarte sa cer acest talon si ala s-a uitat la mine ca la masini straine .. ba chiar a inceput sa tipe.. a zis ca nu e nevoie de asa ceva .. dupa mai multe insistari el mi-a zis ca tre sa schimb pasaportul ca sa imi treaca noua adresa si sa retina buletinu si ca pierd niste drepturi etc.. oricum a zis ca nu ii intereseaza pe nimeni unde stau eu chiar daca sunt roman ... mi-a mai zis ca acest lucru se poate face si la ambasada in Us ... si pana la urma m-am lasat pagubas ...
Reply With Quote
Old 01-16-2004, 01:21 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

S-a mai discutat pe tema asta acum cateva luni...
O sa iti raspund dand exemplu situatia mea.
Am plecat in septembrie 1998, fara a imi preda actele. Desi aveam deja viza, prin aprilie am fost chemat la CMJ pentru pregatirea incorporarii... in iunie urma sa sustin examenul de licenta, apoi din punctul lor de vedere as fi fost bun de luat la oaste. Le-am spus celor de la CMJ ca eu o sa plec definitiv din tara, dar nu au vrut sa treaca acolo in actele lor acest lucru... au zis ca nu are nici-o importanta, ca daca plec nu o sa fie probleme.
Asadar, am plecat in septembrie, prin Ungaria, fara a obtine statusul CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate).
Totul a fost ok, am mers in tara de 8 ori pana acum... s-au legat de cateva ori la vama de faptul ca nu am stampila respectiva in pasaport, dar asta mai mult de dragul buzunarului lor decat de dragul literei legii.
Problemele au intervenit in 2003, cand mi-a expirat pasaportul. Din fericire, eram in Romania atunci cand mi-au eliberat noul pasaport, pe care nu au vrut sa mi-l dea pana cand nu le-am dus hartiile care dovedeau ca nu am datorii catre stat si ca sunt ok din punctul de vedere al celor de la CMJ.
Am alergat timp de 3 zile pe la primarie, administratia financiara si CMJ pentru a obtine hartiile respective...
Concluzia mea: pana la urma, tot va trebui facuta si treaba asta, cu schimbarea statutului in CRDS. Insa este mult mai usor sa fie facuta inainte de a pleca din tara, decat dupa 4-5 ani, cand expira pasaportul.

Succes !
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 01-16-2004, 01:33 PM
Gianina's Avatar
Moderator
Team Member

Default iata ce am mai aflat

De pe un site cu informatii despre pasapoarte, am aflat urmatoarele:
Actele necesare pentru stabilirea domiciliului in strainatate

La depunere:
setul de formulare (se obtine la ghiseu);
pasaportul simplu;
originalul vizei de emigrare;
copie xerox de pe viza de emigrare sau de pe filele din pasaportul unde are dreptul de sedere - pag. 2, 3 si pagina cu viza;
1 fotografie color tip pasaport;
chitante in valoare de 547.000 lei si 315.000 lei.

La ridicare:
Actul de identitate;
dovada predarii livretului militar la centrul militar;
adeverinte de la sectia financiara si primarie (serviciul impozite si taxe), din care sa rezulte ca nu are debite fata de persoane fizice, juridice sau institutiile statului).

Termenul legal de eliberare a pasaportului model nou este de 20 zile.

Pasapoartele pot fi eliberate si �n regim de urgenta �n termen de cel mult trei zile de la data depunerii cererii, �n situatii, cum ar fi:
- �mbolnavirea grava ori decesul unei rude apropiate;
- efectuarea unui tratament medical de urgenta;
- citarea �ntr-un proces ce are loc �n strainatate;
- alte situatii temeinic justificate.

Persoana aflata �ntr-una din aceste situatii:
- se prezinta �n audienta la conducerea serviciilor de evidenta informatizata a persoanei pe raza careia are domiciliul, unde probeaza, cu documente, motivatia regimului de urgenta;
- face plata unei taxe de 100.000 lei achitata la C.E.C. sau trezorerii.

Acum apar si eu cu o intrebare. Pai daca imi schimba ei pasaportul asta de acum intr-unul nou, eu ce fac cu faptul ca pe viza mea apare numarul de pasaport vechi? Le iau pe ambele la mine?

Gianina
Old 01-16-2004, 09:34 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Garcea si pasapoartele

Din experientza mea pe aceasta tema ...
Garcea, de la pasapoarte cind a aflat ce e cu pasaportul meu nou mi-a zis:
"Las ca am mai vazut eu dastia ca voi care pleaca la amereca si se'ntoarce cu coada'ntre picioare ca e greu, ca aia ca ailalta de parca acolo au caini covrigi patratzi'n coada. Daca vrei sa faci la fel atunci vii matalutza cu viza inapoi aici dupa ce o iei, cu buletinu' si livretu' militar si itzi pun io o stampila ca sa potzi sa itzi aduci si tu ce vrei cind te'ntorci fara sa platesti vama."
Asha ca am zis ca o fi el slobod de gura Garcea, de la pasapoarte, dar are dreptate cu chestia de la urma si vama. Asha ca i-am dat ce mi-a cerut si acuma figurez ca "Cetatzean roman cu domiciliul in straintate" ceea ce inseamna ca bunurile pe care mi le aduc nu sint privite ca si importuri ce trebuiesc vamuite.
Ramane sa vedem ce vrea vameshul roman de la viatza mea la vara si apoi dau vina pe Garcea, de la pashapoarte.
Old 01-17-2004, 04:26 AM
Mihaella Mihaella is offline
Forumar fidel
Profesor

Default Re: iata ce am mai aflat

Quote:
Originally Posted by Daniela_Gianina
Acum apar si eu cu o intrebare. Pai daca imi schimba ei pasaportul asta de acum intr-unul nou, eu ce fac cu faptul ca pe viza mea apare numarul de pasaport vechi? Le iau pe ambele la mine?
Gianina
Da, le iei pe amindoua si va fi bine. Avem un prieten (loterist) al carui tata a devenit si el (incredibil si totusi foarte adevarat) loterist. Dupa ce tatal a luat viza, a mers la politie (municipiul Buzau) si a cerut sa i se inscrie mentiunea de cetatean roman cu domiciliul in strinatate. Dar... politistul i-a zis ca nu poate face mentiunea in nici un fel (noi am dedus ca nu stia cum se face) si le- a schimbat pasaportul, adica i-a pus sa-si faca pasapoarte noi. Oamenii si-au facut si au plecat cu amindoua spre America (cel vechi, al carui numar era pe viza si cel nou de CRDS). Totul a fost OK, au ajuns in America cu bine. Mult noroc!! (Aici in continuare avem cu totii mare nevoie de asa ceva)
Reply With Quote
Old 01-17-2004, 04:29 AM
Mihaella Mihaella is offline
Forumar fidel
Profesor

Default Re: Garcea si pasapoartele

Quote:
Originally Posted by Alex4you
Ramane sa vedem ce vrea vameshul roman de la viatza mea la vara si apoi dau vina pe Garcea, de la pashapoarte.

La intrarea in Romania acuma in decembrie m-au intrebat simplu "Aveti ceva de declarat?" , "Nu" am zis, (eventual sa le declar ca eram foarte obosita) si asta a fost toata vama I wish you the same!!

Mihaella
Reply With Quote
Old 01-19-2004, 05:44 AM
ted's Avatar
ted ted is offline
Membru
Bobocel

Default talonul de iesire din tara

Asa cum se stie despre acest subiect, parerile sint impartite. Unii au plecat definitiv fara sa avea acest talon, altii au plecat insotiti de talon, pentru ca nimeni nu l-a solicitat la plecare, altora acest talon le-a fost solicitat la parasirea definitiva a Romaniei.
Ce spune legea?
Un cetatean roman care isi stabileste domiciliul definitiv in strainatate, trebuie sa obtina inainte de plecare acest talon.
Cum se obtine?
La Politia pasapoarte, exista in fiecare judetz cite o persoana desemnata care se ocupa de aceste acte.
Cum unii dintre "garcea" de la ghiseu sint mai putin instruiti, sau scoliti, solicitati sa discutati cu un ofiter si veti obtine rezultate.
Deoarece pot sa difere actele cerute de la un oficiu la altul, cel mai bine este sa obtineti fiecare lista de documente necesare de la oficiul de politie in in raza caruia va aveti resedinta.
Cererea de obtinere a talonului tot de la oficiu o obtineti.
In general hartiile solicitate sint:
- act de identitate
- pasaportul valabil
- copie a vizei de emigrare
- adeverinta de la Administratia financiara cum ca nu sinteti inregistrati cu debite pentru proprietatile detinute (casa, auto, terenuri)
- adeverinta de la Directia generala a Finantelor publice cum ca nu sinteti inregistrati cu debite si ca aveti la zi plata impozitului pe venit
- adeverinta de predare a livretului militar
- o fotografie tip pasaport (sau doua)
- chitante de plata ceva taxe citeva sute de mii (nu stiu exact ce valoare au acuma.... unde si ce suma de plata este va va comunica "garcea")
In decurs de max 7 zile vi se va elibera talonul de parasire definitiva a tarii, vi se aplica o stampila in pasaport, in care se specifica ca aveti domiciliul definitiv in alta tara (USA), si vi se retine buletinul (cartea de identitate).
Talonul acesta il prezentati impreuna cu pasaportul si viza (la cerere) ofiterului de la Politia de Frontiera de pe aeroport la iesirea din tara.
Talonul este retinut si odata cu iesirea in tara si identitatea dvs. este stearsa din evidenta platitorilor de taxe si impozite catre statul roman.
Avantaje, dezavantaje?
Fiecare procedeaza cum crede de cuviinta, dar orice medalie are si un revers.
Multi s-au trezit cu somatii de plata la diferite impozite si taxe dupa ani multi petrecuti ca rezidenti in USA sau Canada.
Politistul "garcea" de la frontiera va poate stopa plecarea fara acest talon "daca asa vrea muschii lui", bilet de avion pierdut, nervi, cheltuieli inutile, etc.
Deci, sfatul meu este sa rezistati nervos unui ultim asalt birocratic romanesc si sa va procurati acest talon.
Bafta!
Reply With Quote
Old 06-17-2004, 06:58 PM
Ruxandra Ruxandra is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default talon de parasire definitiva a tarii

Noua ne mai ramane in tara un imobil.
Ce avem de facut?
Trebuie sau nu sa obtinem talonul ?
Old 06-17-2004, 08:16 PM
Gianina's Avatar
Moderator
Team Member

Default Re: talon de parasire definitiva a tarii

Quote:
Originally Posted by Ruxandra
Noua ne mai ramane in tara un imobil.
Ce avem de facut?Trebuie sau nu sa obtinem talonul ?
Iti da talonul si daca mai ai in tara un imobil, pe cei de la pasapoarte nu-i intereseaza ce e cu imobilul. In schmb, pentru Administratia Financiara, ca sa-ti dea dovada ca nu ai datorii la ei, se poate daca dovedesti ca ai lasat cuiva o procura de administrare a imobilului si de plata a taxelor si impozitelor(asta ca sa-ti dea cei de la Administratia Financiara dovada ca nu mai ai taxe si impozite). Si noi cand am scos adeverinta mai aveam masina si am depus o procura cum ca imputernicim pe cineva sa se ocupe de plata impozitelor pentru ea. Procura se face la orice notar.
Gianina

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules