|
|||
|
|||
Povestea interviului
In primul rand doresc sa multumesc tuturor celor care formeaza aceasta familie a loteristilor, prietenilor care au fost tot timpul alaturi de noi, sponsorilor nostrii care ne-au intins o mana de ajutor atunci cand aveam mai mare nevoie si bineinteles Lui Dumnezeu.
Interviul l-am avut pe data de 11 decembrie, si de la inceput va spun ca a fost usor. Asta nu inseamna ca nu am avut si noi parte de emotiile inerente unui interviu. La 9.25 ne-am prezentat in fata ambasadei si dupa formalitatile legate de securitate, am intrat in ambasada. Dupa nici cinci minute ne-am auzit numele in difuzoare si am fost invitati la ghiseul 5 ca sa predam actele, unde ne astepta o domnisoara draguta si foarte amabila (ca de altfel tot personalul din ambasada, si ma refer aici inclusiv la cei care asigurau ordinea acolo). Un amanunt dragut pe care nu l-am constientizat atunci : tot timpul, mai putin atunci cand am predat actele si atunci cand am fost pusi sa juram eu si cu Mariana ne-am tinut tot timpul de mana (o facem si de obicei, cad mergem pe strada de exemplu), dar atunci imi dau seama ca a fost pur si simplu o reactie involuntara in fata emotiilor, de a-l simtii pe celalat alaturi de tine. Ma gandesc eu acum ca poate a contat si asta�demonstra ca suntem pregatiti si avem curajul sa plecam impreuna si la capatul pamantului� Am inceput sa predau actele in ordinea stiuta (de pe forum). Am spus de la inceput ca avem si un AOS, dar pentru ca originalul era pe drum, nu putem prezenta decat exemplarul primit pe fax. L-a luat a verificat pe calculator ne-a intrebat care in ce relatie suntem cu sponsorul si cam atat, nu a mai comentat nimic. Povestea AOS-ului. Dupa mai multe incercari timide de a gasii un AOS, cu doua saptamani inainte de interviu, am scris nasilor unei verisoare de-a mele(careia ii multumesc pe acesta cale), stabiliti de mai mult timp in US cu rugamintea de a ne ajuta in acest sens. Pe data de 5 dec (cu 6 zile inainte de interviu ! si in ajun de Mos Nicolae) am primit in ghetute un email de la dansii in care ne spuneau ca ne ajuta. Nu numai cu AOS-ul, asa cum ii rugasem noi, ne-au spus ca putem locui la dansii pana cand ne vom gasi un job, si ne vor ajuta sa ne adaptam la noul loc. Va dati seama ce a insemnat asta pentru moralul nostru ? ? ? ? ? ? ? Noi ne pregateam deja sa mergem la interviu fara AOS. Si nu este vorba numai de prezentarea acelei hartii la interviu, ci si de faptul ca ni s-a luat o piatra de pe inima�ne-am gandit adesea la faptul ca vom cobora din avion, pe un aeroport in US si de acolo�se rupea filmul�nu-mi imaginam incotro o vom lua� Nu stiu daca voi putea sa le multumesc vreodata acestor OAMENI pe masura ajutorului pe care ni l-au acordat. Revenind la interviu, am avut parte si de un dus scotian : Domnisoara de la ghiseu mi-a arata scrisoarea de participare si m-a intrebat daca este semnatura mea. Bineinteles ca era a mea�numai ca� Domnisoara de la ghiseu: -Stiti, aceasta este o semnatura cam simpla, in US semnatura are o mare importanta si, o semnatura simpla formata dintr-o initiala, nu este considerata o semnatura serioasa Am simtit ca mi se inmoaie picioarele�mai ales ca citisem pe forum cateva lucruri neplacute legate de semnatura, numai ca domnisoara nu m-a lasat prea mult sa fierb in suc propriu, si a continuat : -Avand in vedere ca ati semnat la fel si in scrisoarea de participare, si in formularele trimise la KCC si in pasaport, nu ve-ti fi descalificat din cauza asta Am simtit ca revin cu picioarele pe pamant, dar pentru cateva momente am crezut ca� Ca dovezi ale suportului material am prezentat adeverite de la banca, cu data deschiderii conturilor si soldul (am avut pentru orice eventualitate si extrasele de cont la noi, dar nu ne-au fost cerute si nu le-am mai prezentat). Am avut un cont de 9250 $ (deschis cu aproximativ o luna inainte de interviu) si un altul de 80 mil. in lei. -De unde provin banii din conturi ? -Banii din conturi reprezinta economiile noastre si eram pregatit BETON cred eu, pentru a demonstra asta (v-am spus la inceput ca noi ne pregateam sa mergem la interviu fara AOS) cu : -fise fiscale pe ultimii ani -contracte de munca ale Marianei -copie si traducere legalizata dupa cartea mea de munca din care reiesea ca eu lucrez de 10 ani, -chitante de la casele de schimb valutar (am avut unele vechi de vre-o 2-3 ani, si m-am felicitat pentru faptul ca le-am pastrat in casa. Nu erau sume mari, dar demonstrau la o adica faptul ca noi obisnuiam sa schimbam economiile in valuta). Ei bine� nu ne-au cerut nimic din toate astea, dar cred ca este bine sa aveti la voi asemenea dovezi, pentru orice eventualitate. Am mai fost intrebati daca avem copii, daca am mai fost casatoriti vreodata unul dintre noi, daca am mai fost plecati pe afara. Unde vom merge ? Bineinteles, pentru inceput la sponsorii nostrii. Cam atat nu au fost foarte multe intrebari, si nu a incercat nimeni sa ne incurce in vre-un fel A..., am mai fost intrebat daca vorbesc engleza, si am raspuns ca �a little� asta ca sa ma asigur ca va asista si ea la interviul cu consulul in eventualitatea ca nu voi intelege ceva din ceea ce imi va spune acesta In final domnisoara de la ghiseu ne-a spus : -Actele dumneavoastra sunt in regula, nu sunt probleme si cred ca veti primii viza astazi. Va rog sa luati loc in sala si sa asteptati interviul cu consulul. Dupa o perioada de asteptare a urmat interviul cu consulul Dupa juramantau urmat intrebarile Consulului, care a creat o admosfera asa de destinsa incat am uitat cu totul de emotii si am vorbit cu el numai in engleza (de fapt nici nu mi-au fost puse intrebari foarte �sofisticate� care sa-mi puna la incercare engleza mea care mai trebuie imbunatatita). Cred ca interviul nostru cu consulul nu a durat mai mult de 3-4 minute. Ne-a intrebat daca am mai fost casatoriti,daca avem copii,cine este sponsorul,unde vom merge in US, ce voi intentiona sa lucrez in US. In final ne-a spus ca totul este OK, ne-a felicitat si ne-a invitat sa luam loc in sala si sa asteptam vizele. La ora 13 un pic ametiti de amploarea evenimentelor ieseam din ambasada cu vizele in buzunar. Cam aceasta ar fi povestea interviului nostru. Vom pleca in primavara, nu ne-am decis inca asupra datei exacte iar destinatia va fi in statul Illinois. In final,pentru ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, uram tuturor un Craciun Fericit, un An Nou asa cum vi-l doriti si in primul rand SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE ! |
|
||||
|
||||
Va felicit pentru vize, va doresc un inceput bun si sa dea Domnul sa auzim numai povesti frumoase ca ale voastre pe aici. Mult noroc!
Display Modes | |
|
|