Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2003, 10:24 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Azi despre sponsori si sponsoratzi - cerintze si realitate

Acuma-i atunci si sa va vad !
Ma tzin de mult sa postez aceasta idee pe forum si sa convoc la comunicare ambele partzi:Sponsori si Sponsoratzi.

Dupa cum foarte multzi stitzi si atzi auzit in America ca dealfel peste tot in lumea asta romanii se maninca precum cainii (in genere) desi mai exista si exceptzii. Ceea ce m-ar interesa de optzinut in urma initzierii acestui nou subiect e sa vedem ce si cum vad lucrurile despre acest proces al sponsorarii (ajutorarii) ambele tabere.
Sponsorii sa-si exprime pretentziile, cerintzele si celelalte detalii cu care intampina pe cei sponsoratzi, pina unde mergetzi cu ajutorul acordat si in ce domenii de actiune/activitate.
Sponsoratzii ce pretentzii avetzi de la sponsori si cit de mult vretzi sa fitzi ajutatzi sau speratzi sa fitzi ajutatzi de catre sponsor.
Poate daca s-ar defini DIN START aceste linii directoare de ambele tabere atunci ar exista o comunitate mai compacta dupa aia in care nimeni nu mai zice : "ala nu mi-a facut si nu mi-a dres asha cu credeam/asteptam/promis" sau "ala crede ca o sa il duc de manutza peste tot".
Daca voi nu o consideratzi o idee buna (deocamdata) VA GARANTEZ ca o vetzi considera DUPA si cum forumul e dedicat sa va pregateasca din toate punctele de vedere atunci hai sa abordam aceasta tema cu curaj !
De ambele partzi !

One Love, One Mission, ONE.
Reply With Quote
Old 12-22-2003, 12:17 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Voi incerca sa sparg eu gheata,caci am fost,la randul meu,sponsorizata si sponsor.Prima experienta,de sponsorizata...am venit(3)la o familie pe care o cunosteam vag,de intelectuali.Oamenii au raspuns prompt la cererea noastra,ne-au asigurat ca ne vor oferi casa si masa cat va fi nevoie.Ne-au asteptat la aeroport(adica la vreo 3 ore de mers cu masina fata de casa lor),ne-au cazat omeneste,au umblat cu noi sa ne cautam masina,chirie,sa inscriem copilul la scoala,ne-au indrumat spre magazine pe masura pungii noastre si ne-au sfatuit in legatura cu job-urile.Au facut-o dezinteresat,cu inima deschisa;tocmai de aceea afirm ca am avut noroc.Poate ca nici o rasplata nu va fi pe masura gesturilor lor.
La vreo 5,6 luni de America am devenit sponsor.Am incercat sa tratez oamenii la fel cum am fost eu tratata si,desi nu cred ca am auzit vreodata un "multumesc"(de',sunt oameni si oameni),am facut tot ce mi-a stat in putinta sa le insotesc primii pasi in America.In timp,printr-o schimbare brusca de situatie din viata mea,am devenit o necunoscuta pentru cei pe care ii ajutasem cu putin timp inainte!In decursul timpului am ajutat destui oameni,fara sa le fiu sponsor,cu toate problemele de inceput,am facut-o mereu dintr-un imbold de caldura romaneasca fara sa am alta satisfactie decat sa vad ca mana intinsa de mine,este de folos.
Am spus-o candva ca,daca situatia mea actuala nu ar fi foarte complicata,as raspunde tuturor apelurilor oamenilor de pe acest forum.Acum insa mi-e imposibil!
As vrea sa lansez un apel spre cei care nu au ajutat in felul asta pe nimeni niciodata:sacrificati cateva zile din viata voastra,putin efort si,eventual,ceva bani si dati sansa,celor care nu o au,sa ajunga acolo unde,unii dintre ei,viseaza de o viata sa ajunga!Este un gest nemaipomenit de nobil,satisfactia este uriasa si singuratatea voastra de romani devine mai putin insuportabila!Amintiti-va voi de voi cand asteptati o veste salvatoare de la cineva ajuns unde sunteti voi acum!
Iubesc romanii si imi doresc sa fiu in masura sa spunot sa ajut pe cineva care are nevoie!
Old 12-26-2003, 04:13 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA

Personal,ideea de a fi sponsorizata imi displace la culme pentru ca intotdeauna ajutorul venit dinafara mi-a dat o senzatie de disconfort...de obligatie fortata...de jena si de multe altele...Si totusi, au existat si exceptii, desigur...Este cazul de fata in care nu am avut nevoie decat de un act -care nu stiu ce a demonstrat pana la urma la ambasada...Un act obtinut cu ajutorul unor oameni de toata isprava, niste straini care s-au dovedit a-mi fi mai apropiati decat majoritatea neamurilor...si carora le voi multumi ori de cate ori voi avea ocazia si indiferent de ce se va intampla intre noi si cu noi !!!!Nu stiu (pot doar sa banuiesc )e asteapta de la noi.Stiu insa ca noi asteptam acelasi ajutor si sprijin moral din partea lor,ca si pana acum.Nu vrem suport material-avem pe ce ne baza din acest punct de vedere...
Vrem doar sa ne ajute sa facem primii pasi in directia cea buna, sa ne reduca socul de inceput si sa ne invete ce si cand si unde trebuie sa facem...Nu stiu daca m-am facut pe deplin inteleasa-iar daca nu, sa ma iertati...Si mai vreau ceva: sa nu-i dezamagim, pentru ca nu merita !!!!

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !***

PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU.
Reply With Quote
Old 12-26-2003, 04:31 PM
Théo's Avatar
Th�o Théo is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Realitatea este ca asa cum spunea si Mihaela , situatia de "sponsorizat" imi creaza un sentiment de disconfort total... Asa ca , daca tot e sa merg pe noroc pana la capat, ma voi baza doar pe contul meu in banca si apoi Dumnezeu cu mila!!! cei de la consulat vor decide !
Dar cum singurele persoane pe care le cunosc in State (sunt cetateni americani deja ) sunt ca sa zic asa pe jumatate prieteni si ii vad macar o data pe an in conditii "decente si de egalitate" ... nu pot sa-mi permit sa le cer AOS.. riscul unui refuz ar fi teribil pentru mine si ... in plus ae fi pacat sa stric o "prietenie" de mai bine de 5 ani...
Old 01-13-2004, 11:40 AM
Paulus Paulus is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Desi sunt inca in Romania,

Deci sant un "sponsorizat", eu cred ca totul se reduce la o singura chestiune (Duduca, exceptiile confirma regula...)Cine a facut armata, ma poate intelege mai bine. Eu cred ca functioneaza regula recrutului si a caprarului din armata. In cazul in care caprarul a fost f...t cand era pifan, atunci cand ajunge caprar, f...te la randul lui toti pifanii. Sau invers. Daca a fost primit omeneste, la randul lui, se poarta omeneste. Din pacate, aceasta ultima varianta este rar intalnita. Si de aici pana la "lasa sa pateasca si el ce am patin si eu" nu mai este decat un pas.... De multe ori, cei care sunt intr-o pozitie superioara (adica sunt in USA, au o situatie, etc), refuza sa ofere chiar sfaturi celorlalti, tocmai pe acest principiu. Daca respectivul nou venit, se descurca mult mai bine decat el si in scurt timp ajunge la o pozitie mai inalta, atunci invidia lucreaza non-stop. Invidia este un sentiment uman, si nu este de condamnat, poate fi chiar benefica, dar conteaza foarte mult cantitatea si calitatea ei.Intotdeauna vor fi dezamagiti si dezamagitori, intotdeauna vor exista persoane care te invidiaza chiar pentru putinul care il ai. Si asta nu este valabila numai pentru romani... Atat ca noi am gasit acea formulare superba cu capra vecinului.... Parerea mea
Reply With Quote
Old 04-06-2004, 09:30 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA

Acum, ajunsa fiind in America, pot sa-mi exprim parerea personala ,cred...Si noi suntem o exceptie care,poate, confirma regula.Am avut parte de oameni nu de nota 10, ci chiar de 20,sau chiar mai mult.Desi, m-am indoit de asta pana in ultima clipa, mai ales citind din patzaniile altora...Am mers o vreme pe ideea ca , cel putin romanii, nu se ajuta neconditionat intre ei-si m-am cam inselat...De ce spun asta...?Pentru ca sponsorii nostri nu numai ca ne-au trimis belstematul ala de AOS (care da atata si atata durere de cap...),dar ne-au oprit si un apartament de care suntem multumiti-si la un pret rezonabil, cum rar mai gasesti pe aici-asa ca am avut unde pune capul pe perna inca de la sosire, si ne-au asteptat la aeroport cu flori, camera de luat vederi si multe vorbe bune, care ne-au mers la inima,mai ales ca de-abia ne despartisem de cei dragi,si nu era usor, credeti-ma pe cuvant...cine a trecut prin asta stie mai bine...Au mers apoi cu noi si ne-au aratat cam ce avem de facut si , mai ales, pe unde...ne-au ajutat sa ne facem actele cat mai repede, desi au servici si stim cat de rar si de pretios este timpul liber...Ne-au facut rost de locuri de munca, atat mie, cat si sotului meu-in atat de scurt timp...Si cate si mai cate..
Problema este insa in cazul nostru-si constientizez asta...Ne-am cam racit, poate am avut si motive obiective...sau poate ca e doar delasarea pe care atat o criticam in tara...Stiu ca gresim aici,si sper ca in curand, cand ne vom mai linisti un pic, sa "dregem busuiocul"...Pentru ca, asa cum spuneam la inceput, noi suntem inca o exceptie care..confirma, poate,regula...

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !***

PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU.
Reply With Quote
Old 04-07-2005, 10:32 AM
Jaf Jaf is offline
Forumar fidel
Aspirant

Sponsorul cam stie la ce se expune cind face pasul asta. Iar sponsorizatul are nevoie de el "ca de aer". Eu nu am intilnit pe cineva care sa poata sa se descurce fara un "sponsor". Dar as schimba termenul cu prieten. E ceva rau in asta? Prietenul va face un bine asa ca ar fi bine sa apreciati gestul. Puteti voi, cei care dati cu piatra in "sponsor", la rindul vostru, sa faceti la fel? Comunitatea galbena are regula x4, adica daca eu am fost adus, e de datoria mea sa mai aduc inca 4. Sa nu uitam ca face bine si la impozite ;o)
Reply With Quote
Old 04-07-2005, 09:35 PM
Pitic's Avatar
Pitic Pitic is offline
Profesor
Forumo-dependent

Poti sa dai mai multe detalii despre cum "face bine la impozite"?

Thanks.
Old 04-08-2005, 07:06 AM
Jaf Jaf is offline
Forumar fidel
Aspirant

Quote:
Originally Posted by Pitic
Poti sa dai mai multe detalii despre cum "face bine la impozite"?

Thanks.
Cu cit ai mai putin, cu atit platesti taxe mai mici. Sponsorizezi, insemna ca ai cheltuit, deci ai venituri mai mici, asa ca Itzic iti ia mai putin. Pentru mai multe detalii RTFM.
Reply With Quote
Old 04-08-2005, 11:58 AM
SorinTgM's Avatar
SorinTgM SorinTgM is offline
Profesor
Forumo-dependent

Nu cred ca cei citiva $ scutiti la impoz il face pe sponsor sa te ajute ci OMENIA . Gindeste-te ca te va primi in casa lui, se va impiedica de tine every day, va treb sa te duca de mina pe la SSN si GC, la banca si prin alte locuri, sa te ajute sa -ti iei chirie si multe altele - niste chestii de care s-ar putea f simplu lipsi .
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules