|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Mihaela si Tibi Iacob - Chicago - 2004
Iata ca ,intr-adevar,cu ajutorul "cheilor" gasite pana acum si LACATUL nostru s-a deschis...
Dragi prieteni, nu avem vizele propriu-zis in mana, dar este ca si cum le-am avea...A mai ramas de scos pasaportul fetitei si de prezentat la ghiseu,fara o data limita la dispozitie... Cum a fost...?Adevarat razboi psihologic-si nu spun asta ca sa va sperii,ci ca sa stiti in mare la ce sa va asteptati.Am nimerit la "Gabi Szabo",la ghiseul numarul 6,si am avut impresia tot timpul ca sunt (in ochii ei, cel putin) ultimul cioban venit cu caruta la capitala...Eram imbracati frumos, miroseam si mai frumos...dar de impresia asta nu am scapat asa usor... SI TOTUSI: mi-a devenit chiar placuta,poate para greu de crezut... Nu a fost nevoie de reproducerea semnaturii,actele le-am prezentat in ordinea ceruta(chiar a ramas cu ochii mari cand a vazut cum era organizat dosarul)...iar sinceritatea mea...debordanta-si cred ca aici am castigat cu adevarat !!! M-a mustruluit cand a vazut diploma de bac pe care, dintr-un exces de zel, o plastifiasem ,nestiind ca astfel ii distrug timbrul sec... "Ce este asta?..." "...?..." "Cine v-a spus sa faceti asa ceva???..." "...???..." "Dumneavoastra nu stiti ca daca ati plastifiat-o ati distrus timbrul sec ???!!!" "...Chiar nu mi-am dat seama, va rog sa ma credeti..." "Cum nu v-ati dat seama ?...(studiu amanuntit,aproape sub lupa..)..asta in America nu valoreaza nici doua parale, va trebui sa va faceti alta!" ...etc...etc...etc... (despre AOS nu va mai povestesc, nu cred ca au dat doi bani pe el).. "Vorbiti engleza?" "Foarte prost" ....ideea este ca in momentul in care ,dupa un tir intreg de intrebari si ironii, ne-a trimis sa platim vizele si sa asteptam interviul cu consulul ...ne intrebam de ce o mai facem, in fond...? Am intrat la 8,00 fix...Interviul a avut loc la 11,30...aproape 4 ceasuri de asteptare,nervi, stat numai pe scaun, picioare umflate...copil plictisit...emotii...si iar nervi... La interviu,consulul ne-a pus sa juram si s-a amuzat in momentul in care fetita a ridicat si ea mana stanga(!)...Am raspuns prompt la primele intrebari, in limba engleza,lasand-o masca pe "Gabi",care se pregatea sa ne traduca ce spune el...Urmatoarele intrebari, care erau mai complicate, au avut parte de raspunsuri in limba romana...Asta e!-nu fac inca parte dintre vorbitorii inraiti de engleza...dar sa stiti ca nu a contat deloc.Cand ne-a notat pe foaie actele pe care asteapta sa i le ducem...am rasuflat usurati ! I-am multumit intr-un mod elegant, facand o iesire de nota 10, tot in engleza, si mi-a zambit mai mult decat placut...atat el, cat si domnisoara blonda,care cred ca ne-a placut si ea, in final... A mai ramas de facut doar pasaportul fetei...floare la ureche !!!! De acum incep alte griji,alte planuri...alte intrebari.. Am reusit, fratilor !!!Am reusit, Alex !!!-si suntem tare fericiti...
Display Modes | |
|
|