Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Philadelphia
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Philadelphia

Grupul din NE Philadelphia

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2003, 12:21 PM
Paulus Paulus is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Grupul din NE Philadelphia

In primul rand ii multumesc lui Alex ca a imbogatit numarul de iconite emotive.......
Din cate am inteles si am vazut, aces grup este destul de numeros si de activ. Cam care este numarul, aproximativ, de membrii? Am vazut si ceva poze si m-am mai edificat intr-o oarecare masura. In ce consta activitatile desfasurate de grup? Va intalniti la o iarba verde (scuzati pleonasmul), la un gratar, la un peste, etc? Este foarte interesant deoarece am observat ca nu peste tot romanii sunt asa de uniti. Am mai spus, am observat un lucru destul de curios, majoritatea romanilor se plang de faptul ca romanii de afara sunt "altfel", nu sunt vca atunci cand sunt in tara.... Am un prieten care este plecat de curand in Toronto si intampina aceeasi problema, lipsa de prieteni. Desi este inconjurat, la propriu si la figurat, de romani. Il cunosc de foarte mult timp si pot sa spun cu mana pe inima ca este un tip deschis, un tip care stie ce inseamna adevaratele valori ale unei prietenii. Si cu toate astea, nu reuseste sa-si faca prieteni acolo unde este. Desi , am mai spus, este inconjurat de romani si la servici si acasa si pe strada...Chestia curioasa este ca toti, desi sunt in aceeasi situatie, se plang de faptul ca nu au prieteni. Si ca sa fiu mai concret, sa incerc sa dau un exempu. Si-a cumparat o masina si, cum fac mai toti romanii, a vrut sa o ude... A invitat romanii de la locul de munca si pe cei cu care este vecin (pe vecinii apropiati, ca blocul este plin de romani ( cca 3/4 ). S-a pregatit, a cumparat toate cele necesare si la ora stabilita a venit........nimeni.
Nu pot sa spun ca pe cei invitati ii cunostea foarte bine, dar asta era si unul din motivele pentru care a facut acea invitatie, sa se cunoasca mai bine. Va dati seama ca a fost foarte dezamagit. Pana la urma m-a sunat pe mine, aici in Romania, sa-mi spuna ca este suparat ca nu a venit nimeni si sa ciocnesca si el un pahar de bere cu mine prin telefon....
Este foarte adevarat ca pe un anumit grup de prieteni trebuie sa ii lege ceva comun, sa fie, cat de cat, pe aceeasi lungime de unda. Eu credeam ca distanta si faptul ca sunt niste straini intr-o tara straina este suficient pentru a te bucura atunci cand auzi dulcea limba romanesca. Dar se pare ca lucrurile nu stau chiar asa. Si ca sa nu o mai lungesc, pe voi, grupul Philly, din care aspir sa fac si eu parte, ce va leaga?
Reply With Quote
Old 12-09-2003, 04:34 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Noi

Cred ca ar fi mai bine sa las pe altcineva sa vorbeasca despre asta iar cea mai buna idee ar fi sa convoc pe cineva dintre "bibani" sa va povesteasca, indiferent cind a venit la Phila.

Mihaela ?
Diana ?

Paulus va asteapta cu niste precizari ....
Old 12-10-2003, 06:35 PM
Dia Dia is offline
Membru
Invatzacel

Ar fi multe de spus in legatura cu acest subiect, dar ca "bibanel" nu cred ca le stiu eu pe toate, poate nici pe toti!
Inca nu ne-am dezmeticit foarte bine dupa 2 saptamani de America, dar ne simtim ca intre prieteni de o viata!
In fiecare zi aflam lucruri noi de care nici habar nu aveam ca exista si poate ca ne-ar fi luat mult timp sa le descoperim de unii singuri. Si crede-ma, ca si nou venit intr-un sistem diferit de cel in care ai trait, sa ai o informatie corecta conteaza foarte mult!
Inca nu ne-am mutat la casa noastra, nu avem inca un job, nici macar actele nu ne-au sosit, dar a doua zi cum am sosit aici am fost la peste, iar de thanksgiving am fost la prieteni!
Sunt multe de povestit, dar cum nu sunt un bun narator, si nu vreau sa para ca fac reclama cuiva, ma opresc aici si las loc celor cu vechime mai mare pe aici sa isi spuna parerea!
Reply With Quote
Old 12-11-2003, 10:32 AM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA

Ma roade invidia(la modul cel mai serios) ori de cate ori vorbiti despre grupul vostru!!!!-cu atat mai mult cu cat inca nu stim exact unde vom ateriza noi...tentatiile sunt mari, primejdiile multe....

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !***
Reply With Quote
Old 12-11-2003, 12:28 PM
Paulus Paulus is offline
Forumar fidel
Aspirant

Cred ca ce ma sperie cel mai rau de USA este legat de acest subiect. Eu unul fara prieteni sunt mort. Nu ma sperie faptul ca s-ar putea sa nu gasesc un job, ca o sa am probleme de adaptarea cu stilul de viata american si altele. Faptul ca ai prieteni conteaza foarte mult. Mai ales atunci cand ai un necaz. Nu este vorba neaparat de un ajutor material sau de alta natura, dar pur si simplu faptul ca poti sa-ti versi necazul tau cuiva si sa tragi o injuratura colectiva conteaza (pentru mine) foarte mult. Si chestia asta cred ca este valabila pentru multi oameni, dar nu pentru toti. Cunosc si oameni care se simt bine singuri, dar pe care nu reusesc in ruptul capului sa-i inteleg. Si faptul ca este un grup de prieteni deja organizat inseamna pentru mine ENORM. De fapt, asta este si principalul motiv pentru care am ales sa venim in Philadephia (sper ca acest vis sa se realizeze...). Incerc sa-mi dau seama ce ar fi simtit Diana, sau oricine altcineva, care abia a venit si inca nu are casa, job, etc. Si aceste lucruri nu se uita. Sau, cum spunea si Iorga, "cine uita, nu merita".
Va doresc din tot sufletul sa o tineti tot asa si sa va........inmultiti!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules