|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Karina Maria & Horatiu - New Jersey - 2004
Sunt Karina Maria si asa cum va spuneam in 2 Decembrie am avut interviul.
Multumesc lui Dumnezeu am reusit, am trecut cu bine, chiar usor as putea spune si avem vizele. Am sa incerc sa va spun cum a fost la noi. De inceput am constatat ca cele doua ghiseuri unde se predau actele erau de fapt unul - acela cu blonda, probabil colega ei era libera in ziua respectiva � dar pentru ca am fost bine pregatiti si am avut dosarele corect intocmite pot spune ca a fost chiar amabila. Asta pentru ca cei ce urmeaza a avea interviul, sa nu fie chiar speriati daca vad ca sunt la ghiseul lui �Gabi Szabo� Totul a decurs foarte bine. Am stat chiar langa ghiseul nr.6 si pe la ora 8 si jumatate a fost chemata prima familie sa predea actele, dupa care am urmat noi. Cu usoare emotii � firesti de altfel � care insa au trecut in fata blondei cand am vazut ca lucrurile decurg in bune conditii, am predat actele, am platit si ni s�a spus sa asteptam. Ne-am dat seama ca trebuia sa asteptam pana ce toti cei cu loteria treceau pe la ghiseul nr. 6, iar dupa incheierea etapei de predare a actelor, in aceeasi ordine in care am fost chemati si inainte, de data asta ne�a chemat consulul � un tip ok zambitor si amabil, care banuiesc ca era informat de blonda despre fiecare dosar. Se sta foarte putin la interviu cu cosulul, noi cred ca am vorbit 2 minute, adica dupa ce am jurat ca ce afirmam acolo este adevarat, ne-a intrebat cine este persoana de la care aveam AOS � i-am spus ca suntem prieteni de familie si nu parea sa fie interesat sa afle in amanunt de unde si cum ne cunoastem chiar daca eu i-am explicat in cateva cuvinte, dupa care ne-a intrebat cu ce ne ocupam aici, am raspuns, ne-a zambit si ne-a spus sa asteptam. Cred ca atunci am stiu ca totul este bine si am asteptat fara a mai fi stresati si dupa ce s-au incheiat interviurile, a venit blonda cu vizele, ni le-a dat si a avut un mic discurs, iar noi eram fericiti ca am reusit. In cele de mai sus v�am spus cum a fost la ambasada, dar cred ca cel mai important este sa fiti bine pregatiti si totul sa fie in ordine cu actele si pentru aceasta poate ca nu va plictisiti daca o sa spun inca o data ceea ce este adevarat s-a spus de multe ori pe forum si totusi poate ca va ajuta. Spun asta pentru ca si eu, desi citeam aproape zilnic tot ce se scria pe forum, am fost mai mult decat ajutata de faptul ca pe langa ca am stat la Daniela_Gianina in aceasta perioada dinaintea interviului si ca m�a primit in casa ei ca si cum am fi fost prietene de cand lumea � fapt pentru care nu sunt suficiente cuvintele sa ii multumesc, decat doar sa stie ca are in mine un PRIETEN ADEVARAT oricand si oriunde vom fi - ei bine m�a ajutat enorm faptul ca ea stia perfect cum trebuie prezentate actele si am putut pregati totul impecabil. Este adevarat ca aveam pregatit tot ce trebuia, dar pentru mine era un factor de stres sa nu stii exact care este cea mai buna forma de prezentare. De aceea sper sa nu plictisesc pe cei care stiu, dar poate pe unii dintre cei care citesc aceste randuri sa ii ajute ceea ce voi spune in continuare. CONCRET. Fiecare membru al familiei sa aibe un dosar in care actele sa fie in ordinea precizata in foaia primita in plicul al doilea. Fiecare act original, copie si traducere legalizata, prinse cu o agrafa - este cel mai practic. (nu in tiple sau altfel) Prima data ti se cer fotografiile si pasaportul. Daca vreti sa fiti siguri ca sunt corecte celebrele fotografii intr�o ureche, ar fi bine sa le faceti la microbuzul din fata ambasadei sau la Kodak la Unirea unde le�am facut si noi pentru ca se pare ca de acasa este mai greu sa fie chiar pe gustul celor de la ambasada. Dupa aceea iti arata aplicatia care ai trimis-o initial si te intreaba daca tu ai semnat-o. Din pacate asta se pare ca are importanta capitala pentru ca cine nu poate demonstra ca este semnatura proprie este refuzat. Imi pare foarte rau sa va zic ca au fost ieri doua familii, cu copii, care nu au primit viza pe motiv ca au avut probleme cu semnatura. Cine stie ca el a semnat este in regula. Apoi ti se cer actele unul cate unul. Invitatia la interviu cea din plicul al doilea, certificatul de nastere, de casatorie � daca este cazul, cazierul, din nou la cine este cazul este intrebat de livret militar, apoi diploma de bacalaureat, si daca ai mai multe diplome � de licenta si postuniversitar poti sa le dai pe toate, a luat tot ce i-am dat si spun asta pentru ca cine a avut acte in plus care nu trebuiau nu le-a luat, dar aici chiar daca este suficienta diploma de bacalaureat iti ia daca ai si alte diplome. Asta este valabil pentru aplicantul principal la celalalt nu i se cere nici o diploma. Si acum dovezi de suport financiar. Aici o sa ma refer strict la cazul nostru unde stiu mai bine cum au stat lucrurile. Noi am avut un cont de 5200 $ la Banc Post si altul de 5000 $ la BRD si echivalentul in lei a vreo 4500 $ in actiuni. Aveam conturi deschise din 2001 dar erau in lei si abia dupa ce am primit plicul castigator am transformat depozitele din lei in dolari si pentru ca asa figurau cu data mult mai recenta, ne-am pregatit cu o gramada de acte si extrase de conturi, cu istoricul conturilor, pe care le aveam separat in cazul in care vor lamuriri suplimentare, dar a fost suficient ce am avut in dosar � adica de la fiecare banca am avut o scrisoare cu antet, stampilata si semnata de directorul bancii in care se specifica ce conturi avem si de cand suntem clientii bancii respective. Asa ca am avut scrisoarea respectiva, o copie si traducerea ei legalizata plus extrasul de cont, asta la fiecare banca in parte, iar pentru actiuni am avut la fel o scrisoare de la agentia de brokeraj, copie si traducere legalizata. Fiecare set pins intr-o agrafa � va amintesc Dupa ce am predat aceste acte ne-a intrebat daca mai avem si alte dovezi de suport material, dar asta cred ca este doar un mod de a sti daca a incheiat cu predarea actelor. Noi aveam si AOS era in dosar si cand m-a intrebat daca mai am si alte dovezi de suport material l-am aratat si pe acesta. Acum cand stiu ca a fost o pereche de tineri din Baia Mare care au avut 9000 $ in cont si o evaluare de proprietate pe care nu au luat�o in considerare ca nu era chiar in regula si nu au avut probleme au luat vizele, ma gandesc ca se putea si fara a arata AOS � ul, dar important este ca am trecut cu bine. Asta ar fi povestea de la ambasada americana din Bucuresti. Chiar daca suna a la premiile Oscar, simt nevoia sa ii multumesc inca o data Danielei_Gianina � stie ea de ce � si lui Alex ii multumesc din tot sufletul pentru ca ne-a facut viata mai usoara, ne-a ajutat sa ne mai luminam cu privire la subiectul asta si poate nu numai si tuturor celor de pe forum de aici si din America ce intretin acest spirit minunat. Doamne ajuta tuturor, Va pup cu drag si mai vorbim, Karina Maria si Horatiu |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|