Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Apropo > IMPORTANT

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2004, 02:23 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Despre transfer de bani din US in Romania

Intrucat zilele astea ma plimb prin diferite locuri sa culeg informatii care m-ar putea ajuta in viitoarea mea viata in America, am dat peste niste informatii legate de transferul de bani din US in Romania, cu comisioane mici si transfer rapid asa ca incerc sa ii informez si pe altii despre ce am aflat.
Astfel, pe urmatoarele site-uri gasiti aceste informatii:
https://www.ikobo.com
http://www.inoventis.net/consultanta...ro/produse.html

Parerea mea este ca serviciile astora ar fi interesante si in mod clar mai ieftine decat ce am mai gasit prin alte parti. Si foarte comode, intrucat nu mai trebuie sa te deplasezi la banca.
Sau facand comparatie cu serviciile de transfer Money Gram sau Western Union....care sunt cam scumpe...

Gianina
Old 11-21-2004, 09:54 PM
Maximus's Avatar
Maximus Maximus is offline
Profesor
Forumo-dependent

- a mai incercat cineva "serviciile" de mai sus ?

- a mai gasit cineva alte resurse (relativ la aceasta problema) ?
Reply With Quote
Old 11-28-2004, 12:09 PM
ExtraBog's Avatar
ExtraBog ExtraBog is offline
Forumar fidel
Profesor

Ce alte modalitati ar exista teoretic de transfer de bani in Romania in afara de cel on-line...Hai sa fim seriosi...
Reply With Quote
Old 11-28-2004, 05:25 PM
Maximus's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

ExtraBog, eu am intrebat daca mai stie cineva alte site-uri (in afara celor 2/4 enumerate de Gianina) prin care se pot face transfer de bani in Romania ...

resursa=site (ca doar nu m-am gandit la transfer cu sacu', cu pluta sau cu basculanta ... )
Reply With Quote
Old 11-28-2004, 06:36 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Mai exista o modalitate simpla. Persoana din US deschide un checking account, primeste un card cu logo-ul VISA pe el, apoi duce cardul in Romania. Acest card va fi folosit de persoana din Romania pentru a scoate banii direct din cont.
Avantaje:
-comision mic, 1,5 - 2 $ pentru fiecare tranzactie
-se primesc banii direct in lei, la cursul interbancar stabilit de BCR, elimionand astfel comisionul casei de schimb.
-se pot ridica banii 24 din 24, direct de la bancomate.
-persoana din US poate urmari (uneori chiar si online) tranzactiile efectuate.

Dezavantaje:
-nu exista bancomate in toate oraselele si comunele din Romania. (insa daca nu exista nici-o banca in localitatea respectiva, e mai greu de ridicat banii trimisi cu Money Gram sau Western Union)
-exista riscul ca persoana din Romania sa scoata prea multi bani. (insa depunerea banilor in cont o face persoana din US, si nu se pot scoate bani din cont daca acesta este pe zero)
-sumele care se pot ridica intr-o singura tranzactie sunt limitate (fiecare banca din Romania care are bancomat-uri isi stabileste propriile limite: 5.000.000 lei, 10.000.000 lei, samd)

Succes!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 11-28-2004, 08:00 PM
Misoti's Avatar
Misoti Misoti is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Formula aceasta este valabila si invers? Adica deschid un cont in dolari la BCR si cer un card VISA. Il pot folosi in USA?
Salutari,
Misoti
Reply With Quote
Old 11-28-2004, 08:18 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Nu stiu, nu am incercat. Insa daca are Visa pe el, ar trebui sa mearga. Atentie insa: in US, daca folosesti un bancomat al unei banci diferite de cea care a emis cardul, platesti o taxa de 1,5-2$ bancii detinatoare a bancomatului, iar apoi, in functie de conditiile stabilite de banca unde ai contul, este posibil sa te taxeze si ei 1,5-2$.

Succes!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 11-29-2004, 11:54 AM
S_orin's Avatar
S_orin S_orin is offline
Membru
Invatzacel

Quote:
Originally Posted by Misoti
Formula aceasta este valabila si invers? Adica deschid un cont in dolari la BCR si cer un card VISA. Il pot folosi in USA?
Salutari,
Misoti
Nu stiu daca la BCR e valabil, dar la BRD e sigur, m-am interesat deja, se numeste Visa International
Old 11-29-2004, 02:28 PM
HoneyBunny's Avatar
HoneyBunny HoneyBunny is offline
Profesor
Forumo-dependent

Salut, noi am incercat o data serviciul oferit de yahoo ,

cineva din statele unite a facut un card "direct yahoo" si l-a trimis incoace si el trimitea bani pe card iar noi ii luam apoi de la bancomat .
Au aparut insa cateva probleme, desi taxele de transfer erau mici , la bancomatul din Ro ridicai bani in lei iar din state se trimitea USD ... conversia s-a facut la un curs licitat intre banci .. care a fost foarte foarte prost. (La 100$ trimisi pierdeai aproape 10)
A doua problema pe care am intampinat-o a fost urmatoarea, desi nu se specifica anterior, in tari precum Romania prin acest sistem se pot trimite maxim 100$ pe zi, iar pentru fiecare nou transfer initiat plateai o suma fixa de bani , astfel la un calcul simplu pentru o suma mai mare plateai mai mult decat la Money Gram sau Western Union.

Cred ca cea mai avantajoasa metoda de plata , doar din ce am citit pana acum - nu am incercat inca, ar fi ca persoana din Ro sa aiba cont la Citi Bank , la fel si persoana din USA si sa transferi bani intre cele doua conturi, ma gandeam sa incerc dar nu am apucat.

In ceea ce priveste cardurile romanesti, eu am un Visa Clasic de la Volksbank si cu el pot plati pe net (incercat la Victoria's Secret ) asa ca sunt convinsa ca pot sa il accesez si de la un bancomat din USA, am incercat in Austria si acolo a mers.
Old 11-29-2004, 05:12 PM
Maximus's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by HoneyBunny
Cred ca cea mai avantajoasa metoda de plata , doar din ce am citit pana acum - nu am incercat inca, ar fi ca persoana din Ro sa aiba cont la Citi Bank , la fel si persoana din USA si sa transferi bani intre cele doua conturi, ma gandeam sa incerc dar nu am apucat.
cand eram in Timisoara pe punct de plecare am fost la Citibank sa intrebam daca putem deschide un cont (pentru transfer) la ei in ideea ca au filiala si in US. Au raspuns ca nu "se incurca" ei cu persoane fizice si ca eventual putem folosi cecuri de calatorie. Asadar, nu mi-as pune mari sperante in solutia de transfer prin Citibank ...
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules