Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Catre America !

Scoala copilului

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2003, 12:17 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA
Default Scoala copilului

Asa cum unii dintre voi stiu deja, fetita noastra este in clasa intai. Totodata, noi ne-am propus sa plecam prin februarie, dar inainte de a face pasul asta am vrea sa stim cam ce se intampla cu copilul in momentul in care ajungem acolo...?Trebuie sa avem GC-urile si SSN ca sa o putem inscrie la scoala(asta inseamna ceva timp in care fata nu mai invata nimic...) sau o putem inscrie fara probleme la scurt timp dupa sosirea noastra, indiferent cand va fi asta?Ajutati-ma cu un raspuns ,pentru ca este chiar o problema, din punctul nostru de vedere...

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !***
Reply With Quote
Old 12-12-2003, 05:13 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

...ce sa inteleg...? Ca nici unul dintre voi nu a trecut printr-o situatie similara?...

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
Reply With Quote
Old 12-12-2003, 05:34 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Mama lui de internet

O asteptam pe Mihaela G sa itzi raspunda la asta dar se pare ca nu a avut noroc cu DSL-ul de la Verizon asha ca am sa itzi raspund eu.
Eu l-am inscris pe Radu, baiatul Mihaelei si nu a fost nevoie de GC sau SSN ci doar de pasaport si certificatul de nastere plus dovezile de vaccinare. Am explicat directoarei ce si cum si ne-a zis sa aducem actele respective cind le vom avea.
Asta e tot.
Faptul ca pustoaica ta va ajunge in mijlocul anului nu e un mare impediment atit timp cit ai sa o inscrii in clasa a I-a, ii dau 6 luni sa va intoarca pe totzi pe dos la engleza ! Atita i-a trebuit juniorului meu sa ne dea lectzii. Dar se juca numai cu copii americani ca acolo unde s-a intimplat asta nu erau romani.
Sa auzim de bine si de "big grades" !

Si acuma hai sa ma laud un pic:
In clasa a I-a dupa ce i-au invatzat sa citeasca i-au antrenat pe totzi copii intr-un concurs de citit. Aveau copii de citit carticele de citeva pagini si pt fiecare carticica primeau intre 0.5 si 0.75 puncte.
La sfarsitul clasei a I-a al meu Alex Jr a terminat pe locul I la acest concurs de citit care a durat cam jumatate de an cu 35 de puncte iar cel mai de jos punctaj a fost 5 puncte.
Era primul lui an in America si primul an de engleza - pui de emigrant !
Asha ca eu nu imi fac griji pentru copii ci pentru parintzii lor ....
Old 12-13-2003, 04:44 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default (DE)spre copii

Eu cu familia am ajuns in martie anul acesta iar Vlad al meu avea atunci 6 ani si vreo 6 luni si in Romania nu l-am inscris la scoala fiind nascut pe 8 octombrie. L-am dat la niste lectii particulare de limba engleza in tara si am vazut cum era un chin reciproc atit pentru el cit si pentru profesoara. Bineinteles am incercat sa vorbesc cu el de fiecare data cind puteam in limba engleza...dar zadarnic pentru ca nu s-a prins mare lucru de el. Nu prea avea interes in acest sens..

Asadar am ajuns in martie, pe la sfirsitul lunii aprilie l-am inscris la kidergarden iar acolo l-am vazut ca se simtea putin stingher din cauza limbii, dar spiritul ludic pe care il au in ei a invins si usor, usor a depasit momentele in care nu intelegea ce se spune in jurul lui, adica a inceput sa prinda cuvinte si propozitii. Iar profesorii si educatorii de aici isi fac treaba - credeti-ma, ii ajuta. Creierasul lor functioneaza altfel decit al nostru...ESTE DESCHIS!!

Mama-sa lui Vlad acum studiaza si invatza engleza pentru ca in tzara cu tot sprijinul si rugamintea mea n-a facut-o, asa ca intreaba si acum de ce se spune asa si nu altfel, iar eu stiu ca nu voi vorbi engleza niciodata la fel ca cei nascuti aici dar Vlad va avea toate sansele.

La inceput ma chema afara cind era cu copii sa ii traduc ce spun ei si sa le traduc ce zice el. Acum...vorbeste de parca s-a nascut aici. Asa ca termenul de 6 luni ce l-a dat Alex este adevarat. Nu va mai faceti probleme cu copii ci INCERCATI VOI SA INVATATI CIT MAI MULTA ENGLEZA!! Iar aici il sustin pe Alex...fara engleza...nu faceti prea mare BRINZA pe aici si va cam vine sa va smulgeti parul din cap

Daca am reusi sa adoptam atitudinea copiilor in orice, sa ne amintim cum sunt ei, sa fim ca ei, am avea numai de cistigat. Copii nu intreaba cum si de ce se pronunta cuvintul asta sau celalalt ori de ce se pune timpul cutare sau alte povesti de genul acesta. Ei iau lucrurile ca atare. Da, este adevarat mintea lor este limpede ca si cristalul fara nici o stare ce sa ii abata de la ceea ce si-au propus dar... la noi lucrurile merg altfel si asta in defavoarea noastra.
Asadar luati exemplul copilului! care cade de sute de ori pina invata sa mearga si nu se da batut; copii stilcesc cuvintele dar pina la urma invata perfect o limba straina chiar 2.

Copii daca au un climat armonios in familie si niste parinti ce stiu a-i directiona vor ajunge niste invingatori AICI. Am auzit undeva ca prima generatie de emigranti este de sacrificiu din cauza multor elemente ce intra in ecuatia primului venit, dar a doua generatie deja este pe FAGAS.
Succes!

Cezar
Reply With Quote
Old 12-15-2003, 11:15 AM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Va multumesc din suflet ! Am incredere in cuvantul vostru, pentru ca...de prea multe ori ati avut dreptate... M-am linistit (si ) din punctul asta de vedere...

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules