|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Olalala...povestea de pe 3 decembrie de la Ambasada SUA
Haideti sa va spunem si noi povestea noastra de la interviu!
Am avut interviul la ora 9:30 programat asa ca pe la 9:20 am fost in fata la Ambasada si am intrat cred ca pe la 9.30. A urmat perchezita, bla bla bla, si am urcat la et 1 acolo unde sunt cei cu Loteria vizelor! Pe la 10 fara un sfert auzim cum ne striga sa venim la ghiseul 6�ne ducem frumos acolo si dam ochii cu blonda . Nu mi s-a parut asa de acra pentru ca am avut de a face cu specimene si mai acre atunci cand am umblat dupa acte � da era oricum(pentru cum ar trebui sa fie o persoana in cladirea aia) Primu lucru care ma intreaba: - Cine a semnat aici? (aratase foaia de participare la Loterie) Raspund in engleza ca eu am semnat (Mai pune apoi inca o intrebare minora da nu mai stiu ce�.si eu iar ii raspund in engleza la care blonda furioasa imi zice ca nut re sad au acuma test de engleza acolo cu ea si ca pot sa vb in romaneste ) Dupa aia ma pune sa semnez de 5-6 ori ca sa reproduce semnatura! Upssss�m-an morcovit atunci �ca steam ca cu o zi inainte au pikat 2 familii pe kestia asta�ce mai�am zis ca nu e de bine� Apoi incepe sa ne ceara actele in ordine�ne da copiile Xerox la unele acte�nu mai stiu daca la toate�da ne da copii Xerox inapoi. Ia diploma mea de BAC si se uita la ea in lumina. Ma intreaba daca am mai fost in afara si ii zic ca nu. O intreaba sip e sotie la fel�ea fusese. A intrebat cat a stat cel mai mult in afara? Ea ii zice 5 luni. II cere sotiei buletinul veki�vede akolo o viza de SUA pe care o anuleaza. Cere si suportul material�Am avut vreo 12500 de Euro�1670 de $ si 100,7 milioane. Estimeaza blonda banii romanesti la 3400 $ aprox ca sa stie consulu cam cat face. Ne intreaba de unde avem banii�ii spunem ca de la parinti si de la nunta si ca am adus si o declaratie de a parintilor cum ca ei ne doneaza banii aia, semnata de ei si in romaneste si in engleza(nu am facut-o la notar, am facut-o noi ca la notar nu se putea decat cu contract de donatie si se lua procent din bani). Blonda zice ca nu is bune declaratiile alea ca trebuiau facut asa: Subsemnatul �.. domiciliat in�cu BI seria �..in calitate de �. declar ca � si noi nu am avut-o formulata asa si ne-a zis ca nu are nici o valoare si ca va trebui sa dam explicatii consulului de unde avem banii . Ne cere dovezi ale relatiei...scot niste mailuri listate la imprimanta si un album cu poze destul de gros(blonda zice ca pozele de la casatorie nu au nici o relevanta, trebuie sa fie poze mai veki)...ii dau mailurile pe sub ghiseu...si apoi..trouble...cum sa ii dau albumul ca nu incapea. Blonda vine cu ideea salvatoare si zice sa il deskid la jumate si sa il inghesui pe sub ghiseu...a mers. Apoi ne pune sa ne ducem sa platim cei 870 de $ pt aman2. Ne ducem, aducem chitantele si ne pune sa asteptam.(Ne-a mai intrebat blonda si daca am mai fost casatorit, care era numele sotiei inainte de casatorie, si m-a pus sa modific in formular apoi pe care il completasem prima data cand nu eram casatorit cu datele curente...cam asta a fost principalul la blonda... Mentionez ca ea era singura care se ocupa de loteristi in ziua aia, nu mai se ocupa nimeni la nici un alt ghiseu). Asteptam...de pe la 10...in care cascam si noi ochii pe acolo sa vedem cine mai e cu Loteria vizelor...si vedem un tinerel de vreo 30 de ani singurel, o doamna de vreo 55 de ani, o familie cu 2 copii mici de tot(2-3 ani cred), o familie cu 2 copii mari(14-15 ani), si un cuplu(o gagica blonda cu un tip). La un momet dat observ ca la ghiseul 5 statea blonda si se uita pe acte...pe poze...si zambea. Si imi zik...wei da doar nu o zambi asta asa de una singura ...si ups...vad ca apare si o mana de barbat acolo si imi zic ca ...gata a venit consulul si se uita impreuna la acte si la dovezile relatiei. Dupa aia pe la 11 ne auzim kemati la ghiseul 5 si acolo ne astepta consulul si blonda f fericiti aman2. Ne pune consulul sa ridicam mana dreapta din prima si sa juram ca o sa spunem adevarul. Apoi ne intreaba : -De cand ne cunostem.. .de 5 ani. -De cand suntem impreuna - de 3 ani - Cand v-ati casatorit? - 20 sept 2003 - cand am decis sa ne casatorim? - dupa vreo 5-6 luni de cand suntem impreuna, DAR am zis ca urma sa ne casatorim doar dupa ce terminam facultatile. - cand ati terminat facultatile? - vara asta - Hahahaha...rade consulul...bine jucat... Dupa aia zice el o poanta in care se lua de fapt de faptul ca am avut si Euro si ca am dat peste cap piata de capital in dolari...ceva de genu asta la care ranjea si blonda Apoi ma pune sa semnez pe un formular si imi zice sa astept pana imi da vizele. Asta a fost tot!(A mai intrebat consulu si ce meserii avem si sotia e economista si eu programator si ce dorim sa lukram acolo...si am zis ca programator...si sotia zicea ca ar dori sa faca un doctorat pe acolo. NU AM AVUT AOS SI NICI NU NE-AU CERUT, am avut deci in total cam 19.5 mii $) Urmeza pe acolo familia cu copii mici...trec de blonda si ajung la consul...vb cu consulul si ii trimite inapoi ca am auzit ca sotia nu avea caierul din Italia si i-au trimis inapoi sa aduca cazierul ala. Intra si cuplul ala la consul...ia actele inapoi si nu stiu unde au plecat...nu stiu pt ce i-au trimis inapoi... Trecuse de blonda si tinerelul ala de 30 de ani...ajunge la consul...ii pune intrebarile clasice...si la un moment dat il intreaba daca e casatorit si el zice ca e logodit. Bla bla bla ii da consulu viza, si ii spune apoi consulul: DACA AI GANDURI SERIOASE CU FATA SI VREI SA O IEI CU TINE AR TREBUI SA TE CASATORESTI INAINTE SA PUI PICIORUL IN SUA PT CA APOI VA DURA 4-5 ANI CA SA O IEI. DECI DACA VREI TE CASATORESTI ACUMA SI II TRIMITI SI EI ACTELE SI MAI VII INCA ODATA LA INTERVIU. GANDESTE-TE BINE!!!! (am scris asa cu majuscule ca sa vada si aia care au pb de genu asta ca se poate face cumva) Urmeaza doamna de 55 de ani....ajunge la consul...nu stie engleza...zicea ca tre sa ii vina AOS-ul din sua...o trimite sa aduca AOS-ul. Urmeaza la consul familia cu copii mari (vb toti parca in engleza mai putin doamna) totul e bine si la ei. Asadar...pe la ora 12:30 primim vizele..noi(Luci si Crenguta ), tinerelul, si familia cu copiii mari. Cand ne da blonda vizele ii spune inca odata tinerelului cu casatoria cum sa procedeze ca sa o ia si pe logodnica, insa ii spune ca va trebui sa aiba dovezi ale relatiei puternice, ca va trebui sa mai achite inca odata taxa de 335$ pt el si ca viza care tocmai o luase va fi anulata si ca daca nu va fi in regula urmatorul interviu(adica daca va incerca sa transporte doar o persoana in SUA) va pierde viza(si banii de la interviu of course). Concluzie Noi am ajuns la urmatoarea concluzie...treaba cu semnatura e doar o vrajeala...omu nu are cum sa fie o imprimanta care face la fel semnatura mereu...eu nu pot sa zik ca am avut semnatura la fel exact...e facuta in functie de cat de inghtata ai mana, de cum stai, de cat de stresat esti...e facuta in functie de n variabile. Deci...semnatura e un motiv politicos(sau mincinos cum vreti voi sa o luati) de a respinge pe cineva de care nu le place si care indeplinesc totusi niste cerinte...si in special sunt vizati cu semnatura(cel putin din cate am observat noi pana akuma) familistii mai in varsta cu copii(mai ales mici), care nu stiu sa vb engleza, care nu au meserii cautate...kestii de genul asta. La noi ce ne-a ajutat f mult la interviu sa il luam, pe langa bani, au fost urmatoarele 3 kestii: 1. Sotia a fost in SUA ca student 2. Eu aveam diploma de Automatica si Calculatoare 3. suntem tineri si nu avem copii mici Imi pare rau pt cei care au fost respinsi pe baza de semnatura...inteleg ce e in sufletu lor...dar rog pe cei care au fost respinsi asa sa confirme daca e asa cum am zis noi sau nu...cu semnatura... Toate cele bune...si multa bafta in continuare!!!! PS: cred ca noi o sa plecam prin mai...eu abia m-am angajat si vreau sa fac ceva exp profesionala inainte sa plec(mai ales ca m-am angajat la o firma destul de mare acuma) si sa treaca si iarna! PS la PS: multumim si noi lui Alex ca a initiat forumul asta si tuturor celor de pe site care contribuie la �propagarea informatiei� PS la PS la PS: am avut ieri un ranjet cat noi de mari toata ziua si cred ca am dormit cu ele asa azi noapte ca dimineata tot la fel ne-am trezit cu ele |
|
||||
|
||||
Nu cred si nu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste motivele unei eventuale respingeri...
1.Cunosc cazuri de familisti in varsta care au trecut cu brio de interviu 2. cunosc cazuri de familisti cu copii mici care, de asemenea, nu au avut probleme 3.nici noi nu am calcat vreodata prin America, unde mai pui ca nu avem, nici unul dintre noi, studii superioare(si zau daca au fost macar interesati de lucrul asta la ambasada...) 4.... ce Automatice???...ce Calculatoare??....nu am avut nici macar tangente cu asa ceva...nu ne-au intrebat nici macar daca am absolvit vreun curs de calificare... 5. suntem oameni in floarea varstei...30 de ani...dar avem si un copil destul de mic-7 ani...si unde mai pui ca la data interviului nu facusem rost de pasaportul fetitei....!!!! Nu faceti o psihoza din acest interviu, va rog frumos, pentru binele acelora care inca nu au trecut de el !!! Am totusi convingerea mea ca ,inca dinainte de interviu, se stie la ambasada cine-l va trece si...cine nu ! Si inca ceva: de atata stres, la interviu zambetul nostru nu prea a mai fost ce trebuia sa fie...nici macar ranjet...am incercat insa sa ne pastram demnitatea...sper sa fi reusit, in final...
|
|||
|
|||
Mihaela, nu am cerut confirmari de la cei care au luat, ci de la cei care NU au luat din cauza semnaturii!
Nici semnatura consulului nu e kiar perfecta pe cele 2 plicuri care le-am primit, deci e clar ca e o cacialma cu semnatura! Si chiar daca nu iti cer ei ceva...ei inainte sa te cheme in fata consulului analizeaza cu atentie fiecare hartiuta pe care o depui la blonda. Si apreciaza daca ai mai fost in SUA, sau daca ai o facultate, iar consulul nu se supara delok daca ai si un master, sau ai de gand sa faci un doctorat prin state sau nu mai stiu eu ce, la fel de tare cum se bucura daca ai si pe cineva in SUA. Oricum ma bucur ca ai pus postul ala ca sa ii incurajezi pe toti, nu trebuie speriata lumea ca dracul nu e asa de negru cum pare!(Eu nu am vrut sa sperii pe nimeni) Deci..loterie e doar la invitatia la interviu, apoi acolo la interviu nu mai este chiar asa de loterie precum pare! S-auzim numai de bine! |
|
||||
|
||||
parere
Sincera sa fiu Luci, nu stiu daca in fapt conteaza faptul ca ai o facultate sau nu pentru interviu intrucat in cazul meu, eu am o facultate dar este una inutila pentru America si totusi nu am avut probleme din cauza asta. Pot spune ca sunt direct un muncitor necalificat pentru America intrucat nici diploma de bacalaureat nu m-a scos cu vreo calificare, intrucat am facut un liceu de filologie-istorie, si totusi nici asta n-a contat.
Ceea ce cred eu intr-adevar ca ii intereseaza pe ei este sa-i convingi ca poti sa te descurci in America. Ce am spus eu mai sus este doar o parere, dar asa cred eu. In final, felicitari pentru viza luata si multa bafta tuturor celor care urmeaza. Daniela |
|
|||
|
|||
Comentariile referitoare la semnatura cred ca le pot face cei ce au trecut prin acest lucru. Este ridicol dupa cum v-am mai povestit, semnatura este un pretext, la fel cum Luci a remarcat, pentru a nu acorda viza, in cazul meu nu existau nici un fel de motive din cele reale, provenienta bani, proprietati, AOS, studii, unde asa cum Luci a spus doamna a controlat in lumina diploma, iar la mine nici nu am apucat sa spun nimic pentru ca doamna "stia dinainte" ca semnatura nu este in regula si ca sa practice o psihologie cat mai convingatoare am semnat de cel putin 15 ori, apoi ea a spus ca nu e pe lungime, ca nu e continua, ca nu se aseamana cu pasaport , ca in permis are 2 liniute, dar ca in final imi ea actele si domnul consul decide, care si acesta dupa ce am jurat a tot incercat sa ma convinga ca eu nu sunt eu, ajungand in final sa-mi argumenteze ca ar fi continua, dar ca liniutele terminale nu sunt totdeauna in acelasi numar.
Intradevar mana omului nu este o stampila iar caracterele semnaturii se definesc nu prin nr de liniute sau marime in latime si lungime. Dupa cum bine a remarcat Luci lucrurile se refuza sau tergiverseaza numai in anumite conditii. Daca poate sa-mi raspunda cineva care a fost in situatia mea, 6 membri de familie, 4 copii, din care 2 ai sotului din alta casatorie, sot de 46 de ani si eu 36. Doi din copii la scoala unul in apropiere si altul la facultate. Nu am vazut in tot forumul asa complicatie. Din tot ce mi s-a intamplat nu pot trage decat o concluzie se pare ca loteria este castigata de o semnatura si nu de o persoana. Nu vreau ca nimeni sa fie panicat dar este bine ca fiecare din noi sa-si analizeze situatia foarte bine, de unul singur, sa consulte lista cu meserii cautate in state, sa vada media copiilor/familie, sa aiba o medie de varsta acceptabila etc, incat sa nu-si de-a viata peste cap asa cum s-a intamplat cu noi ca dupa aia sa fie profund dezamagit. |
|
|||
|
|||
Deci se pare ca nu e vorba de semnatura... Imi pare tare rau pt tine Florina!
Oare ce or sa mai inventeze la anul? |
|
|||
|
|||
Nu mai bine pentru aia care semneaza cu degetul?(Asta ca sa fac si eu haz de necaz)
|
|
||||
|
||||
Ca de obicei si parerea mea
Probabil au si ei un "Plan" de realizat si atunci se leaga de situatzii mai delicate, in cazul Florinei cei 4 copii din 2 partzi dar LEGAL nu au ce face impotriva celor fara studii atit timp cit TOT LEGAL conditziile de participare la loterie precizeaza necesitatea existentzei DOAR a diplomei de BAC.
DECI nu exista criterii profesionale preferentziale ! Familii cu copii mici si chiar femei insarcinate au trecut cu gramada de interviu DECI nici numarul de membri in familie sau virsta acestora nu e criteriu de refuzare a vizei. Singurul criteriu, subiectiv dealtfel este pe romaneste: "-a trezit cu fatza la cearshaf in dimineatza aia"; sau pe americaneste : "Woke up on the wrong side of the bed" asha ca eu unul m-ash certa cu ei la cutzite mai ales ca din cite imi dau seama NU CONSULUL e cel care a decis problema cu semnatura ! Jencina Blondinka aka Blonda de la ghisheu e cea care n-a dormit bine SI NU E EXPERTA GRAFOLOGA ! Oricum felicitari noilor "absolventzi" de loterie !
|
|||
|
|||
Cu toate ca nu am mai scris nimic pana acum (sunt dintre cei care doar stau si culeg informatii, ar zice Alex ) as avea o intrebare pentru Florina. Ai mentionat ceva de un cazier de la ambasada Israel-ului la un moment dat. Ai stat mai mult timp acolo si ai muncit? Poate la negru? Ai avut vreo problema la vreuna din ambasadele Canadei sau Israelului? In vreuna din aceste tari? Iti cer scuze in avans, deoarece nu vreau sa rasucesc cutitul in rana, dar chiar m-ai facut sa-mi pun niste in trebari dupa experienta ta. Ceva nu se leaga....
|
||||
|
||||
Foarte rau pentru viitorul tau !
Quote:
De ce ? Simplu din punctul MEU de vedere .... Pina acum cei adusi la Phila sau sponsoratzi de mine nu au facut parte din categoria mentzionata de tine mai sus pentru simplu motiv ca daca nu ii cunosc si ii "miros" nu ii pot ajuta personal sau sponsora si presupun ca nu sint singurul dispus sa sponsoreze care "culege informatii" de pe forum despre potentzialele vitoare "victime". Mutzenia nu duce la nimic bun, comunicarea insa poate duce la succes ! Asha ca sfatul meu pe viitor pentru cei din categoria amintita de tine mai sus ar fi SA COMUNICE si ceva bun se va intimpla ! Daca nu cunosc nu am cum sa mi se puna pata pe cineva ... Cred ca rindurile mele de mai sus raspund la o mare intrebare a tuturor loteristilor fara sponsor : CUM GASESC UN SPONSOR ?
Display Modes | |
|
|