![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Buna ziua tuturor,
Intrucat se apropie si plecarea noastra in State, (daca pot spune ca se apropie, intrucat vom pleca prin martie), as avea nevoie de cateva informatii legate in primul rand de joburi. O sa le asez sub forma de intrebari separate, ca sa fie mai usor de raspuns. O sa fac si anumite precizari, ca sa fie mai clar de ce pun intrebarile de mai jos: sotul meu e inginer software, mai precis programator, a terminat Politehnica - automatica si calculatoare, sectia calculatoare. In cazul lui am tradus diploma de bacalaureat, de licenta precum si foaia matricola a anilor de curs de la facultate. 1. Intrebarea ar fi, mai trebuie si o alta dovada, de care-o fi ea, ca sa dovedeasca absolvirea acestei facultati sau nu? 2. Se poate face echivalarea diplomei acolo sau nu, si daca da, in ce fel? 3. Ar ajuta la dovedirea experientei daca ar face o copie dupa cartea de munca sau ar lua niste recomandari de la firmele la care a lucrat? 4. Si-a facut CV-ul care in America am inteles ca trebuie sa poarte denumirea de �resume�, cand anume sa aplice pe site-uri de joburi? Inainte de plecare cu ceva timp si daca da, cu cat, spunand ca va fi disponibil incepand cu data de XX, cand ajungem acolo sau dupa ce primeste Green Cardul si SSN-ul? 5. Am inteles ca in State, exista niste agenti care se ocupa de gasirea unui job pentru tine. Cum dai de acesti agenti? 6. Intrebarea finala se adreseaza celor care lucreaza in domeniul IT in America, mai ales programare: un sfat despre cum sa te �vinzi� prin resume sau la un interviu, cum trebuie sa procedezi. In final, multumesc anticipat celor care imi vor raspunde la aceste intrebari. Daniela Gianina |
|
||||
|
||||
![]() 1. Sa nu iti faci mari sperante cu acea dipoma de facultate! NU mai trebuie nici o dovada, oricum prea putii te intreba de ea, mai ales in IT unde trebuie sa dovedesti ce stii!
2. Da, daca faci un MASTER! 3. Recomandari da, dar copie de ce? NU poate sa ia cartea daca are nevoie. 4.Poate sa aplice cand vrea oricum nu te cauta nimeni de pe ele decat fff rar sau atunci cand ai aplicat tu la un JOB de pe site-ul respectiv. De inscris si asta se poate inscrie deja sa vada cum e cu job-urilein zona respectiva. 5.Sunt firma de consultanta. Spre deosebire de romania, aici unele firme de consultanta te platesc ei direct, nu fac numai plasaride personal, adica tu vei lucra la firma de consultanta ei te platesc, iar ei isi cum ar veni salariu de la Office-ul in care lucrezi efectiv. 6.Aici nu pot sa dau sfaturi, si eu am terminat automatica in 2001, sunt webdeveloper, de 4 luni in America (Phoenix) si nu am reusit sa ma vand. Ce pot sa spun e ca daca vrea JOB in IT trebuie sa stii engleza, nu sa o inetelegi ci sa o si vorbesti. Tot ce ti-am zis is pareri personale. Parerea mea cum zicea un roma de-al nostru. Bafta maxima thomas |
|
|||
|
|||
![]() Salut tuturor,
2. Cel putin teoretic, echivalarea sau mai bine spus evaluarea diplomei se poate face si de catre institutii americane recunoscute (cel mai cunoscut este World Education Service www.wes.org). Pentru a apela la un astfel de serviciu (de altfel destul de scump), mai trebuie de la universitatea din tara si descrierea cursurilor (tot pe bani se da, la Universitatea din Bucuresti este 750 000). Asta e partea buna. Firmele, dupa stiinta mea, nu cer insa asa ceva; nici universitatile nu cer toate (asta in cazul aplicarii la un masterat /doctorat cu bursa la o universitate americana). Eu sunt admin si nici un noroc deocamdata (e drept, a trecut numai o luna). Bafta. |
|
||||
|
||||
![]() Mai inainte de orice un factor important ar fi limbajele de programare cunoscute si proiectele la care a lucrat. Bazele de date merg relativ bine pe aici. Util ar fi de ar deci de ar sti de pilda Oracle (PL/SQL), VB, .NET, T-SQL sau de ce nu MySQL. Daca stie si administrare servere Oracle si MS-SQL ar mai fi excelent.. dar mai apr si job-uri in care se cere Fox si Access insa mai rar si eventual in combinatie cu SQL. Quote:
intreaba pe aici daca in Romania exista calculatoare sau daca avem drept de vot (in Romania) asa ca iti dai seama in acest context ce mult poate sa conteze o diploma emisa de o institutie de invatamant dintr-o tara necunoscuta. Oricum daca o sa aiba diploma si foaia matricola traduse poate face un masterat pe aici dar nu e sigur ca merita investitia. Mai curand ar valora o certificare gen OCA, MCSD si pana si un A+ te pot ajuta sa gasesti un job rezonabil si toate la o investie timp/bani situate la un nivel mult mai rezonabil decat un masterat. Quote:
din tara. De multe ori aceste referinte sunt si verificate. Ar fi util deci sa pregatiti o lista cu persoane dispuse sa accepte sa dea referinte. Acele persoane nu trebuie sa stie si engleza (desi nu ar strica ![]() deci persoanele cu pricina nu trebuie sa aiba un complex legat de acest aspect. Daca va cere cineva lista cu referinte e bine sa informati si persoanele respective ca ar putea fi contactate si chiar sa le sugerati ce calitati sa sublinieze (corespunzator cu pozitia) Quote:
Un CV generic trebuie pregatit din timp macar ca astfel poate fi perfectionat si ulterior adaptat in functie de specificatiile unei anumite pozitii. Daca e si inregistrat la firmele de recrutare e cu atat mai bine doar ca trebuie tinuta o evidenta stricta. Imediat ce ajungeti in State, aveti un domiciliu stabil si un numar de telefon puteti sa treceti la urmatorul pas in cautarea unui job (cei care ar fi interesati prefera sa te caute mai curand pe telefon decat pe e-mail). Mai toate ofertele de job au specificatia ca nu asigura sponsorizari (vize de lucru) si deci e bine de specificat in CV ca sunteti rezidenti permanenti in State. Deci trebuiesc actualizate informatiile legate de adresa, numar de telefon si cele privitoare la rezidenta. Unele etape mai pot fi sarite dar evolutia cea mai fericita probabil ar fi in rezolvarea problemelor cu actele, obtinerea unui permis de conducere si dupa acest moment e clar pentru toata lumea ca esti 'bun de munca' ![]() Eu am pierdut un job ca nu aveam masina si nu aveam masina ca nu aveam inca permis de conducere iar permisul nu il aveam ca abia am primit SSN-ul s.a.m.d. Deci se poate aplica pentru diferite pozitii doar ca e neplacut sa pierzi un job pe motiv ca nu ai SSN sau permis de conducere. Se poate evident si altfel. Dimensiunile Statelor Unite (ma refer la suprafata, putere economica, populatie, structura administrativa s.a.m.d.) fac ca lucrurile sa para infinite ca posibilitate de realizare si ca ceea ce merge intr-un loc sa nu nu mearga in altul, unele lucruri sa mearga extrem de greu si altele nesperat de usor. Totul e legat de informatie, adaptare, intelegerea cat mai rapida a fenomenelor care au loc si luarea masurilor corespunzatoare. Quote:
Pai la ce folos Intenet-ul daca nu cauti ceea ce iti trebuie? Asta inseamna: agentii de recrutare, povesti despre cum sa iti faci CV-ul ce se mai intreaba la interviuri s.a.m.d. Sunt cred prea multe aspecte ca sa poate fi acoperite in acest cadru si sunt aspecte esentiale pentru gasirea unui loc de munca. Evident ca si in acest caz se poate si altfel ... dar iarasi cred ca e pacat sa pierzi un job sau un salariu mai bun pe motiv ca nu ai invatat una sau alta. |
|
||||
|
||||
![]() Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns la intrebari. Mi-au fost lamurite multe aspecte care imi erau neclare. Astept cu interes, in continuare, si alte pareri.
Inca o data, multumesc, Daniela |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
informatii va rog | privat_cosmin | Chicago | 1 | 10-20-2006 05:47 PM |
cateva informatii pt inceput va rog | bogdan81 | Primii pasi | 5 | 08-02-2006 08:35 AM |
Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri... | cor | Interviul | 13 | 07-27-2006 09:53 AM |
Despre informatii | Boborocea | Sugestii, reclamatii si Anunturi administrative | 0 | 04-17-2004 03:53 AM |
Informatii istorice despre orasul Philadelphia | SleeepY | Philadelphia | 3 | 03-15-2004 12:14 PM |
![]() |